Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co znamená slovo chillovat (čilovat)?
Viz např text: "Jak správně chillovat a najít správný směr v životě? Tak přesně na to teď hledají odpovědi profesionální snílci."
Je odpočívat nebo snít nebo?
Díky

Chill out z angličtiny znamená uklidnit se. Takže bych řekl, že je to naše zkomolenina chillovat = uklidnit se. 
Aha  , takže já jsem včera celé odpoledne čiloval na chatě...
, takže já jsem včera celé odpoledne čiloval na chatě...  Teda kam ten svět spěje...? A čeština zvlášť?
 Teda kam ten svět spěje...? A čeština zvlášť?  No nic, dneska odpoledne se místo čilování radši zajdu podívat do nějakého šourumu.
 No nic, dneska odpoledne se místo čilování radši zajdu podívat do nějakého šourumu.
Tohle si vymyslel zase ten mladý zpěvák Ben a všichni to po něm opakují. Chillovat neznamená vůbec nic. Teda takové slovo v žádném slovníku nenajdete. On se inspiroval v pálivé pappričce chilli, rýmovalo se mu to do písničky. To je vše a není třeba v tom hledat žádný hluboký význam. Chillovat a kalit. Asi chtěl nějak originálně říci pálit (hulit trávu) a kalit ( opíjet se).
Sdružení profesionálních snílků teda neznám, ale docela chápu že jim to vrtá v hlavě. Budou to asi povětšinou mladí , hodně mladí lidé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.