Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komplikace s predavanim ditete

Od: martinaa* odpovědí: 17 změna:
Pekny vecer. Pritel ma s budouci ex soudní dohodu o predavani dcery kazdy druhy vikend, coz mel byt i tento. Vcera mu ex volala, ze mala zvraci, protoze u nich na navsteve byla jeji kamaradka se synem, co ma strevni chripku (nekomentuji). Ok, pry se uvidi v sobotu, tedy dnes. Pak jeste pritel dostal zpravu, ze se to nelepsi a radeji jedou na pohotovost. Protoze uz mu o tomto ex nekolikrat lhala, chtel pritel kopii zpravy nebo aspon stanovisko lekaru, co s malou je, bez odezvy. Dnes rano telefon,ze mala tedy nedorazi.
Jelikoz jsem na par dni v nemocnici, nesl mi pritel dopoledne nejake veci a ke svemu udivu potkal na parkovisti ex i s dcerou. Prijely na pohotovost, mala si nacpala do nosu bonbony. Pritel je ted docela vytoceny, protoze neveri tomu,ze dcerka byla vcera na pohotovosti, navic kdyz tak zvracela, cpat do ni bonbony... Opet se od ex nic nedozvedel. zacina mit podezreni, ze je mu tak nejak braneno v kontaktu s malou, casto se opakuje situace, kdy ex v patek zavola, ze malou doveze az v sobotu, protoze maji to a to, pritom mame mit prcka od patku. Temer kazdych 14 dni neco. Mala zvraci casto, hodne nam odmita jidlo, je naucena na sladkosti, hranolky, parky v rohliku, proste total rozhazene zazivani.
Mame opet kontaktovat osdpod? Jmeno ex tam dobre znaji. Navic nam sami rekli, ze pripadna nemoc ditete v zadnem pripade není duvod k tomu, aby ho matka nepredala (samozrejme s rozumem).
Co myslite?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

6x

Martino, toto je vždy velice těžké posoudit - to, kde je pravda. Ale vzhledem k tomu, že s maminkami velice často pracuji, tak vím, že se velice často domnívají, že dítě je pouze jejich a otec má právo pouze platit. Všemožně brání otci, aby se s dítětem stýkal. Takže pevně dodržujte domluvu. Dítě má být předáno v pátek do 19 hodin a také tomu tak bude. Je nemocné? Potom chci vidět lístek od lékaře. Je jen nastydlé? Převezmu si ho i nastydlé. Ano, i na nemocné dítě má otec nárok. Jasně že ho nebude někde převážet, když má čtyřicítky horečky, ale při nějakém ofouknutí v tom nevidím problém.

doplněno 17.06.17 21:48:

Maminka by si měla uvědomit, že se jí může cokoliv stát. A že to bude OTEC, kdo se bude muset o dítě postarat. I z tohoto důvodu by měla dělat vše pro to, aby vztah dítě - otec + maceška, byl co nejlepší. Bohužel některé maminky se domnívají, že dítě má lásku jen pro jednoho dospělého a tak se o dítě nechce s nikým dělit.

martinaa*
hodnocení

Jsem rada, ze tu nekdo rozumi tomu, co chci rict... samozrejme ctyricitky a buhvijaky moribundus je jasny, to prcka nikam tahat nebudeme. Pritel chtel videt potvrzení z nemocnice a nic, zrejme by to nechal byt, kdyby je dnes rano nepotkal a mala mu neskocila kolem krku.
liska*

Je to bohužel docela běžná taktika matky. Jedná nefér, učí děti lhát. Mám podobný problém v rodině. A jaképak Vy se do toho nepleťte. Děcka jsou co 14 dní u otce s přítelkyní, ona jim vaří, ona je tahá z vany a přepírá jim umazané oblečení. Ono 14 dní je pro tak malé dítě dlouhá doba, a když návštěvu otce vynechá, tak se nevidí měsíc! a dítě pomalu na otce zapomene. Zkuste si prosadit ještě jedno odpoledne ve všední den. Na OSPOD bych proto šla. Aspoň zpočátku, dokud je holčička malá. Až bude mít týden plný sportů, hudebky ap., pak za ní může otec na treninky nebo vyzvednout z kroužku a pobýt s ní hodinku. I to vztahu pomůže.

martinaa*
hodnocení

V tydnu to bohuzel neni mozne, pritel ma nepravidelnou pracovni dobu, odchazi z prace az tehdy, kdyz je vse hotovo a nekdy se vraci i po sedme, osme vecer. Matka se s malou navic prestehovala k novemu priteli cca 20 km od naseho mesta.
Jak pisete, malou tak uvidime az po mesici.. na houby.
doplněno 17.06.17 22:59: Opravdu jsem rada, ze nekdo chape, v cem je problem... matka pritele ani matka ex o malou zvlast zajem nemaji, hodne se tam chlasta, s mymi rodici si vytvorila prima vztah a nahradni babicku omotala kolem prstu.:)
Jsou to i takove neprijemnosti, ze ex mela problem predat mi malou, ale vyzvednout ji jezdil jeji novy pritel v zakourenem aute zcela mimo cas puvodni domluvy, ze ted je ve meste a pak uz by nestihali... zatim pritelhodne veci skousnul, ale uz mu to leze na nervy.
liska*

Jak já Vám rozumím! Příbuzný takhle válčí s bejvalkou o chlapečky. Odešla za bohatým, rozsekala dvě rodiny a přitom děti odkládá pod různými záminkami ke své matce, jen aby je jejich otec neviděl. Tím ho záměrně zraňuje, neboť ví, že on má své kloučky rád.

hodnocení

4x

Já myslím,že je to především věc vašeho přítele a jeho ex a že vy by jste se do toho neměla míchat. Přípdná nemoc dítěte...ona je matka a ona rozhodne zda nemocné dítě předá nebo ne. Já bych rozhodně nemocné dítě nikam nepřevážela.Vy snad ano? Jestli jste matka,tak by jste to měla chápat a jestli nejste,tak na tom zapracujte a budete mít starost o vlastní a né o cizí.

martinaa*
hodnocení

Nezlobte se, ale na to jsem se neptala. Znovu opakuji, ze nemoc neni duvodem, aby dite nemohl prevzit druhy rodic, opet s rozumem. Take je otazkou, zda male neco bylo, kdyz se druhy den uz cpala bonbóny. Neni to prvne, co byex schvalne lhala, aby malou nemusela dovezt.
A asi nejdulezitejsi vec.. dcera pritele, se kterym ziji a budu mit rodinu, pro me nikdy z lidskeho hlediska nebude "cizi".
doplněno 17.06.17 21:22: To samozrejme budou :), rozhodovat o tom neminim. Pouze nazorem stojim za pritelem, ktery je pomerne nestastny z toho, ze dcerku uvidi az nekdy za dalsich 14 dni.

Cizí ne,to jsem špatně napsala,ale nebude to nikdy vaše dítě,takže rozhodovat o ní by měli hlavně její rodiče.

andri*
hodnocení

0x
Marti,tato situace je celkem běžná.Takhle si matky vyrizuji ucty se svymi byvalymi partnery a doplaci na to bohuzel vlastni děti.Kdyby malá byla nachlazena tak potom ano na vikend klidne ji muzete mit ale jestlize zvraci tak potom opravdu nechtejte za kazdou cenu malinkou u sebe mit.
Pokud se situace opakuje kontaktovala bych OSPOD jestli s matkou neni domluva.Na to ji upozornit ze to opet budete resit takhle.
Kdyz se matka rozhodne dceru mu nevydat,za předpokladu ze je mala nemocna,nebo cokoliv co by malou ohrozilo nemusi vam ji potom vubec dát.Tudiz muze jit proti rozsudku soudu.Zkusila bych to domluvou.Pres soudy to zase hnat a naparit matce pokutu...radsi bych to resila tou smírčí cestou.To vam reknou i na socialce.
Pokud se to deje casto a mala opravdu neni nemocná a jsou to jen bezne vymluvy pak ano reste to pres OSPOD.
Dcera ma narok vídat se svým otcem tak jako on se svou dcerou.
doplněno 17.06.17 23:18: Ja ted resim uplne opacny problém.Otec se na styku s dcerou nezachoval spravne a byl to dlouhodoby problem,kdy mi dcera z kazdeho vikendu chodila domu ubrecena ze uz k nemu nechce.Ted se mesic nevideli,nekontaktuje ji a ja jsem docela rada.Resila jsem to pres OSPOD a jim se to taky nelibilo.Rozhodne ted resim uplny zakaz styku dokud otec nepredlozi lékařské posudky-zpravy,ze je cisty a psychicky zdrav.
Na OSPODU mi bylo sdeleno ze mu holku nemusim vůbec davat kdyz vim ze dcera je u neho ohrozena a to i psychicky.
martinaa*
hodnocení

Dekuji, ohrozit malou urcite nechceme, puvodne pritel chtel jen to potvrzeni od lekare ci nemocnice, co s malou je a ze tam teda skutecne byly. Verila bych, ze mala zvraci, kdyz se porad cpe sladkostmi, polotovary, kapsickami atd. Vetsinou si ex vymyslí neco, proc malou predat az v sobotu s tim, ze uz maji meco naplanovaneho (neplanovana navsteva, nákup, nestihaji,nemaji jak jet - coz je lez) , ale bohuzel to je jeji problem, ktery pritel bude resit s ospodem.
Vas pribeh me mrzi, musi byt strasny, kdyz dite jezdi k druhemu rodici nerado a zpusobuje mu to psychicke potize :(. Chapu dobre, ze otec ditete byl/je zavisly na nejake problemove latce?
andri*
Ano.Je zavisly na huleni marihuany a to jeste ve vztahu co byl semnou.
Agresivni se sklony k sadismu na ženách.Bohuzel se neleci nijak a soud to tenkrat nezajimalo.
Byla jsem ted tydny uplne mimo protože mi doslo cim vsim si holka s nim na styku o vsech vikendech prosla a ja blba mu dceru porad davala jen aby byl klid.( vyhrozovani- koncije rozbitym predni sklem naseho auta).
Bohuzel holka neni povinná mu rovnat o vikendech vztahy mezi nim a pritelkyni a taktez si ma vikend s tatou uzit a nebyt svedkem domaciho nasili.
Budu jen rada az ho zavrou.Nyni je na neho podano ze strany jeho mozna uz ted ex pritelkyne trestny cin za ublizeni na zdravi.
andri*
Uplne presne vidim proc chtel videt ten papír.Malou jste meli mit na vikend a potřebujete taky vedet jeji zdravotni stav kdyby se u vas situace s komplikovala a museli byste jet znovu na pohotovost.Pozadejte matku i o kopii karticky pojistence.To taky neni na skodu.
Myslim,ale ze na zadny pohotovosti nikde v patek nebyly.Zkratka se ji nechtelo malou predavat.Jak dlouho maji domluveny ty vikendy?a je to rozhodnuti soudu nebo jen na domluve?
martinaa*
hodnocení

Jednak z duvodu, ktery uvadite, a jednak z obavy, ze matka opet lhala. Ta kopie karty pojistence, to lze? Slysim to poprve.
Tyto vikendy jsou domluvené cca od podzimu, kdy jsme s ospodem zacali resit blokovani kontaktu a naschvaly, nekde tu ještě bude ma stara otazka. Dohoda je sepsana koncem roku na ospodu s platnosti pro nynější kalendarno rok a je soudne potvrzena.

iz*

Kopie asi ne, ale my jsme si pro dceru, kterou jsme měli ve střídavé péči, nechali od zdravotní pojišťovny vystavit druhou kartičku → aby se v případě potřeby nemusela shánět. Nevím, jak jiné pojišťovny, ale OZP nám ji vystavila.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Pokud rodič či oba rodiče nedodržují soudem určený styk s dítětem, existuje možnost. Obrátit se na soud a žádat o soudem určenou socíální pracovnici/níka, která bude přesně ve stanovený den a hodinu na stanoveném místě přebírat dítě od matky a předávat ho otci. Po výkendu obráceně. Která strana nedodrží, má problém. Ale myslím, že je to zpoplatněné. Ida

doplněno 18.06.17 23:13:

Ivzez, je to záležitost stará cca 4 roky, kdy rozvedený synovec si u soudu o zvýšení výživného na předškolní dítě postěžoval, že jeho ex sice stále žádá vyšší a vyšší výživné, ale dítě mu odmítá dávat. Soudkyně chtěla konkrétně (=> za posledních 5 měsíců viděl dítě 3x). Soudkyně pohrozila bývalce - viz výše.

martinaa*
hodnocení

Dekuji, no snad to takhle daleko nedojde, neni to myslim dobre ani pro prcka... predavani s cizim clovekem.
iz*

Ido, odkud prosím máte tuto informaci (tento návrh)? S tím jsem se ještě nesetkala. Naopak jsem se setkala s názorem*), že povinnost rodičů nelze delegovat na někoho jiného ...

*) Mělo jít o předávání dítěte učitelce do školy a přebírání dítěte z družiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]