Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mamka má zánět celisti

Od: traveller odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, chtel bych Vám nastínit problém, který trápí moji mamku. Za posledních pár měsíců je z práce a z dalších věcí tak ""vyštavena" (k tomu má problémy se spánkem, budí se často i ve 4:00 ráno, v horším případě ji vzbudí kocour, který drápy na žaluzie) a projevilo se to hodně na její povaze. Naši jsou rozvedení a já zatím žijí s ní. Mám před státnicemi a měsíc zpět se mou prožívala nápor, kdy mi odešel počítač pár dní před dokoncenim a úpravami závěrečné absolventske práce. Kombinaci všeho, začala být neuroticka a sproste nadávat, pokud se jí něco nepovedlo nebo ji na něco upozornil, či něco vyčetl.. Chápu ji a chci ji nějak pomoci, jen ona pomoc nechce, pomůže si sama prý.. Problém je, že nejde k doktorovi, že neboť věří na alternativní možnosti léčby (léčitelství) ale já říkám,zanet dutin chce antibiotika a klid! Je toho na nic moc a řeší i osobní vztahy. Chci ji nějak pomoct a přesvědčit ji, aby si s tím zašla k doktorovi ale nevím jak

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hnipirdo*
hodnocení

0x

Nouze naučila Dalibora housti a maminku bolest dopomůže, že sama vyhledá lékaře. Se zánětem není radno si zahrávat.

hodnocení

0x

Je dospělá, tak se sama musí rozhodnout, co bude dělat. Proč by Vás měla poslouchat? Vy byste jí taky poslouchala na slovo? Kdyby Vám třeba řekla, že si máte najít lepšího partnera, poslechla byste jí? Nebo kdyby Vám řekla, že si máte najít jinou práci, která by Vás nebavila? Já vím, že to s ní myslíte dobře. Ale Vy nejste ona. Každý za sebe zodpovídá sám.

doplněno 17.06.17 09:26:

Pardon, jste muž, tak partnerku ne partnera, kdybyste si našel.

doplněno 17.06.17 09:56:

Jinak s čelistí mám taky problém už 3 měsíce. Není to tak jednoduchý. Řeší se to s několika doktory na několika odděleních. Je to lítání po doktorech. Nejdřív na Zubní, pak ORL, Ortodoncie, nakonec maximofaciální chirurgie, stomatochirurgie.Tak je to složitější. Byla jsem na 3 odděleních a stále nepřišli na to z čeho to je. Jsou to domněnky. Navíc to jde do ucha.

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, bojovala jsem s mamkou a jak jí dostat k doktorovi, když jí trápil žlučník. Vím jaké to je těžké..*andel*

Vynechte hlavně všechny i sebemenší urážky na její osobu, typu "vždyť jsi protivná,neurotická, sprostá" a "musíš to řešit" to se spíš zatvrdí. Zkuste jí nabídnout, že půjdete jako doprovod k doktorovi s ní, říkejte jí logické argumenty, proč má zbytečně trpět, když s antibiotikama bude za pár dnů opět zdravá. Atd.. postupně jí nahlodat, že pak bude líp a užije si léto vpohodě, bez bolesti.. No... Hodně štěstí.. "ty maminky" ale co teprve babičky :D

doplněno 17.06.17 09:58:

nikc - ahaa.. :/ tak jsem si to asi představovala jedndušeji, to pak nechci vidět následky, když se to opravdu zanedbá :(..

Souvisí to asi s rovnátky. Na ortodoncii mi doktorka poradila, co mám dělat. Zatím její rada pomohla. A nesmí se ofouknout v metru, v autobuse. Jestli maminka tazatele neofoukla. Chce to nosit šátek, čelenku, vzít brufen nebo ataralgin při bolesti.

allbundy
hodnocení

Právě v pondělí, když měla dovolenou, tak jsme vyrazili nasbírat rostliny do herbáře a zastihla nás bouřka, kdy jsme oba zmokli. Já to bral v klidu a docela v pohode, jenže mamce už není 20 tak ráda nebyla. Je možné, že tohle se na tom mohlo podílet také.
allbundy
hodnocení

Právě v pondělí, když měla dovolenou, tak jsme vyrazili nasbírat rostliny do herbáře a zastihla nás bouřka, kdy jsme oba zmokli. Já to bral v klidu a docela v pohode, jenže mamce už není 20 tak ráda nebyla. Je možné, že tohle se na tom mohlo podílet také. Rovnátka nemá a nikdy neměla.
allbundy
hodnocení

Na mamku toho teď bylo dost, řeší osobní veci a celkově se stará o chod domácnosti, o zvířata a i když ji říkám,ze to dělat nemusí, tak i o mne.Praci má dobre placenou, byť náročnou ale zvládá ji skvěle,sice skoro osm hodin denně sedí u pc ale do přírody chodí. Kombinací všech těchto faktorů, stresu a dalších věcí, které musela řešit způsobilo její vyčerpaní a díky tomu ty neuroticke stavy. Je to skvělá máma ale taky jsme se chytli, občas si nebere servítky a nešetří nadávali, když něco není akorát nebo je s něčím nespokojena..Nesoudim ji, jen nastinuji situaci, stres se podepíše za čas na každém a já ji chci pomoci, a jak Vy říkáte "nahlodat" ale správným způsobem. Díky za názor a přání. S babičkami to může být jiné, ovšem každá babička proživa toto jinak, je to velice individuální. Tím neříkám, že by maminky byly slabé, protože to není pravda ale lecktere babičky mají tuhý kořínek a to i prababicky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]