Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, je normální, aby přítelkyně měla kamarádku, která jí nadává bezdůvodně na přítele (nebo z důvodem pro ní, ale ve věci která v našem vztahu funguje rovnoprávně, tudíž by musela nadávat i mé přítelkyni) do magora a podobně. Přítelkyně se pak vůbec k tomu nevyjadřuje a mlčí nic jí na to nepíše, mě jakožto příteli se to vůbec nelíbí, když se přítelkyně zastávam kde mohu aby na ní někdo neřekl špatné slovo. A že by důvod někdy i byl, ale nechci aby v očích druhých byla špatná zlá apod. Miluju ji. Myslíte, že je to fér? Navíc když se jí zeptám, proč nemůže té kamarádce napsat pouze ať tak o mě nepíše, tak se jí to nelíbí a když jí to nakonec napíše (né sama od sebe, ale pouze pod dojmem, že ví že se mi to nelíbí) tak jí to kámoška napíše znovu a už na to zas nic nenapíše, jsme spolu 13 let a tohle zažívám prvně :/ a to od přítelkyně slyším za každou větou vyhrůžnou větu zda se chci rozejít ... Myslím si, že mě nemiluje, jak může přihlížet, jak o mě někdo píše špatně a zároveň mi říkat, že má pro mé chování pochopení, že by se choval stejně. Ach jo, díky za pomoc ...
Ano, je normální mít takové kamarády a přátele, kteří nám vyhovují. Je normální svého partenra tolerovat i s jeho kamarády a přáteli.
Je normální nečíst partnerovy zprávy (partnerovu korespondenci) a je normální svému partnerovi nediktovat, co má komu odepsat...
Je normální si psát s kamarády a přáteli a je normální tuto korespondenci nedávat nikomu číst.
A "Jak může přihlížet?" Nemohla by Vaše partnerka třeba se svou kamarádkou souhlasit?
Hm, takže jsem nenormální, protože: Když někdo na mou přítelkyni chce něco říct i pravdivého tak jí bráním, jsem nenormální, protože máme společný profil (z vlastní vůle nás obou) a jsme oba nenormální, protože nemáme tajnosti a dáváme si oba číst co nám příjde. U nás je to rovnoprávné, co jeden to druhý. Takže to neberte jen jednostranně na mě, i když se to tak nabízí, jsem fér člověk, co mohu já může i má přítelkyně a podobně. Naopak jsou věci které si dělá a já je nepotřebuji a nezakazuju ji je. Nepříjde mi normální mít kamaráda a neříct nebo nedat najevo, že se mi nelíbí když o mém partneroi/partnerce mluví špatně. A to i kdyby to bylo v právu. V tom případě přítelkyně lže mě nebo kamarádce ...
Neříkám, kdo je jaký, píši, co je (nebo by alespoň mělo být) podle mne normální. Normální je i ve vztahu zachovávat právo na soukromí obou partnerů.
Víte, že mnohem větším projevem důvěry vůči partnerovi je důsledně trvat na tom, že nechci přístup k jeho profilu, korespondenci apod., než s ním všechno sdílet?
Samozřejmě, že je normální se partnera v případě potřeby zastat. Ale normální je i nečíst jeho korespondenci a NIC mu nediktovat.
Společný profil? Takže když jí kamarádka píše, že má na zadku vřed, tak ti není trapně, když to čteš, přestože vřed na zadku je soukromá záležitost, kterou kamarádka napsala tvé holce a né tobě, takže nechce aby jsi o ní věděl takové soukromé věci? Na záchod taky chodíte společně,aby jste měli přehled o druhém? Hruza.
Já jsem tedy tu Vaši první větu v dotazu vůbec nepochopila. Až ty další mě nějak navedly.
Přítelkyně je na kamarádce závislá, že ji neumí odpovědět? Nebo s ní souhlasí? Co je vůbec kamarádce do toho, jaký Vy jste. Nemáte vztah s ní, ale se svou přítelkyní. To vypovídá, že jste pořád na tapetě a pořád se o Vás mluví, o Vašem jednání, chování, postojích.
A proč se vůbec ta její kamarádka o Vás tak stará, proč Vás shazuje, pomlouvá? Nežárlí na Vaši přítelkyni, nechce ji mít sama pro sebe? Řešte to.
Jinak mimo téma - chodíte spolu 13 let - podle mne to není normální. Měli byste již mít za sebou svatbu, děti, pořizovat si bydlení apod.. Možná má ta Vaše milovaná přítelkyně takového vztahu o ničem plný zuby a nejraději by si dala od Vás pohov. Nebo má takovou povahu ,,mouchy snězte si mě,,. Nevím, těch možností je více.
Po vašem doplnění: nemáme tajnosti...a čím se můžete překvapit? Myslím, že máte vztah jako lidi po 50ti letech manželství. není u Vás nuda? Váš vztah je přechozelý.
Naopak byste každý měl mít svůj svět, svoje soukromí. Mě by se v takovém vztahu, sešněrovaném nelíbilo. Řeči, že to je o vašem oboustranném souhlasu, nemusí být napravdě. Možná, že partnerku ve jménu Vaší lásky a zamilovanosti usurpujete a ani o tom nevíte. A její přítelkyně to správně rozklíčovala.
O dítě se již rok snažíme, bydlení máme v družstevím bytě. Na svatbu nestíhám moc našetřit, jelikož doplácím ještě půjčku a platím nájem SIPO půjčku ... Přítelkyně potraviny a zvířata + věci do bytu (hygienické potřeby apod.) + přispívám na potraviny stravenkami něco na zvířata, Tady problém není. Jen se neušetří. Teď mi přítelkyně řekla, že se s ní nechce dát do křížku, že jí vždy setře a nechce se s ní hádat, ale, že jí vadí, že na mě takhle nadává ... a mě také ...
Nestíháte našetřit na svatbu, ale dítě si chcete udělat...jen abyste nebyl překvapen, že děcko bude stát mnohem více než jednorázová svatba, která muže být uspořádána skromně leč pořád nádherně.
To se jako nevezmete ani když se vám to děcko podaří?
V tom to není, já jsem klidný člověk, nikdy jsem přítelkyni neuhodil, když by mi řekla cokoliv, tohle je i z její strany ... Vlastně prvotní popud byl z její strany, překvapujeme se často, květiny nebo kino je u nás stále v módě. Výlety o víkendu nebo sauna, aktivity máme ... ne vše se dnes musí řešit komunikací přes net.
ne ba naopak narážím na to, že nemám afektové jednání i kdyby mi přítelkyně řekla cokoliv, netřískám s věcma a nerozbijím věci, mé jednání by bylo asi takové, že bych odešel do vedlejší místnosti a jestli si myslíte, že bych přítelkyni deptal nebo něco, tak Vám hned odpovím, budu ubližovat psychicky nebo fyzicky osobě, kterou miluju a chovám se a chci aby zde byla se mnou co nejdéle? Je denně u rodičů - jelikož tam čeká vždy na spoj z práce, jistě by se doma nesvěřila a jistě by mě měli rodiče tak rádi, kdyby něco takového panovalo.
Taky je na místě dodat, že ona kamarádka mé přítelkyně má 27 let a má za sebou 27 partnerů, dle jejich slov jsou všichni chlapi hajzlové a všichni na to dojedeme a strašně jí všichni ublížili. Tahle osoba by psala zlé věci o každém muži. NEUZNÁVÁ MUŽE. A v zápětí píše, že má na ně smůlu ...
A taky ona kamarádka řekla přítelkyni: Jak to budeš dělat až budeš mít dítě jak se budem vídat, což i má přítelkyně v ten den řijela a říkala, s údivem, že to na ní působilo, že jí dítě nepřeje.
Teda já bych se na to úplně vykašlala a rozhodně bych si s tím hlavu nedělala. Obzvlášť, když už to trvá dlouho a je to stále stejné. Dokonce bych na svou povahu reagovala úplně jinak než Vy. Já bych se vždycky se zájmem zeptala co nového ta kamarádka na mne zase nakydala. Mně by to teda nevadilo, naopak bych si z toho udělala zábavu. Prostě bych to brala s takovým nadhledem, že by jí to přestalo bavit. Teda jestli ta kamarádka ví, že Vy čtete všechny ty její zprávy. A jestli ví jak to u vás doma chodí, že si vzájemně všechno čtete, tak bych jí dokonce také psala. Ale to byste k tomu musel opravdu přistupovat s nadhledem a to asi nedokážete, jinak byste to už dávno udělal. Takže asi Vám poradit nepůjde, protože to stejně neuděláte. Ono to je opravdu o povaze člověka a tu žádná rada nemůže modifikovat. Tím pádem i když tu napíše ze svého úhlu pohledu na situaci každý co cítí, Vám to stejně bude k ničemu, protože Vy to tak necítíte. Tak to holt musíte vydržet, protože s tím stejně nic radikálního nedokážete udělat. Jen mi je divný přístup té Vaší přítelkyně. Když jí to teda vadí také, tak proč tomu neudělá přítrž ona? A to, že se s ní nechce hádat přece není žádné vysvětlení. Proč by se s ní měla hádat? Prostě kdyby mi moje kamarádka takto kafrala do vztahu, tak jí okamžitě zarazím a důrazně jí řeknu, že o Vás se s ní bavit nebudu.
Za další si myslím, že už to asi přestalo mezi vámi fungovat stejně, jen si to oba nechcete prozatím přiznat. Jde určitě o zvyk, už jste spolu hodně let a ani jeden z vás si nedokáža představit, že by byl najednou sám, tak do toho nejde z vlastní iniciativy. Proto se asi Vaše přítelkyně ptá Vás, jestli se s ní chcete rozejít Vy. Třeba čeká až do toho říznete a pak se přizpůsobí vašemu rozhodnutí a v tom ji jistě podpoří ta její kamarádka. Tak si to pořádně rozmyslete jestli to má cenu v tom pokračovat. Píšete, že se snažíte o dítě a asi to nejde. To je docela zajímavé, protože jsem zrovna včera sledovala jeden pořad kde se mluvilo o tom, že v dnešní době to vůbec není jednoduché započít dítě. Je zaznamenána velká neplodnost jak u žen, tak i u mužů. Průzkumy prokázaly, že pouze 22% z celé naší mužské populace je schopno být dárci životaschopných spermií. To mne teda docela šokovalo. A u žen s vajíčky je to to samé. Všechno je dnes úplně jinak a přijít do jiného stavu u žen se stává obrovskou komplikací. Tak abyste to neoddalovali a neoddalovali a nakonec se oba neocitli s daleko větším problémem, než jsou hloupé kecy nějaké kamarádky. Promluvte si spolu oba dva na úrovni a vyjasněte si so vlastně do budoucna chcete a podle toho se zařiďte. Kamarádku bych nechala úplně mimo tuto debatu a svůj život, patří do něho pouze okrajově, na ní vaše další osudy nezávisí.
- asi už Vás nechce - jinak by Vás bránila, i kdyby měla ta její kamarádka pravdu a nevyhrožovala by rozchodem.
Tak ji požádejte / napište/ spolu, aby se do Vás nemontovala. A podepište se oba. Je ale divné, že se Vaše přítelkyně s touhle osobou schází. Ony si o Vás povídají a Vaše přítelkyně Vás nebrání /?/ Možná si "kamarádce" stěžuje na něco, co jí na Vás vadí. A "kamarádka" je nepřející a chce Vás rozhodit , tak se snaží Vaši přítelkyni zmanipulovat.
Toto, si myslím, je neštěstí. Když někomu kamarád nebo někdo, do duše zasije semínko nedůvěry, jakože pohled střízlivých očí. Proti tomu není obrany. Dokud ten "naslouchající" nepochopí, že nikdo, vůbec nidko nemůže postihnout vše, co mezi vámi je. A střílí chytré řeči od pasu svých zkušeností. Většinou úplně vedle. Nerada pálím a bourám mosty, ale vy budete muset svou přítelkyni, od její kamarádky, ustřihnout. Nemá cenu jí něco vysvětlovat! Musí pochopit, že s kamarádkou nežije. Žije s vámi! Musí si vybrat. Vy nemůžete s její kamarádkou bojovat a cokoliv své přítelkyni vysvětlovat. K ničemu to nevede!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.