Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu jak zpracovat velké množství třešní. Původně jsem je chtěla prodat, ale bohužel jsem sem tam našla červíčka, takže prodej jsem zavrhla, ale je mi líto je nechat na stromě shnít. Máte nějaký nápad jak je pokud možno rychle a levně zpracovat? Odhadem je jich totiž kolem 50 kg. Ještě doplním, že to jsou chrupky. Děkuji
Pozor na to, ne všechny třešně jsou na kvas vhodné. Třešně obsahují složité cukry, které lihové kvasinky neumí zpracovat a kvas se zvrtne v octový. Doporučuji změřit cukernatost a každopádně kyselinou upravit pH na 5 - 5,5 případně dodat enzymy. Hlavně u světlých odrůd je téměř jistota, že kvas skončí v kanálu. Třešně ptáčnice jsou super a je z nich velmi chutná třešňovice ale většina výpalků z třešní se dělá malou oklikou, přes třešňové víno. To ale už nemůže být řeč o destilátu z třešní. Je to dost práce a ten smutek z výsledku nestojí za to. Pokud nemáte zkušenosti, udělejte víno. Když nebude chutnat (divil bych se tak přepálit můžete vždycky.
Jeden červík - žádný červík. Když jsme jako děti chodily na třešně, myslíte si snad, že jsme hledaly červíky?
Dejte asi kilo třešní přes noc do mísy s vlažnou vodou, oni vylezou, pokud tam budou. Ráno uvidíte. Podle toho si uděláte představu, zda tam jsou a kolik.
Jestliže jich tam nebude nijak moc, prodejte je. Letos třešní není mnoho, lidé budou rádi. A když bude k tomu i lidová cena, třeba 20 kč za kilo, budou tím radši.
V Tescu měli výstavní, veliké a tmavě rudé, ale kilo za 199 Kč. Neviděla jsem nikoho, že by to kupoval. Všichni jen chodili kolem regálu. Jaga.
luciasku. Nejdříve si polož otázku, KOLIK toho spotřebuješ a pak podle toho teprve vyráběj . Kompot, žele, šťávu, marmeládu, víno...
U nás se toho spotřebuje hodně, ale představa, že z takového množství dělám v mých malých hrncích marmelády mě zrovna radostí nenaplňuje, radši bych něco ekonomického a rychlého. Zkusím to víno a želé. Nemáte nějaký osvědčený recept? Děkuji
Sebod, zajímá mne jak děláš to želé. Myslíš tím ty bonbóny, nebo to je název pro něco jiného? Já jsem totiž zrovna dneska hledala recepty na výrobu želé bonbónů a našla jsem a jsou výborné, ale zrovna třešně chrupky by se na to nehodily. Já mám totiž hodně rybízu a tak mne napadlo udělat ty bonbóny. Ale práci to dá. Ale zase budou domácí a budou určitě dobré. Letos jsem kupovala na vánoce ty želé bonbóny a byl to hnus, tak si chci udělat svoje.
Popůjčovat si sklenice, vymýt je, koupit víčka, třešně propláchnout,odšťopkovat, nacpat do sklenic, do každé 4 lžíce cukru, dolít vodou z kohoutku, zavíčkovat a zavřovat dávku za dávkou. 25min při 85 stupních. Zapojit naráz více lidí. My jsme tohle zvládli při mé svatbě, kdy jsme dostali taky takové množství třešní a nezbylo nic jiného, než je zpracovat, neboť byla vedra a nikde skladovací místo. Část si nechte na jídlo. Tak 10kg. Týden vydrží pokud možno v chladu.
Když se chcete zbavit červíčků, tak do slabě osolené příjemně teplé vody maximálně dvě hodiny, déle ne! Oni vylezou. Pak slít, opláchnout a hned do sklenic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.