Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co to je humidovat? Když jde něco humidovat... co s tím dělá?
Díky
Humide je francouzsky vlhký. Humidification zvlhčování. Ale "humidovat" nic není. Leda že by autoři našli v tomo francouzském slově inspiraci a počeštili si to po svém.
znám Humidor, používá se pro doutníky a je to krabice na jejich uchování ve které je ideální vlhkost (70-75%), aby to simulovalo tropy a tabák nevyschnul.
Ještě v Makru v letáku bylo "navštivte náš humidor a vyberte si...". V Makru tím označují místost vedle pečiva, kde je víno uloženo ve vhodných podmínkách, aby se nekazilo.
Humidovat = uchovávat v ideálních podmínkách = udržovat ve vlhku = vlhčit (?).
A nenáte to z Návštěvníků? Tam v posledním dílu (15) říká "Prozraď mi, co to je HUMIDOVAT?", ovšem vysvětlení je zakresleno hudbou. Myslím, že to klasický případ nikdy nevyřešené hádanky.
Termín z oblasti Sci-fi. Vymyšlený víceméně speciálně pro seriál "Návštěvníci" a jeho význam není známý, nebyl nijak objasněn ani v uvedeném seriálu. Ponecháno na fantazii diváků.
Na to se ptá spousta lidí, nebylo to vysvětleno ani ve speciálním dílu o natáčení Návštěvníků, a při tom je to tak jednoduché! Probíral jsem to s dědou Drchlíkem i akademikem Filipem, kterého po revoluci museli přejmenovat na akademika Richarda. Vdova po jistém akademikovi Filipovi se totiž soudila, že seriál znevažuje jejího manžela a soud vyhrála! Několik let se seriál nevysílal a pak byly všechny dialogy s příjmením Filip předabovány na příjmení Richard!
To jsem odbočil, takže zpět k otázce humidace ... ježkovy voči, to je hodin, já musím letět ... takže vysvětlím později ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.