Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je humidovat?

Od: vlada* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,
co to je humidovat? Když jde něco humidovat... co s tím dělá?

Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Humide je francouzsky vlhký. Humidification zvlhčování. Ale "humidovat" nic není. Leda že by autoři našli v tomo francouzském slově inspiraci a počeštili si to po svém. ;)

Když se téměř běžně používá "apgrejdovat, šopovat, tejpovat" a další, proč ne "humidovat"?

To ano. Ale je to zkomolenina, zrovna tak jako ta slova která uvádíte. A myslím že se tazatel ptal co to slovo znamená, ne jestli se běžně používá.

Ano. A co já s tím?

hodnocení

1x

znám Humidor, používá se pro doutníky a je to krabice na jejich uchování ve které je ideální vlhkost (70-75%), aby to simulovalo tropy a tabák nevyschnul.

Ještě v Makru v letáku bylo "navštivte náš humidor a vyberte si...". V Makru tím označují místost vedle pečiva, kde je víno uloženo ve vhodných podmínkách, aby se nekazilo.

Humidovat = uchovávat v ideálních podmínkách = udržovat ve vlhku = vlhčit (?).

doplněno 16.06.17 10:29:

A nenáte to z Návštěvníků? Tam v posledním dílu (15) říká "Prozraď mi, co to je HUMIDOVAT?", ovšem vysvětlení je zakresleno hudbou. Myslím, že to klasický případ nikdy nevyřešené hádanky.

Co to je humidovat?

hodnocení

1x

Humidovat je termín ze seriálu Návštěvníci, který se v čs. televizi vysílal někdy v osmdesátých letech minulého století. Ani tehdy, ale ani nyní nemá nijaký význam. ;)*smich*

Vložím-li doutníky do humidoru, co s nimi provádím? ;)

dadic
hodnocení

1x
Humidovat znamená slušně řečeno souložit

hodnocení

0x

Zvlhčovat. Viz "humidor" - skříňka, udržující konstantní vlhkost pro uchovávání tabákových výrobků, hlavně doutníků.

hodnocení

0x

Termín z oblasti Sci-fi. Vymyšlený víceméně speciálně pro seriál "Návštěvníci" a jeho význam není známý, nebyl nijak objasněn ani v uvedeném seriálu. Ponecháno na fantazii diváků.

Tak podle toho, co je v ukázce níže, bych řekla, že význam slova humidovat je vysvětlen víc než názorně. Každopádně se koná jakési zvlhčování, o tom není pochyb.

hodnocení

0x

youtu.be/...
*smich* *nevi*
výtka
Upozornění od sys clayman 16. 06. 2017 10:31:48
původně jsem chtěl dát také ukázku, ale ono je to koukatelné jen od 18+ nebo max do 2. minuty! *stop*

tondac*
hodnocení

0x

Na to se ptá spousta lidí, nebylo to vysvětleno ani ve speciálním dílu o natáčení Návštěvníků, a při tom je to tak jednoduché! Probíral jsem to s dědou Drchlíkem i akademikem Filipem, kterého po revoluci museli přejmenovat na akademika Richarda. Vdova po jistém akademikovi Filipovi se totiž soudila, že seriál znevažuje jejího manžela a soud vyhrála! Několik let se seriál nevysílal a pak byly všechny dialogy s příjmením Filip předabovány na příjmení Richard!

To jsem odbočil, takže zpět k otázce humidace ... ježkovy voči, to je hodin, já musím letět ... takže vysvětlím později ... :)

jentak*
hodnocení

0x

Kdysi na dovolené, tak jedna parta nazývala jít na pivo. Jdem humidovat, znamenalo pro ně, jít do hospody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]