Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace bot

Od: kkozelik* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

byl jsem reklamovat boty ve SportDirectu. Rozlepili se obě na patách. Oddělila se podešev od svršku. Reklamaci mi zamítili s tím, že si za to můžu sám, že jsem se špatně zouval (přišlápnutím paty). Vím, že jsem to však nedělal. Bota je jen nekvalitně slepená a proto se rozlepila.

Jak se mohu dál bránit?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

1x

Pokud došlo k tomuto stavu do 6 měsíců od koupě, má se za to, že věc byla vadná už v okamžiku nákupu. Pokud ti reklamaci neuznají, MUSÍ PRODEJCE PROKÁZAT OPAK (ideálně znaleckým posudkem).

Podej podnět na ČOI, pohroz jim žalobou.

kkozelik*
hodnocení

chápu to dobře, že od 6. měsíce je tato povinost pak na mě?

V podstatě ano, takže bych se pokusil o opakovanou reklamaci, ve které bych uvedl, že v případě zamítnutí předám boty znalci k posouzení. Dost často to stačí k uznání OPRÁVNĚNÉ reklamace, pokud znova zamítnou, dejte to znalci. Když znalec uzná nekvalitu a důvodnou reklamaci, prodejce zaplatí vše včetně znalce.

kkozelik*
hodnocení

Super. Díky.

Ještě dotaz. Když jsem tedy první reklamaci uplatnil do 6 měsíců od koupě a neneprokázali mi, že jsem to způsobil já. Pouze mi sdělili, že: "Technik na centrále nám řekl, že je to tím, že jste se špatně zouval"

Musí být těžké dokázat, že jsem se špatně zouval? Jak dokázat, že jsem se zouval správně?

jezevec*

Pokud to bylo do 6 měsíců od koupě, nebudeš ty prokazovat, že ses zouval správně, ale oni by museli prokázat, že ses zouval špatně. Takže jsou bez šance...

kkozelik*
hodnocení

Jéé super :) to mám radost.. takže tam teď (cca 8 měsíců od koupě) stačí naběhnout s reklamačním listem, kde je jen konstatováno, že jsem se zouval špatně BEZ odůvodnění a říct jim, že nesplnili svoji zákonou povinost o odůvodnění.. co mohou udělat oni? Poslat boty znovu na centrálu a dokazovat?

Děkuji za pomoc. :)

jezevec*

Pokud ti do 6 měsíců neprokázali, že jsi boty rozbil ty, nebyla tato reklamace vyřízena v souladu se zákonem a tudíž ti vznikl nárok na odstoupení od kupní smlouvy, protože se má za to, že boty byly vadné už v okamžiku, kdy sis je koupil. Takže boty odnes zpět a trvej na vrácení peněz. Pokud se budou cukat, pohroz ČOI a soudem, většinou to zabere. Když ani to nezabere, podej podnět na ČOI.

72mona3*
hodnocení

0x

Jejich rozhodnutí chápu.

Odlepení podešve je jednou z nejčastějších vad uváděných při reklamacích. Dochází k němu v případě, že byl použit nekvalitní materiál, málo lepidla, mechanickým poškozením, nošením provlhlé či nedostatečně proschlé obuvi.

V prvních dvou případech se odlepení projeví v nejvíce namáhaných místech - je to špice či po jejích stranách v ohybu. Paty namáhané nejsou, pouze na ně došlapujeme.

Pak zbývá to mechanické poškození. Zouvání prišlápnutím dělají všichni čas od času. Spíš častěji. Pokud jste si jistý, že si při každém zouvání sednete, rozvážete tkaničky a rukou botu stáhnete, jděte do sporu.

M.

doplněno 15.06.17 10:48:

Z obrázku to nepoznám, ale podešev je tvořena dvěma vrstvami materiálu? Tou, co přichází do styku s terénem (pevná guma) a nad ní mi to připadá jako odlehčený (pěnový) pružný materiál. To by mohlo být problémem. Na takhle robustní boty bych to nepoužila. A také stačí vyšší váha (vaše) a může se to začít oddělovat.

Tohle je opravdu těžké posoudit *nevi*

kkozelik*
hodnocení

Bota je zimní. Vysoká kožená obuv. Roli samozřejmě hrála i posypová sůl v zimě. Je patrné, že lepidlem opravdu šetřili a bota je slepená pouze ve středu, nikoliv po obvodu, takže se do mezírky mohla dostat sůl, která pak lepidlo ve středu boty rozleptala.

doplněno 15.06.17 10:35:

cs.sportsdirect.com/... konkrétně toto

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]