Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vstupní prohlídka

Od: mikpeta odpovědí: 8 změna:

Zdravím, chci se zeptat, jak probíhá vstupní lékařská prohlídka u závodního lékaře. Hlásím se do výroby k lince na brigádu.

Již jsem na prohlídce byl, ale protože jsem neměl zprávu od svého lékaře, musím se dostavit později.

Akorát mi přišlo divné, že se ani nepředstavila, vůbec nevím kdo mě vyšetřuje. A navíc jsme byli v místnosti na recepci, kde seděla také i sekretářka a já tam musel vysvětlovat svůj zdravotní stav.

Já myslel, že na to mají nějaké vyhrazené místo, pomůcky a hlavně, že je to důvěrné a lékařka jenom řekne personalistovi ano může vykonávat, ne nemůže.

Můžete mi říct svoje zkušenosti? díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U normální vstupní lékařské prohlídky je přítomen pouze lékař (ev. i sestra). Závodnímu lékaři byste měl předložit stručný výpis ze zdravotní dokumentace od svého praktického lékaře. K běžnému vyšetření je potřeba, aby se pacient svlékl do spodního prádla. Lékař Vám zkontroluje páteř a velké klouby (pravděpodobně Vás vyzve, abyste udělal pár dřepů nebo rukama dosáhl na špičky), podívá se, jestli nemáte problém s chodidly, s pokožkou. Změří TK, orientačně Vám vyšetří i sluch (šeptem) a zrak (na testovacím panelu nebo tabulce). Věšinou závovodní lékař novému zaměstnanci předá kopii vstupní prohlídky, v které uvede případná omezení nebo doporučení - a zaměstnanec svým podpisem potvrdí, že obsahu rozuměl a žádnou skrytou nemoc nezatajil.

Slušný lékař se představí a podá ruku. To, co popisujete z nového pracoviště, je hodně nestandardní a nesprávné! Příště se braňte - a pokud tam opět bude přítomen někdo, kdo k vyšetření nepatří, požádejte lékaře o soukromí. Máte na to právo.

72mona3*
hodnocení

1x

Nevím, jak je to u vás, ale lékař ordinuje ve své ordinaci. Před ní je čekárna, tam si od vás sestra vezme papíry od vašeho lékaře, popř. moč. I v čekárně se většinou neberou servítky a probírá se zdravotní stav (i ta moč), přestože tam sedí i jiní lidé. Poté následuje prohlídka, vypsání dokumentace, kterou buď dostanete vy, abyste ji doručil zaměstnavateli, nebo ji pošlou dodatečně. To je klasika. Lékař se nepředstavuje, většinou všichni ví, je komu jdou. Nebo je přeci cedulka na dveřích. Jste si jistý, že jste byl u lékaře a ne někde jinde? M.

doplněno 14.06.17 15:50:

Z toho, co dále popisujete, získávám dojem, že jen potřebovali zjistit, jestli jste živý :)

mikpeta
hodnocení

tak u mě tomu tak nebylo.

Konalo se to ve firmě hned u vchodu, kde sedí sekretářka, tam si vytáhla notebook, tlakoměr..., jsem si sedl na židli a jenom odpovídal, změřila tlak a tot vše. Ani se nepředstavila, praktickej lekař, tomu jsem ani jméno říct nemohl. Sekretářka si tam sedí a já tam vykládám o svém soukromém zdravotním stavu.

mnd®
hodnocení

0x

mikpeta: takhle to dělá náš vrátný u vchodu *haha* - to si fakt děláte srandu,že jste tuto zdravotní prohlídku podstoupil? Jste si ještě nechal ofotit občanku a platební kartu,že? Nezlobte se,ale takto se ta vstupní zdravotní prohlídka nedělá ani omylem.Kolik je Vám let? Ale o této vstupní prohlídce jistě máte záznam,který zanesete svému obvodnímu doktorovi,tak se podívejte na razítko a jméno toho kdo to dělal a na netu si vyhledejte jestli vůbec má oprávnění prohlídky dělat - nebo to také nemáte? To jste pak dělal šaška/pardon za ten výraz/ zadarmo.

Ad mikpeta - Sekretářka si tam sedí a já tam vykládám o svém soukromém zdravotním stavu.
Člověče a proč jste se neozval? To tu práci tak moc potřebujete?

mikpeta
hodnocení

Žádný zaáznam jsem nedostal, protože mě hned po změření tlaku.. poslala pryč, at donesu výpis.

Akorát vím, že ta doktorka byla strašně mladá.

mikpeta
hodnocení

Tak už ji mám za seobu dneska.

Jediné co provedla bylo, že měžila tlak. Víc toho nedělala, tak chápu, že ji stačí jenom ta místnost u te vratnice.

S čím jsem byl ale naprosto znepokojen, bylo prostředí okolo. Samozřejmě se mladá paní doktorka ani nepředstavila.

Tak jsem se ji zeptal na jméno a tak mi ho řekla, akorát jsem ji vůbec ale vůbec nerozuměl, jelikož ta personalistka se sekretářkou vedle kecali. To mě opravdu vytáčelo. Už jenom ti co tam byli předemnou, tak bylo vidět a slyšet přes žaluzie jak se tam baví.

Požádal jsem paní doktorku, jestli nemůžeme být sami. Tak se nakonec zdekovali no, moc nadšeně se netvářili. Byl jsem asi jediný, kdo je tam nechtěl. Vypadalo to, jak kdybych se ptal na jméno, abych si ji našel na fb a byl s ní sám, jak kdybych ji balil. Ale co. Mám to za sebou. Akorát mi z toho rozčilení stoupnul tlak :D.

Berte to jako zkušenost. Příště už budete vědět, co vstupní prohlídka obnáší - a nenecháte si takové bezohledné jednání líbit :) Slušnost a respekt musí být na obou stranách. Tak mě napadá, jak asi vypadá pracoviště, kam na tu brigádu nastupujete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]