Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás, potřeboval bych poradit, mám úvěr, který splácím každy měsíc ke 20. dni. Chci úvěr doplatit akorát nevím, zda to mám provést teď ke dněšnímu dni nebo to nechat až po zaplacení splátky tj. po 20.? Kdy je to nejvyhodnější? Nebo je to jedno?
Nejvýhodnější je zaplatit úvěr co nejdříve, ale pozor abyste váš úvěr opravdu ukončil. Stačí aby na úvěrovém účtu zůstal nedoplatek 0,01 KČ a poplatky za správu úvěru se vám budou účtovat dále. Může se vám stát, že vaše dlužná částka bude 0,01 KČ, úrok 0,00 KČ a poplatky za vedení účtu 90,-KČ a podobně.
Radím : v případě úvěru od banky je lepší osobní kontakt, domluvit se s nějakou tou bankovní operátorkou. Pravděpodobně po vás budou chtít nějaký manipulační poplatek.
V případě úvěru u stavební spořitelny odešlete o nějakou tu tisícovku větší částku než dlužíte a pak jim e-mailem pošlete zprávu ve stylu
Posílám zbývající peníze pro ukončení úvěru číslo... Přeplatek vraťte na účet číslo... děkuji a jsem s pozdravem, jméno... atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.