Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat na rady ohledně obchodu s obnošeným oblečením.
Budu si ho provozovat sama a vlastne tam komplet vsechno delat sama, jelikoz to bude malý obchůdek na maloměstě.
Jsem co se týče účetnictví apod. absolutně nepolíbená, proto se chci zeptat na takové ty základy. Budu to mít jen na živnost a je pro mě lepší být plátce DPH nebo ne?
Obchod plánují až od podzima/zimy, ale už mám podepisovat nájemní smlouvu na prostory a majitel se mě zeptal, zda budu plátce nebo ne, že podle toho mi navýší o daň měsíční nájemné. Tak se chci zeptat, co je pro mě lepší?
Popř. na co si dát pozor, rady, tipy? Uvítám všechno.
PS: Jasně že mám domluvené schůzky s daňovým poradcem a pod. ale nechci tam jít uplně "tupá" a ráda bych měla nějaký přehled
Dobrý den. Internet je plná informací a návodů pro začínající podnikatele. Jestli nechcete být daněmi nepolíbená, tak si mimo jiné projděte zákon o DPH. Ono je to tak obsáhlé, než to nejde ve zkratce zde na poradně napsat. Pokud být plátcem DPH nemusíte, tak proč se do toho hrnout? Je okolo toho hodně byrokracie.
Omlouvam se, ale to nejde.
"Co děláš, Petře?"
"Ale, otevřel jsem si obchod."
"A s čím?"
"No přece šperhákem!"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.