Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím jak poznám autora obrazu? Obraz je dost poničený a nikam jej vozit nechci.
Chtěla jsem to zjistit zde na netu,ale nejde mi to se zaregistrovat,zkoušela jsem to asi 5x.
Neznáte nějakou jinou stránku na netu?
Děkuji.
On může být podpis v podobě nějaké šifry-znaku, ale pokud by to maloval někdo známý, tak byste podpis někde určitě nalezla. Skica to není, obraz je zarámovaný, tudíž jej autor považoval za dokončený. To je teda pouze můj soukromý názor a nejsem odhadce ani znalec. Možná by se dal autor poznat podle svého "rukopisu", ale to by už opravdu musel vidět odborník.
Dobře radí Lego. Ptejte se v nejbližší galerii a v nejbližším muzeu. Obrazy se často dávaly svatebním darem. Nejezdilo se pro ně přes půl republiky. Pracovníci regionálních kulturních institucí by měli starší regionální výtvarníky a jejich tvorbu znát.
Zkuste do nějakého muzea v tom "úplně jiném kraji" poslat fotku.
Pracovala jsem kdysi v galerii a občas se stalo, že přijel (poslal fotku) někdo ze vzdáleného města. Většinou to bylo tak, že se našel obraz po rodičích či prarodičích. A protože rodiče před svatbou i po svatbě žili v "tomto" kraji, dalo se trochu předpokládat, že i autor obrazu bude mít ke kraji nějaký vztah. Někdy se to podařilo určit, někdy ne.
Táta mi kdysi říkal, že uznávaní umělci se podepisovali na přední stranu obrazu a ti neznámí, ne tolik proslavení, na zadní stranu plátna. Jestli to jde, zkuste se tam podívat...
Teď jsem se dívala na jeden obraz doma, není podepsaný vepředu a podpis jsem opravdu našla vzadu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.