Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byla jsem vyřazena z ÚP

Od: zuzan odpovědí: 1 změna:
Jsem na ÚP registrovaná a našla si brigádu na dpč (podepsala jsem daňové prohlášení). Za minulý měsíc, jsem si však vydělala 7500 kč a byla jsem tím pádem vyřazena z evidence. Nemám tedy za duben hrazeno zdravotní pojištění. Nevím jak mám dále postupovat, mám to jít na pojišťovnu zaplatit přimo? Slyšela jsem, že u dpč zaměstnavatel částečně pojištění hradí. Kolik tedy budu platit?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Dohodněte se se zaměstnavatelem. Pokud nejste v evidenci ÚP, měl by správně zdravotní pojištění dopočíst a odvést ve výši odpovídající minimální mzdě.

Tzn., že Vy sama už byste se nikam nehlásila a nic dalšího nehradila. Ale ověřte si, jestli zaměstnavatel zdravotní pojištění opravdu odvedl ve výši alespoň 1.485 Kč.

Celý rozdíl zdravotního pojištění mezi skutečným příjmem a minimální mzdou hradí zaměstnanec, zaměstnavatel se na něm nepodílí.

Pokud zaměstnavatel odvedl zdravotní pojištění v nižší výši, musíte se přihlásit u své zdravotní pojišťovny, přesnou výši doplatku by Vám měli říci tam.

Hlásit změny zdravotní pojišťovně, úřadům apod. je nutné do 8 kalendářních dnů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]