0x
Zkusil bych booking.com.
Minulý rok jsem byl na začátku července kousek výš a našel jsem pouze jeden apartmán za cenu, co jsem chtěl zaplatit, kilometr od pláže. A to bylo přes místní agenturu, na ulici bych sehnal taky, ne o moc blíž, ale o čtvrtinu dráž. Nebo v jiném místě.
Minulý rok jsem poprvé jel přes Istrii, kde jsem chtěl týden zůstat, proto jsem raději využil služby rezervace ubytování, jenže jsem místo bookingu využil jinou agenturu. A po příjezdu odpoledne na místo mi majitelka sdělila, že ubytovala někoho jiného, právě přes booking, moji rezervaci zapomněla stornovat. Protože se mi už nechtělo jet níž, tak jsem hledal v místě sám, jak jsem byl vždy zvyklý, bohužel pomohla až ta agentura.
V Dalmácii jsem nikdy dřív problémy najít na blind i kousek od pláže neměl.
doplněno 11.06.17 18:21: Co se týče ceny za ubytování, Chorvat chce peníze za celý apartmán, je mu celkem jedno, jestli tam jste 3 nebo 4.
Setkal jsem se i s tím, že cenu jsme dohodli v eurech a účtenku a pklatbu chtěli v kunách, záhadným způsobem to vycházelo pro nás o dost dráž. Ale většinou jsme se domluvili na ceně v eurech a jimi jsme i platili.
U bookingu můžete platit z účtu, ujistěte se, jestli cena obsahuje i poplatky, nebo budete muset platit něco i na místě.
U bookingu se mi taky v souvislosti s Chorvatskem stalo, že jsem udělal rezervaci, kterou jsem mohl bezplatně do určitého data zrušit, jenže moje banka mi oznámila pokus o stržení platby den po rezervaci, což považuji za známku problémového majitele.