Nejste přihlášen/a.
Můžu být zdravotní pojišťovnou nějak popotahován za to, že jsem s jedním zdravotním problémem navštívil několik různých odborných ambulancí (jelikož jsem nebyl spokojen)? V každé z těch ambulancí mi byli prováděny prý docela drahé krevní vyštření.
Kolik několik? Proč jste výsledky krevního vyšetření nepřinesl dalším lékařům? Pokud nejste někde spokojen, je lepší změnit lékaře.
A pokud Vás zajímá názor dalšího lékaře, je lepší postup vyžádat si další konzultaci prostřednictvím sví zdravotní pojišťovny. Konzultace jsou pro klienty bezplatné.
Podle mne Vás žádné popotahování nečeká, ale příště se radši obraťte na zdravotní pojišťovnu.
Oprava překlepu: ... prostřednictvím své zdravotní pojišťovny.
Ano, pojišťovnou můžete být popotahován, když jste zneužil lékařskou péči,jen proto, že nejste spokojen s diagnozou. Když s vaším vysvětlením pojišťovna nebude spokojená, nechá vás zbytečné náklady soudně uhradit. To, co provádíte je obrovský a nezodpovědný nesmysl, který by měl zhodnotit psychiatr, za vaše peníze.
Haf, nejlepší je s lékaři, o správnosti diagnozy, hlasovat. Máme demokracii, tak proč ne! U složitějších případů lékaři konzultují na koziliu. I tak je možné lékaře pořádat o názor jiného lékaře. Ale postup tazatele je opravdu velikým nesmyslem. Obrnesmyslem!
Kdybyste vedeli, kolik zbytecnych opakovanych vysetreni provadi doktori v nemocnicich, jen aby si mohli co nejvic vyinkasovat od pojistoven, tak byste chudaka pacienta spis litovali, ze musi opakovane vysetreni podstupovat, ale pokud to dela dobrovolne kvuli spravne diagnoze je to jeho pravo. Je to jedine spravny postup NEhlasit dalsim doktorum diagnozu predchoziho lekare, aspon se nebudou kopirovat a dozvi se tak dalsi nazor odbornika. Sam si pak muze vybrat, komu bude verit
Zvláštní. Z první ruky mám, že nemocnice se opakovaně hádá s pojišťovnami, aby proplatily určitá vyšetření a výkony. Pojišťovny je proplácet nechtějí - dávají limity, kolik určitých úkony (neplést s výkonem, i vyšetření je úkon) smí instituce provést, aby platily. Když překročí, brání se. A je na nemocnici, aby prokázala, že ta vyšetření byla oprávněná a že neplýtvá prostředky pojišťovny.
A navíc, tazatel mluví o vyšetřeních, ne o diagnóze (jako Vy). Z každého vyšetření dostanete (fajn, aspoň já vždy dostala - zprávu z magnetické rezonance, z EKG, z vyšetření štítné žlázy,...) list s výsledky. To není diagnóza. Přece nebude každý lékař dělat vyšetření znovu, když už to vyšetření jednou pacient podstoupil?!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.