Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti ze zanětem moč. cest

Od: martinaa* odpovědí: 7 změna:

Pěkný den, vím, že tyhle dotazy tu všeobecně nemáme rádi :) přesto:

Včera plánovaná kontrola na gynekologii kvůli bolestem dolní části břicha, 34tt, vše okolo prcka v pořádku, už minule doktor vyslovil podezření na moč. cesty. Ve čtvrtek večer stavy, kdy jsem myslela, že začínám rodit *smich*.

Včera mi dal jednorázový roztok Urifos, prý pokud nezabere a bolesti budou přetrvávat, nebo se zhorší, tak nemocnice. Výsledky moči budou až v pondělí. Od včerejšího večera mi dělá problém stát vzpřímeně, bolí v místě měchýře, i pokud jen zatnu svalstvo, když se chci přetočit na posteli. Fakt myslíte, že to je špitál? Poslední dobou jsem tam byla na můj vkus moc často... aby neřekli, že otravuju s takovou věcí, která se snad dá vydržet do pondělka.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jeďte do nemocnice, kašlete na nepříjemné sestry... Taky jsem tam v 8,5 měsících byla, pod kontrolou - obdobné problémy a to bylo před xy lety... Neváhejte, ať je vše v pořádku, jak mimčo, tak vy. Držím pěsti!

hodnocení

0x

Martino, tohle Vám říká vše: pokud roztok nezabere a bolesti budou přetrvávat/zhorší se, tak nemocnice. A pokud sama nevíte, je-li to lepší nebo horší a bojíte se, že budou v nemocnici frfňat, řekněte "dostala jsem tyto instrukce, stav přetrvává, tak jsem dojela". Na Vaši hlavu to není, oni dali tyto instrukce. A jestli si nejste jistá, je-li stav stejný, ale zase lepší také ne, klidně bych malinko zalhala. Prostě přetrvává, hotovo. Lepší dojet zbytečně, než nedojet a čelit následkům

Držím palce!

doplněno 10.06.17 12:19:

Ještě mě napadá, nefungovali by na porodním na telefonu? Kdybyste se přeptala tak jako tady nás, jestli máte přijet...

doplněno 10.06.17 12:21:

Horší než včera po roztoku? Tak jeďte. Třeba budete mít štěstí na jiné sestry (měli by Vás poslat hned na porodnicko-gynekologické, ne?).

martinaa*
hodnocení

Děkuji, pořád váhám, ale dobře mi je jen, když sedím. Nedávno jsem tu dávala dotaz ohledně přítele, chování sester na příjmu hrůza, tak není divu, že mi tam po pár týdnech nechce znovu *zed*.

Je to o něco horší horší, než včera... to jsem v pohodě mohla stát, dnes se u vaření kroutím jak paragraf. *nevi**nevi*

doplněno 10.06.17 12:36:

Roztok jsem pila až večer, musí se tam dodržet před a po jídle a včera jsme koncertovali v divadle... ale včera jsem se aspoň mohla narovnat a normálně se zvednout. Zkusím najít telefon na příjem, nevím, jestli na porodnickém poradí...

hodnocení

0x

Kolegyně v práci na to trpěla pravidelně. Poznala, když to začalo a hned nasadila specielní antibiotika, když to neudělala, tak se jí to rozjelo, vysoké horečky, třasavky, řezavka atd.Osobní zkušenost nemám, ale tohle jsem vyposlechla. Je to již mnoho let, nyní jsou možná dokonalejší " metódy".

martinaa*
hodnocení

Děkuji, já právě nepozoruji ani třesavku, ani teploty, jen velmi časté chození na malou (což je ale na konci 8. měsíce celkem normální), trošičku pálení a dnes tedy tu ostřejší bolest při zvedání nebo stání. ATB do sebe zase nechci rvát zbytečně, kvůli prckovi.

eulalie*

Dobrý den, dítěti spíše ublíží neléčený zánět než antibiotika. Kroutite se u vaření, ale pomoc lékaře v nemocnici nevyhledate. Ležela jsem v porodnici s jednou maminkou, která 12 hodin po porodu musela jít na odstranění kamene v ledvinách... Podle mě je na místě vyhledat pohotovost.

Martino, radši zbytečně ATB než rozjetý zánět močáku! Je to moc blízko mimču. Mám zkušenost z blízkého okolí, zakalená plodová voda, předčasný porod...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]