Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
byla jsem pozvána na pohovor na finanční úřad a na pozici referent v oddělení zvláštních činností - týká se to hlavně odvodů za porušení rozpočtové kázně - měla bych tam kontrolovat používání prostředků, kam spadá státní rozpočet a fond, státních fin. aktiv a také rozpočet Evropské unie prostřednictvím Národního fondu a státního rozpočtu, též bych prováděla vyřizování opravných prostředků proti rozhodnutím a dozorčích prostředků a ještě bych měla za úkol vypracovávat stanoviska, postupy, výklady a metodické pokyny k aplikaci právních předpisů v rámci odvodů za porušení rozpočtové kázně. No jako ta práce se mi zdá dost zajímavá, ale vůbec nemám zdání, na co se mne na pohovoru mohou ptát.
Stáhla jsem si zákony, které byly vypsány v e-mailu na pozvánce na pohovor, takže o víkendu mám o četbu postaráno, jinak o žádném testu nebyla zmíňka, na jejich stránkách jsem našla, že pokud by byl test, tak by to museli oznámit předem a počítám že po mém potvrzení pozvánky mi asi těžko potom ještě napíší, že tam bude test . Ráda bych se připravila, jak nejlíp to půjde a "zvítězila". Nemá někdo s touto funkcí zkušenost nebo spíš s tím pohovorem ale vlastně i s tou funkcí? Já jsem z jiné sféry, ale splnila jsem podmínky, takže si myslím, že jim nevadí, že nemám v tomto oboru funkci, v životopise jsem měla vypsáno, co jsem doposud dělala.
Myslíte, že mne hodí rovnou do vody nebo mne tam aspoň řádně proškolí a jaké otázky budou na pohovoru? Jejda, mám pocit, že už se stále opakuji. Samozřejmě musím počítat i s tím, že to možná nevyjde, to je život, ale jak už jsem podotkla, byla by to pro mne vskutku mocná výzva, kdybych dostala šanci pracovat na takovém místě.
Omlouvám se za "elaborát".
Přeji pohodový, příjemný víkend a hlavně děkuji předem za odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.