Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vstupní prohlídka do zaměstnání - cena

Od: makyy odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
měním zaměstnání a v nové práci chtějí vstupní lékařskou prohlídku. Nechci být zaskočen cenou a proto se ptám, kolik stojí?

děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Záleží jestli jdete k lékaři zaměstnavatele - to by nemělo nic stát nebo máte mít hotovou prohlídku od svého lékaře. Pak je cena individuální a pochybuje se kolem 200,- až po nějakých 500,-

Lékař zaměstnavatele, ale může chtít od vašeho lékaře výpis ze zdravotní karty. U něj je cena také individální a opět kolem 200,-. Pokud bude potřeba doporučuji abyste lékaři zavolal a objednal si ho předem a pak si pro něj v dohodnutý čas zašel. Na počkání vám ho jen tak asi nedá.

V obou případech by vám měl cenu proplatit nový zaměstnavatel. :)

hodnocení

1x

Co mám zkušenosti, tak od 300 do 500 Kč. Pracovník si to uhradí sám, dostane stvrzenku, kterou předá zaměstnavateli. Pokud tam zaměstnanec vydrží déle, než zkušební dobu, je mu pak částka proplacena. Ale už jsem také zažila, že slibovali, ale neproplatili nic. Jaga.

72mona3*
hodnocení

0x

Hádám, že se může lišit. Já před dvěma lety platila tři stovky, pak mi byly vráceny. M.

tomas11*
hodnocení

0x

Teď u naší doktorky 400kč

prazskejpepik*
hodnocení

0x

to záleží na lékaři. pokud jdete ke svému, tak v rámci preventivní prohlídky může být klidně zadarmo. firemní nestojí nic.

ctenar
hodnocení

0x

Co já vím, tak cena nejde pod 500 Kč ( a není to tím, že by Vás nějak extra proklepával, zažil jsem to už víckrát a až na jeden případ, kdy jsme si s doktorem déle pokecali o lodích, to byla vždy komedie na 10 minut, během kterých bylo snad jediným odborným úkonem změření tlaku...). K tomu si připočtěte 200 až 300 Kč za výpis od obvoďáka, plus čas a jízdné. Je to systémové svinstvo. Ždímají z lidí prachy, protože mohou. Ne proto, že "musí". Už jen to je zajímavé, jak mají tu cenu za výpis i za prohlídku nastavenou každý jinak.

Účtenky si pro jistotu ofoťte ( stačí mobilem, který zaostřuje ). V nové práci jsou Vám ze zákona povinni tyto náklady ( prohlídku i výpis ) obratem proplatit. Bez nějakého čekání za zkušební dobu, atd. A taky to od nich není žádná charita, protože si ty peníze pak odečtou z daní ( resp. dají do uznatelných nákladů ).

Pokud Vám je neproplatí, ozvěte se na Inspektorát práce.

Co já vím, tak cena nejde pod 500 KčCo já vím ,tak je volná volba cena a každý lékař to má jiné!Bývalý "podnikový bral za vstupní 500kč ale naše OL jen 300kč.Dnes naše OL bere jen 400kč!. V nové práci jsou Vám ze zákona povinni tyto náklady ( prohlídku i výpis ) obratem proplatit. Nejsem si tím tak 100% jistý.Co jsem bádal tak dle jednoho ustanovení se toto proplácí po vzniku pracovní smlouvy-podpisu,ale dle jiného ustanovení musí být toto ještě před a. Zaměstnavatel tudíž může a nemusí!Zaměstnavatel pak musí proplácet periodiké pracovní prohlídky u lékaře!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]