Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brnění konečků prstů pravé ruky

Od: ibvis odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, od rána mě brní konečky prstů na pravé ruce. Nevím, čím to může být. Nemám za sebou žádný těžký sport ani se necítím být ve stresu. Od rána to sice dost polevilo, ale pořád cítím v prstech jakoby takové menší napětí a občas mi ještě v některém "zamravenčí". Je mi divné, že to přišlo tak z ničeho nic. Nevíte někdo co s tím?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

6x

Pravděpodobně není důvod k panice a jde o přechodnou záležitost. Pokud by to trvalo, je na místě navštívit neurologa. Hodně o příčinách se dozvíš zde: celostnimedicina.cz/...

hodnocení

2x
Zdravim.
.
.
Taky mam obcas takove problemy. Ja to řeším tak, ze si promasiruju / promackam ruku tesne nad a pod loktem a po chvilce to prestane. Ale těžko radit.
liska*

Mně brní, spíš mravenčí, prsty, když jedu dlouho na kole. Nejvíc palce. Ta poloha hlavy není dobrá pro krční páteř. A sezení u PC kolikrát taky negativně ovlivňuje krč.páteř. Na internetu budou cviky na uvolnění krč. páteře. Já někdy musím slézt s kola a protahnout šíji a pletenec ramenní. Pak to přejde. Jinak, když Vám to nepomůže, tak se objednejte na rehabilitaci k lékaři nebo k neurologovi.

svatoslav
hodnocení

1x

Hlavně dostatek m a g n e s i a - to pomáhá... hezký den

hodnocení

0x

Tady můžeme jenom spekulovat.Na dálku Vás neprohlédne ani lékař.

Může to být od krční páteře,od zad,ale i třeba od srdce.

Utíkejte k lékaři !

ibvis
hodnocení

kepler: Děkuji

kepler*

to je v poho, já někdy brním úplně celúčký...*jasne*

hodnocení

0x

Pokud je to dlouhodobé, navštivte neurologa. Nemusí to být závažné, ale mohlo by jít i o odumírání a postupnou necitlivost prstů a čím dříve se začne s léčbou, tím je úspěšnější. Vyléčit se to možná nedá, ale zastavit ano, aby se to nezhoršovalo.

hodnocení

0x

Mně to občas dělá taky a hlavně po ránu,když jsem spala s rukou nad hlavou,ale navíc mám nález-mé ,,karpály,,už nejsou co bývaly,vliv dlouhých sezení u PC v práci i doma :--)) a ano po 50 km na kole mně to brní taky a to už pak úplně všude! :--)) )ale jinak radím jako někteří další-vyšetření u Neurologa!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]