Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dcera nechce k otcovi

Od: vercaa odpovědí: 23 změna:
Dobty den. Moji ceri jsou tri roky orec se rok a pul nezajimal. Ted uz rok si ji bere na vykendy. Ale v poslesni dobe otocila a nechce tam. Sami se mi priznali ze on i jeho partnerka ji narezali. Da se nejak resit aby mala k nim nemusela? Dekuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

1x

Dobrý den, až dcera nebude chtít chodit do školy,taky tam nebude chodit? Jste si jistá, že je u vás vše v pořádku, když neumíte řešit takovéto věci?

krtek66
hodnocení

1x

A co by dělalo rok a půl leté dítě celý víkend u otce? V tu dobu by se měla starat hlavně matka..Otec toho moc neudělá..Nepopovídá si, nepohraje si s ním (děckem). Teď nastává doba kdy je to zajímavé. A nějak nechápu co je špatného na tom, že ji nařezali. Pokud si to zasloužila tak směle do toho. Nevím co je to dneska za debilní dobu, že když se děcku dá facka nebo na zadek, tak je to vrchol týrání! Dřív to bylo běžný a nikdo se nad tím nepozastavoval. A Vy když se ptáte a řešíte takové věci, nebudete zrovna matka roku

sebod*

Krtku. Tohle je právě ta chyba : domnívat se, že dítě je "malé" na to, aby se o ně uměl postarat sám tatínek. V pohodě to zvládnou oba . jak táta, tak dítě. Teda pokud jim v tom nebrání někdo třetí. Třeba maminka.

Tazatelka. Moji dva vnuci mají období, kdy nechtějí do školky. Zlobí je děti, ty je taky bijou. Učitelky jsou ošklivé, nemají vnuky rády. A plno dalších a dalších výmluv. Přitom když už jsou ve školce, tak jsou tam velice spokojené. Prostě děti nám od mala lžou. A čím více jim to věříme, tím více si přidávají.

K Vaší malé. Nařezali ji. Co to je nařezali? Seřezali jí kabelem, nebo dostala pár malých výchovných přes zadek? Tady nechť jdou stranou všechny moderní poučky, že se dítě NESMÍ plácnout, páč to kazí jeho charakter. Naopak. Charakter se tím významně zlepšuje *smich*. Vaše malá nemá k otci žádný vztah, jak by také mohla, že? Takže teď se musí oba sžít. Utvořit mantinely, co se smí a co ne. A přiznejme si, že leckteré dítě nemá od maminky ty mantinely postavené vůbec.

Pochopitelně naprosto jiná situace by byla, kdyby otec dceru tloukl bezdůvodně a nepřiměřeně. Potom navštívit OSPOD a situaci řešit.

A především si uvědomit, že bývalý partner není Váš nepřítel, ale pomocník a rovnocenný partner ve výchově dítěte.

martinaa*

*palec**palec* Souhlasím!

Ad vercas - Da se nejak resit aby mala k nim nemusela?
Dá.

Proč jí nařezali?

cože? otec si neumí popovídat a pohrát s malým dítětem? pak se ovšem nesmí divit, pokud se k němu dítě nemá vvyvinutý vztah a nestojí o něj, když on sám nemá zájem na utváření vztahu mezi nimi. dítě se nesedne na zadek jenom z toho, že někoho nazveme otcem, pokud se jako otec sám průběžně nechová *nevi*

sebod*

lesi. Tos četl (četla) kde, že si otec neumí pohrát s dítětem? To dedukuješ z toho, že malá dost na zadek? Já si s vnuky hraji ažaž... a na prdel dostanou taky - dost a často *smich*

to byla reakce na krtkovo, co by dělalo rok a půl staré dítě o víkendu u otce, když ten si s ním stejně nepopovídá, nepohraje...

krtek66

lesi2311: psal jsem HLAVNĚ matka..neříkám, že to otec nemá zvládnout, ale jsou prostě některé věci (neptejte se jaké), které prostě musí udělat matka. A pokud tu máme matku a otce od sebe, tak se situace jen zhoršuje většinou

sebod*

krtku, tak snad kromě porodu a kojení nevidím jedinou věc, kterou by nemohl dělat i otec ;)

Krtku, byla jsem skoro celý život učitelkou v mateřské škole a to co jste napsal, z toho se mi zvednul žaludek. Uvědomujete si, že mluvíme o čtyřletém dítěti, kterého otec vidí jednou za čas, naprosto mu nerozumí a dítě nerozumí jemu. Ale milující tatínek mu svůj pokyn přeloží ránou. *sok* Bože, jak je vůbec možné uhodit toho, koho milujeme! Zvláště pak malé dítě, které nerozumí, co se po něm chce. Vztah s dítětem není jen o lásce, ale i o schopnosti mezi sebou komunikovat. A v tom to je! *hej* Řekněte, jak je vůbec možné, že třeba učitelky ve školkách, mívaly 36, teď nějakých 27 dětí, je neuhodí, nenasekají jim, nezmlátí je. Jak je vůbec možné, že děti školku přežijí a jdou do ní rády?!

krtek66

jak je možné, že je neuhodí?..to vám řeknu naprosto přesně...jsem totiž synem učitelky v MŠ, která jde téměř po 40letech v prosinci do zaslouženého důchodu takže vím jak to vypadá, chodí to tam a jaká je aktuální situace...neuhodí je proto, že nemůžou..ony se toho děcka nesmí ani dotknout..a paradox je..že 90% z těch děcek co tam jsou by mohlo být "řezáno hlava nehlava" (nebrat doslovně a nechytat za slovíčko PROSÍM)...to, že ty děcka jsou tak rozežraný a nevychovaný je dáno právě tou výchovou "moderních matek", které vše chcou řešit domluvou nikoliv trestem a myslí si, že je vychovají učitelky..jenže ta profese je učitelka od slova učit ne vychovatelka...a moje matka vždycly říkala "mě je jedno jestli je ti 5 nebo 30...facku ode mě můžeš dostat v každým věku"

To, co píšete, to nevyvrací to, že je možné, ať jsou důvody jakékoliv, s dítětem vyjít. A s malým? Mladším než čtyřletým? Jasně že jo! "kde je vůle, je i cesta." *sok* Navíc, bijeme-li malé dítě, jemu v hlavě, po celý život, zůstane, "Tak se to má dělat, tak je to správné!" A je z něho rváč a surovec.

Krtku, všimnul jste si, že nijak vaší maminku nekomentuji? ;)

doplněno 08.06.17 10:50:

Martino, jen počkejte, až vaše dítě příjde ze školy a pak ze školy, že ji učitelka zmlátila. Vy budete učitelku znát a budete vědět, že to žádný surovec není a že se mohlo jednat jen o plácnutí. Jen počkejte, jak vám bude! Musím vám říct, že vůbec ne dobře. Pamatujte si to, co teď zastáváte. ;)

Několikrát tady byl dotaz, že učitelka "zmlátila" dítě. Skoro všichni radili, ať to řeší s ředitelkou, nahlásí na inspekci, podá trestní oznámení. A přitom se jednalo o pouhé plácnutí přes zadek. *sok*

Jak to vypadá jinak z druhé strany. *jasne*

martinaa*

Každé dítě je jiné. Na některé pomůže domluva, na některé zvednutí hlas, na další až to plácnutí po zadku. A že děti umí velice trpělivě zkoušet, kam až mohou zajít. Nezlobte se, ale srovnávat pár přesprdelek se slovem "bití" je úplně mimo. Taktéž Vám snad každá učitelka řekne, že tří-čtyřleté dítě VELICE dobře vnímá a rozumí, co po něm chcete, ale často dělá, že neslyší nebo jednoduše slyšet a poslechnout nechce.

Že z dítěte, které dostalo zaslouženě přes zadek, vyroste surovec? Ale jděte... stačí se podívat kolem sebe. Lidé, co byli vychováváni rozumně, tedy občas nějaká za zasloužená sedla, jsou zpravidla zdravě sebevědomí, mají mantinely a sami vědí, za co přes ten zadek dostali. Když se podíváte kolem sebe dnes... děti nevychované, drzé, zlé. Maminky nad nimi stojí a snaží se jim zoufale domlouvat, jak se to nedělá, zatímco děcko po nich hází boty a kope je do nohou.

doplněno 08.06.17 12:16:

Nebojte, jsem poměrně zásadová, takže moc obavy nemám ;). A že někteří hned hrozí inspekcí a ředitelem školy? Jejich problém...

sebod*

Babčo, většinou s Tebou souhlasím. Ale s tím, že ani maličké dítě nesmí dostat přes zadek, tak s tím nesouhlasím. Jasně, bavíme se o plácnutí, nikolik o nějakém surovém mlácení. Vnuci jsou abnormálně divocí. Asi to mají v genech *smich*. Domluvy-nedomluvy. Zákazy- nezákazy. Všechno jedno. Takže od velikonoc mám pomlázku na stole. Dvakrát napomenu, potřetí švihnu. A pěkně - tak akorát, ne nějak malilinko. A je hned klid. Nepozoruji, že by se mě kluci kvůli tomu nějak báli, nebo se nepřišli pomazlit. A zrovna včera dcera vzpomínala, jak zlobili babičku až vždycky vylítla s vařečkou a seřezala jim prdele. :-D A vzpomínala na to s láskou.

"Škoda rány, která padne vedle" a "Ohýbej mě mamko, dokud já jsem Janko, až já budu Jano, neohneš mě mamo" to platilo, platí a platit SNAD bude

pb®

Nehodnotím kvality vaší dcery, protože jí neznám, ale učitelky v naší školce, co tam učí už víc jak čtvrt století, protože učily tatínka a teď učí našeho syna, jsou natolik profesionálky, že zvádají těch skoro 30dětí, aniž by musely zvýšit hlas. Že by je snad napadlo děti mlátit, o tom nemůže být řeč. Takže jestli by vaše dcera mlátila 90%dětí, je už dobře, že do toho důchodu jde. Možná už má syndrom vyhoření. Já od našich učitelek pořád slýchám, jak jsou děti šikovné a hodné.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Přečetla jsem si některé zdejší odpovědi a nestačím se divit... tolik odsouzení matky. A já se ptám proč? Z textu přeci nijak nevyznívá, že by matka bránila otci ve vídání se s dítětem. Jen to, že samo dítě k otci nechce. A není se čemu divit, otec se o něho nezajímal... a najednou si vzpomene. Kde byl, kdy se dítě narodilo a rostlo?

Jinak radu pro vás, paní Verčo, nemám, omezit styk s dítětem lze, ale jen na základě rozhodnutí soudu, který však k tomu musí mít pádný důvod. A ten asi nemáte. On ten soud i upravuje styk s otcem a stanovuje výživné na základě podaného návrhu, takže pokud nic takového nemáte, tak je možná na čase se o to postarat. Jakmile však do toho vstoupí soud, tak současně i sociálka - OSPOD - a vše bude řešeno úřední cestou. Záleží na vás, jak se rozhodnete.

Možná matku odsuzují proto, že její otázka zní "jak na to, aby dítě nemuselo k otci" a ne "jak na to, abychom se s otcem domluvili na pravidlech výchovy (ne tělesným trestům)" nebo "jak spolu vycházet tak, aby dcera k otci chtěla".

Asi jsem dost poznamenaná absencí otce v dětství, ale tohle pro mě bude vždycky první. Ne aby nemusela, ale aby mohla a chtěla k němu jít.

iz*
hodnocení

1x

Dobrý den, Verčo, Vaše dcera má právo na oba rodiče a její otec má právo se se svou dcerou stýkat. Podle mne byste měla řešit, jak situaci zlepšit tak, aby dcera o návštěvy u otce stála.

Co znamená, že otec a jeho partnerka dceři "nařezali"? Nešlo jenom o plesknutí? Toto byste si měla s otcem své dcery vyjasnit.

Uvažovat o tom, že by dcera k otci "nemusela", není rozumné. Budete-li oběma (dceři i otci) bránit ve styku, může otec navrhnout změnu výchovného prostředí. Radím: Nesnažte se dceru "obracet" proti otci.

albatros498022*
hodnocení

0x

Jak koukám tak řešením by bylo se řádně starat o dceru, podle psaného projevu usuzuji, že asi problém nebude jen u otce, ale i u matky. Jinak jsem nějak jsem nepochopil, co to je " nařezali ". Ono i v dnešní zvrácené době je občas třeba použít jiného výchovného prostředku než jen domlouvání a uplácení sladkostmi a podobně. Pokud je stav tak vážná můžete se obrátit na sociálku.

Můžete mi vysvětlit souvislost mezi psaným projevem a ne/řádnou péčí o dítě, prosím?

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím. Proč se rok a půl nezajímal? Respektive, neozýval se, malou si nebral, neplatil, nic? Máte soudně ošetřené předávání dcery? Mohu však poskytnou také pohled protistrany.

Přítel mívá dcerku taktéž občas na víkendy, s námi je malá super, hodně chodíme po výletech, akcích pro děti, má režim. U matky tento režim nemá, dělá si prakticky, co chce, s novým partnerem jí tahají leda tak na pískoviště u domu a do hospody (ověřeno několika lidmi), malá mívá záchvaty vzteku, pokud není po jejím. Máme také info, že pokud s matkou navštíví kupříkladu obchod nebo úřad, chová se jako utržená z řetězu. U nás to zkusila párkrát, viděla, že na to nereagujeme, tak přestala. Nicméně někdy fňukne, že u táty být nechce (za minutu už ano a zase nechce mámu, věřte malému prckovi), doma má holt povoleno vše, režim žádný. Za 3/4 roku dostala od přítele asi dvakrát po zadku, někdy ji pošle vyvztekat do jiného pokoje.

A teď se ptám - z jakého důvodu jí otec s partnerkou nařezali? A nařezali, nebo dostala zaslouženě pár přes zadek? Malé děti budou zpravidla tíhnout k tomu, kdo více dá, nechá dítě si dělat, co chce a povolí. A pokud je druhý rodič přísnější, budou si vymýšlet hory doly, aby k němu nemusely. Stejně jako píše Sebodka výše, znám to ze školky, co všechno jsou děti schopné vymyslet, jen aby nemusely do školky.

Nicméně by bylo třeba zjistit, jaký vztah má malá k nové partnerce otce... pokud je na ni paní zlá, nemá dítě ráda a bere ho jako nutné zlo, které tady bylo dřív, než ona, v tom případě bych požádala o úpravu styku. To by se mi také nelíbilo.

hodnocení

0x
Řešte situaci s otcem dítěte. Proč dostala nařezáno? Holce jsou tři roky, jestli se nechovala dobře a dostala za to na zadek, je pak logické, že může být naštvaná a nechtít tam. Vy byste měla by poté ta, co by jí to měla vysvětlit. Dělejte to, co je pro vaší dceru nejlepší.
Neberte možnost dítěti vídat otce, naopak s otcem komunikujte o způsobu výchovy, aby s dítěte vyrostl správný člověk. Hlavně v tomto věku je důležité vštípit dítěti ty správné hodnoty. Až bude v pubertě, bude už pozdě na nějaké předělávání...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]