Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám od městského úřadu pronajatou informační skříňku za účelem zveřejňování informací o produktech české společnosti, pro kterou pracuji.Nájemní smlouva je na dobu neurčitou - vím, co z toho plyne. Řádně plním povinnosti plynoucí z nájemní smlouvy včetně plateb za nájem.
Nyní jsem dostala výpověď této nájemní smlouvy. Zajímá mě jediné - musí být uveden důvod výpovědi? Pokud ano, prosím o sdělení odkazu na příslušný zákon, příp. paragraf.
Důvod výpovědi nemusí být uveden. V § 2231 občanského zákoníku (zák.č.89/2012 Sb.) se dočtete:
(1) Nájem ujednaný na dobu neurčitou skončí výpovědí jednou ze stran. Jedná-li se o věc movitou, je výpovědní doba jednoměsíční, jedná-li se o věc nemovitou, je tříměsíční.
(2) Výpověď nemusí být odůvodněna; to neplatí, má-li strana právo vypovědět nájem bez výpovědní doby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.