Nejste přihlášen/a.
Přes víkend mě rozbolel zub a v pondělí jsem zjistila,že můj zubař dlouhodobě onemocněl.Odkaz na dveřích byl n pohotovost v kraji.Ani mě nenapadlo,že pohotovost,když slouží pouze víkendy,nebo ve svátek,že,není tedy lékař s nimi dohodlý i na jiné dny,když odkazuje na ně.Takže jela jsem cca 60km,aby mi řekli,že mě nevezmou,ani náhodou.Přitom tam byli a dnes jsem se na VZP dozvěděla,že by měl akutní případ,vzít každý zubař.tak jsem dnes obtelefonovávala v nejbližším okolí,ale odmítli.tak dobře,můžu to vydržet týden a v sobotu jet opět na pohotovost,aby udělali,co musí.Potřebuji otevřít zub,aby se ještě zachránil můstek,jinak je zle.takže na pohotovosti,když vyvrtají,řeknou mi,at se jdu následovně léčit ke svému zubaři,ale ten tu nebude kolik měsíců.Na pohotovost se chodí jen s bolestí.. a ne jako náhrada svého zubaře bylo mi řečeno.dále jsem zjištovala,že na VZP stránkách jsou seznami zubařů,které ještě přijímají.Tak to je další problém,jednak jsou moc daleko a bez karty,mě těžko příjmou.Kartu má doktor zamčenou v ordinaci a sám se nachází v nemocnici.Tak to by mě vážně zajímalo,co mám dělat?Jít ke kováři?Tak prababička chodila,dřív zubaři nebyly.Díky za zkušenosti rady,předem.
Kde to bydlíte,že to máte 60km k doktorovi? Doktor pokud má volné místo Vás vezme i bez karty.Pouze napíše nový registrační papírek pro pojišťovnu a založí kartu novou.Já mám teda originál kartu u sebe a doktoři jak zubní tak všeobecný ( teda praktický nebo jak se to vlastně jmenuje ) mají kopie.
Ono je rozdíl jestli chcete aby Vás zubař přijal do stálé evidence a nebo jestli chcete jen ošetřit.Přijmout do stálé evidence nemusí,ale ošetřit v případě ohrožení života musí.Tohle ale Váš případ není.Musíte si sehnat jiného zdravého zubaře.
,,Můj,,zubař má celou malou kliniku a když nemůže on,tak je tam dalších pět dalších zubařů co pracují místo něho.V době zavření kliniky se obrátím na další dvě adresy a třetí možnost je ta pohotovost.Naštěstí (ťuk,ťuk) toto nepoužívám.
Co nyní poradit? - běžte na tu pohotovost a nechte se ošetřit.Vyvrtat,protáhnout kanálky,odsát a dát provizorní vložku.Nic jiného se momentálně dělat v tuto hodinu nedá.
Děkuji za odpověd.To je právě to,ošetření v ohrožení života,bez následné péče,přesto,že jsem poplatník u VZP.obvolala jsem snad všechny zubaře v okolí.i ty,co mají na webu VZP uvedeno,že přibírají pacienty,ale odpovd zněla do tel jinak.Dnes se mi zázrakem podařilo sehnat zubařku 71 roků,aspon na 1.pomoc ošetření.Jinak na pohotovost bych si počkala do soboty a nebo v nejbližší Mladé Boleslavi na 8.6..Zubařka mě otevřela 2 zuby,ale řekla mi,že další péči(čištění,vložka,výpln)to už mi poskytnout nemůže.Takže pokud nenajdu zubaře který mě zaregistruje,zatím příjdu o celý můstek a pro mne je to vážný handicap,mám poruchu přijímání potravy a bez zubu se nenajím.Po vytažení všech zubů,pokud to pak bude muset být,se čeká na protézu cca 4 měsíce,po zhojení.zatím by to znamenalo jen tekutou stravu já se dusím i mletým,to ještě dlouho zpracovávám.dočasná náhrada zubů existuje,ale stojí obojí,kolem 6 000kc.opravdu nemám,jsem v důchodě.Tak jsem ráda,že jsemdnes aspon sehnala zázrakem 1.pomoc,sice mě to dál bolí,ale je naděj a ostatní budu řešit.Napsala jsem na zubařskou komoru dotaz a také na vzp,aby mi zubaře sami našli.je to chvílema pocit bezmoci,byl i strach že budu zkoušet do soboty,ale uklidnilo mě,že v případě bolesti mám kam jít,71letá paní to zastane.Náhoda,nebo otázka jiné generace v chování?Kdybych neměla ten handicap s jídlem,tak to taky neprožívám tolik,člověk musí počítat s tím,že se zuby jednou vysypou uplně a tady hrozí že zbytečně,ještě bych na několik let zvládala lépe.
ještě jste se ptala kde bydlím,že mám 60km zubaře.No to je tahle vzdálenost na pohotovost,udělali pro liberecký kraj jen jednu pohotovost a když se podíváte na mapu,kde tento kraj je a Liberec a dáte od něho uhlopříčku 60km v okolí,tak nejsem sama,mají to lidé i dál.Jedna pohotovost na kraj,výborně,jen tak dál.Ještě lonského roku to vypadalo tak,že se zubaři střídali a byly pohotovosti na různých místech.
Zkoušela jste dražší, luxusnější zubaře? Ti, dle mé zkušenosti, berou častěji než ti "běžní", kteří jsou moc vytížení. V Liberci zkuste dr. Fialu nebo dr. Šrola. Připlatíte si a asi ne málo, pokud to bude čištění kanálků. To jsem tam musela odmítnout, ale třeba to nebude třeba. Ale oba jsou výborní, péče je úplně někde jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.