Věc se má takhle. Žlučové kameny - operace - odstranění žlučníku. Po pěti letech opět problémy - bolesti, zjištěný písek a drobné kaménky ve žlučových cestách. Má z vás někdo vlastní zkušenosti co se v tomto případě dá dělat? Je možná nějaká léčba, nebo připadá v úvahu jen další operace? Nedovedu si tedy dost dobře představit jaká. A co vy ostatní - poradíte? Díky.
Domnívám se, že konzervativní léčba bude předcházet v případě neúspěchu operaci, která je však dneska již proveditelná laparoskopicky...
jaja28*
Strejci, na uvedených stránkách je řeč pouze o žlučníku - o žlučových cestách nic. Operaci žlučníku mi měli dělat laparoskopicky, ale žlučník byl v tak špatném stavu a se zánětem, že musela být provedena klasická operace. Slibovali, že vše bylo vyčištěno a že problémy již nebudu mít, ale opak je pravdou. Netvrdím, že životosprávu mám na 100%, ale maximálně se o to snažím. Znám spoustu lidí, kteří si s životosprávou žádnou hlavu nedělají a problémy nemají žádné. Na různá doporučení jsem čtvrt roku pila každé ráno zeleninové šťávy z červené řepy, mrkve, celeru, zázvoru a černé ředkve. Výsledek nevidím a hlavně necítím žádný, spíše mám bolesti častější a častější. Takže asi nějaký radikální zákrok mě zřejmě nemine.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.