Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oznamovaci povinnost

Od: mila1® odpovědí: 5 změna:
Dobry den, byl jsem OBZP a nyni jsem se prihlasil na ÚP. Drive jsem musel do 8 dnu oznamit zmenu platce pojistneho osobne na pobocce vzp. Nyni pry od unora toto neni treba a úp si s vzp tuto informaci vymeni sam... Je to prosim pravda? Dekuji za odpoved.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A není nejjednodušší se zeptat na ÚP? Tady se dozvíš na tvou otázku všechno možné, jenom těžko tu přesnou správnou odpověď.

výtka
Upozornění od sys strejc 02. 06. 2017 18:32:23
! Pravidlo Z4: je zakázáno odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: "tady si to najdi" a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu: "tam se zeptej, podívej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!
iz*

Změny zdravotním pojišťovnám je nutné hlásit stále. Většina změn se hlásí do 8 kalendářních dnů, některé změny stačí ohlásit do 30 kalendářních dnů. Začátek a konec platby pojistného jako OBZP je nutné zdravotní pojišťovně ohlásit do osmi kalendářních dnů → viz např. web OZP (případně zákony, jež v odkazu uvádí OZP).

Dále bych doporučila si u zdravotní pojišťovny (kontrola je rozumná i u OSSZ) zkontrolovat, jestli splnil ohlašovací povinnost zaměstnavatel → po 8 kalendářních dnech od nástupu do nového zaměstnání zkontrolovat, jestli zaměstnavatel zaměstnance přihlásil. Přestože jde o povinnost zaměstnavatelů, nikoliv pojištěnců, může tato kontrola pojištěncům ušetřit případné "tahanice"v budoucnu.

Oznamovací povinnost se týká trestných činů.

_______

Satame, proč nás tolik podceňujete? Nebo ostatní soudíte podle sebe? Odpovědí jste tu napsal spoustu, ale ne všechny jsou správné a ne všechny odpovídají zdejším pravidlům ...

doplněno 02.06.17 19:53:

Obrat "oznamovací povinnost"je nejspíš v pořádku. Nevím, proč jej mám spojen pouze s oznámením trestných činů. )–:

@ivzez: Omlouvám se, ale to není podceňování rádců, to je hledání nejjednodušší cesty k řešení. Ta Pravidla vcelku dobře znám a je pravda, že se občas pohybuji na jejich hraně, což většinou vyplývá z lenosti a pohodlnosti tazatelů;)

Vím, že každý nemůže být superchytrý, ale tady se občas vyskytují dotazy, ze kterých přímo čiší ne omezenost, ale doslova lennost a pohodlnost jen hnout prstem a přesunout jej o pár cm vedle na klávesnici PC.

Zkusím na takové "pohodáře" raději nereagovat*cert*

iz*

Nejjednodušší cesta k řešení nemusí vždy být ta nejlepší, někdy ani nemusí být správná.

Máte pravdu v tom, že se někdy některá vlákna "rozjedou" a lidé v nich reagují spíše na to, jak na ně dotaz či tazatel působí, ale nebývá to (doufám) příliš časté (nechodím do všech rubrik).

Omlouvat se nemusíte, ale bylo by prima, kdybyste nás nepodceňoval. Radí tu spousta lidí a dobře.

hodnocení

0x

Ať je či není od února potřeba, nespoléhala bych na výměnu informací institucí - já bych změnu nahlásila ještě sama. Lepší dvakrát než ani jednou.(( Já jsem tu nedávno také vznesla dotaz na doklady pro pojišťovnu, obdržela jsem údajný nedoplatek 65 tisíc - naštěstí jsem učinila to, co mi zde i rádci potvrdili, že by udělali - a je to vyřízené. A příště posílám vše doporučeně...)).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]