Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krádež v nemocnici

Od: hankas® odpovědí: 29 změna:

Mohu se zeptat, jaké máte zkušenosti s pobytem v nemocnici?

To, že tam leží nemocní a ještě je někdo okrade,to je nehorázné,mám takový vztek.

Stalo se to mě,mému synovi a teď mému bratrovi. Peníze i doklady.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tohle mi příjde jako hyenizmus. *plac*Jsem opravdu ráda, když na pokojích zavedli pro každého pacienta skříňku. Maličká, takový jako sejfík. A když mě vezli na sál, tak mě upozorňovali, že mám klíč od skříňky, pod polštářem. :-D A představte si, že jsem zažila, že ve špitále, na kožním někdo chodil krást papuče. Bez obavy, že si něco domů přinese.

Skrinku u postele jsem mel ve spitalu uz pred 1/4 stoletim (jak v Pcich tak v Blave).

hodnocení

0x
Věřím Vám,že máte vztek.To dá rozum.
Krade se všude.Představte si,že i v pohřebnictví.Tam,dle statistiky úplně nejvíce.
---
Při každé mé návštěvě pobytu v nemocnici si nechávám peníze,kartu,doklady i šperky dát do sejfu.
Sestra to zařídí a já mohu v klidu rehabilitovat.
Pokud něco potřebuji,tak jí řeknu a ona/ony/ mi v klidu vyhoví.
hodnocení

Tady nešlo o návštěvu nemocnice,ale o ležícího pacienta na onkologii, který během několika dní zemřel a asi jej zrovna nějaký sejf nezajímal. Jestli tam nějaké sejfy mají, tak to nevím.

Zřejmě jsem se špatně vyjádřila.

Mám na mysli mou hospitalizaci !

A sejfy tam mají,vždyť Vám to píši.

----

Dokonce v jejich řádu je jasně napsáno,že ošetřující personál nemá odpovědnost za peníze,klenoty a jiné cennosti,které si nenecháte u přijetí schovat v depozitní pokladně /sejfu/.

hodnocení

0x

Je to hyenismus nejhrubšího zrna, něco jako třeba okrást vozíčkáře nebo dítě. Přála bych zloději, aby jednou ležel v nemocnici a stalo se mu něco podobného. Jak nekradu, takovému zmetkovi bych to s klidným svědomím udělala. Aby viděl, jaké to je.

Nic podobného se mi v nemocnici nestalo. Naštěstí. Zato ve škole - dělala jsem v roce 1975 talentovky na pedák. Věci jsme si měly nechat v šatně a mezitím, co jsme v tělocvičně metaly kozelce, hvězdy a stojky, někdo nám v té šatně vybílil peněženky. Smutné tím víc, že škola vychovávala budoucí učitele a vychovatele a tyhle plevy se jim nepodařilo oddělit od zrna.

Na naše stížnosti škola hrála mrtvého brouka. Nikdy nám neodpověděli, neomluvili se, nedali vědět, zda se něco vyšetřilo. Je mi z toho smutno dodnes, přestože je to už spousta let. Jaga.

hodnocení

0x

Soucítím s vámi. Ale nechápu, proč nechávali cenné věci volně ležet. Minulé roky jsem si v nemocnicích poležela. Při příjmu mi vždy sestry nabízely sejf na doklady. Využila jsem to. Na pokoj si z cennějších věcí vždy beru jen mobil, hodinky a mince tak do 200 Kč. I to jsem si při odchodu z pokoje zamykala, a to zejména v případě, že jsem byla na pokoji sama!

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. V nemocnici se mi nikdy nic neztratilo. Naštěstí. Asi by mi nejvíc vadilo, kdybych tam přišla o mobil a neměla tak spojení s rodinou. Ale nikdy nezapomenu, jak mi na základce naše učitelka češtiny ukradla knížku pohádek. Byla to stará kniha (dnes by měla 200 let), čítávala nám z ní prababička. Byla jsem v 9. třídě a na konci školního roku jsme my, co jsme již byli přijati na střední, chodili prvňáčkům číst pohádky, protože se už neučili a čekali na prázdniny. Donesla jsem si z domu tuto knihu a po čtení o přestávce si ji položila na lavici a otočila se k ní zády. V tom šla kolem naše češtinářka a prostě si ji vzala. Ostatní mě upozornili, a tak jsem ji chytla za ruku - proč mi bere knihu, a ona s klidem, že si ji půjčí na víkend. Nesouhlasila jsem, ale ona ji odnesla a už jsem ji z ní nedostala. Hned po prázdninách se rozvedla. A když jsme měli třídní sraz po pár letech, někdo tam donesl zprávu, že se vdala podruhé, tentokrát za pedofila a ten jí dělal ze života peklo, dokud ho nezavřeli. Nepřeju nikomu nic zlého, ale že by Boží mlýny...?

figurek*
hodnocení

0x

prý se to běžně stává u dopravních nehod, kdy v autě zůstane někdo vybouraný, polámaný a těžce zraněný. Než přijede policie a záchanáři, tak toho vybouraného, polámaného a těžce zraněného někdo okrade.

hodnocení

Když vás přivezou v sanitce a dají vás na pokoj, tak ani nevíte co se s věcmi děje,protože vám neni dobře. Bratra okradli na onkologii na Bulovce,kde byli jen ležící pacienti,tak kdo to asi mohl vzít. Kdyby alespoň nechali doklady. Bez občanky nemůžeme ani zařídit pohřeb. Mě také okradli na Bulovce, je to už spostu let,ale právě proto by měli mít cennosti pro pacienty nějak zabezpečené,protože jak jsem se dozvěděla, bratr je měl ve stolku a asi se zamykat nedal. Syna okradli ,když byl na operaci a věci měl ve skříňce. Protože ležel na JIPce , tak nemohl nic dělat.

evav
Můj táta lezel po operaci na JIPce, peněženku měl v nočním stolku vedle sebe ještě mi z ní dával 100kc pro moji dcerku ,kterou tam kvůli věku nepustili ,za obrázky, které mu na chodbě namalovala.Tesil se domu,vypadal dobře.Po 4 dnech náhle zemřel,což je taky divny.Mama s bráchou tam jeli druhý den pro jeho věci a peněženka tam nebyla.Mysleli si,že doklady tam zůstávají kvůli pitvě atd.Jenze po 4 dnech volali z matriky,že mají úmrtní list,ale potřebuji doložit doklady,že v nemocnici je nemají.A nejvetsi haluz je ta,že den po jeho smrti někdo vybral z jeho účtu 20000kc.Resi to policie.Je to fakt psycho.Nemuzeme se vzpamatovat z taťkovi smrti a jeste musíme řešit tohle.Je to zhovadilost.

mot
hodnocení

0x
to vite, kdo nekrade, okrada rodinu...minuly rezim se z lidi spatne dostava...

A nikdy nedostane...protože se krade dnes a denně a min. režim s tím nemá nic splečného. V každém režimu budou zloději, bohužel. Okrádání nemocných a starých lidí, to je realita dnešní doby, s minimálním rizikem.

mot
ja si teda nevsiml, ze by po revoluci byly v nasich obchodech cedule "rakusaci nekradte"...

Dnešní doby? Kradlo se vždycky, dokonce i v dobách, kdy to riziko bylo značně větší. Starý známý příklad zlodějů, kteří okrádali obecenstvo pozorující popravu jiného lapky.

mot, tohle rčení neplatilo pro krádeže u lidí, ale pro krádeže státu a státních podniků.

borot1
hodnocení

0x

Dobrý den,já měl těžkou autonehodu před sedmi lety.Myslelo se že do druheho dne zemřu,nezemřel jsem,ale zato mě ukradly vše co jsem měl řetizky ,karty,penize,oblečení:( Vše jsem nechal byt! Co mi také zbzyvalo,ležet někde kde vas zachranili ,ale vše mi ukradli? Vděčím lékařům za život a to bylo důležité.

hodnocení

0x

Nikdy se mi naštěstí nic takového nestalo, mobil mi visel na nabíječce, hodinky v nočním stolku, notebok na stolku. Asi jsem měla štěstí. Takovou sprosťárnu nikomu nepřeji.

pohanka*
hodnocení

0x

Tak bohužel, moji mamku potkalo též to nejhorší. Rakovina slinivky a když ležela omámená pod silnými léky, někdo jí vytáhl /ukradl/ mobil z nočního stolku. Hyenismus nejhrubšího zrna, kdy je člověk rád za nějaké spojení s rodinou, kdy se nemůže bránit. Stalo se v Teplicích.

hodnocení

Je to hrozný, já nemám slov. My jsme to dali na policii,ale myslím,že s tím nic neudělají.

jabraka*
hodnocení

0x

Žena mého syna je vrchní sestrou na JIP.Za mnoho let se u nich nic pacientům neztratilo.Jeden příběh mě před lety zaujal.

Stará paní kolem 90 let zemřela.Nic tak zvláštního.Snacha likvidovala pozůstatky po ní,nikoho babička neměla.Když likvidovala babičky oblečení z kufru-podotýkám,že nebyli žádní příbuzní,byla úplně sama,tak vypadl balíček v novinách zabalený a v něm objevila skoro sto tisíc.Balíček vzala a odevzdala na ředitelství nemocnice.Byla lidská,nebo si myslíte ,že byla hloupá!?Nikdo by nedokázal,že tu nějaké peníze byly

A tu je ten zakopaný pes toho dotazu Hanky.

JABRAKA

marfusa*
hodnocení

0x

Matka mojí příbuzné v nemocnici zemřela. Někdo jí vzal z uší zlaté starožitné náušnice.

hodnocení

0x

Dobrý den,je to smutné,ale děje se to. Já byla v nemocnici několikrát na dlouhou dobu. Asi šestkrát nebo sedmkrát. A jednou se stalo,že tam nějaká pacientka kradla,naštěstí jí na to přišli a primář ji hned vyhodil. Při poslední hospitalizaci už to měli ošetřené,že jsme dostali uzamykatelné skříňky,kam jsme si mohli své věci zamknout,což jsem ocenila,protože jsem s sebou měla například i notebook. Pak je možné si nechat uložit některé věci i na sesterně. Ale je otázka,když tam byli jen samí ležící pacienti,jestli nekradl někdo z personálu. To je ta horší varianta.

nemo

Skoro vsude se krade, bohuzel s tim policie nepomuze. Tchan byl nedavno okraden v nemocnici o mobil, penize a drahý holici strojek ze stolku u postele a protoze sestricku zlodejku vytusil, poprosil jestli by mu nevratila aspon simku z mobilu a ostani si muze nechat, tak mu ji milostive vratila! On je bohatej a ozelel ztratu veci, jen ty kontakty by mu chybely, slibil te potrebne chudince jeste odmenu a ze ji neuda, jinak by mel smulu, nepriznala by to. Človek by se z te ubohe zlodejske haveti pozvracel nebo nad tou bezmoci uvztekal.

sojkova

Mám bohužel velice špatnou zkušenost. Nedávno nám zemřela v jedné pražské nemocnici maminka. Dokud byla naživu, měla v uších své zlaté náušnice a na krku řetízek se srdíčkem. Když jsme si přišly se sestrou pro věci po zemřelé mamince, tak jsme se dozvěděly, že se nic z toho nenašlo.

fialka2
hodnocení

0x

Je hrozné rozšíření krádeží a to všude vč. někdy i personálu nemocnice. Také by si lidé měli uvědomit, že když jdu do nemocnice nepotřebuji žádné šperky apod. Mobil na spojení s rodinou chápu, peníze něco v menším a rozdělit, nenechat vše v peněžence. Zbytečné doklady také nechat doma, event.kamarádky, sousedky. Mohou příležitostně třeba donést.

Nedávat prostor pro tohle jednání. Kamarádce také tak ukradli šperky, peníze i mobil.

V poslední době se hodně krade v marketech, jak lidé odjíždí od pokladen k východu a někde se zastaví s někým známým. Byla jsem svědkem v posledních dnech 2x, obě ženy jistě po 60l. přišly o kabelky -klíče, peníze, doklady-, které měly ve vozíku. Zůstal jim jen ve větší tašce nákup.

Musí být opravdu každý trvale obezřetný. Mnoho procházejících lidí, ani si nevšimne a je to moment.

id

Dotaz je prastarý a zabezpečení dokladů se stále v nemocnicích zvyšuje. Od jakživa byly ve špitálu sejfy, nyní má na pokoji každý skříňku se zámkem sám. Když se nemocný nemůže postarat o své věci, měli by to udělat příbuzní. I když vás doveze rychlá v bezvědomí, tak se postará sestra. Doklady a peníze nejsou volně přístupné, pokud si je pacient ze kříňky vytáhne a nechá volně ležet - dobře mu tak.

Co jste udělala, když jste v poslední době viděla dvě krádeže?

Asi se pisatelka špatně vyjádřila. Nebyla svědkem přímo té krádeže, ale asi byla u toho, když ty okradené pak svou peněženku hledaly. Jinak také nechápu. Přece když vidím, že někdo někomu evidentně něco krade z vozíku, tak zasáhnu a nepřihlížím bez reakce.

fialka2

Jela jsem v té uličce od pokladen a jen slyšela ty ženy se ptát lidí v okolí, co procházeli. Jedna docela zděšeně vykřikovala. Nejdříve jsem nevěděla ani co se děje.Neviděla nikoho, kdo by spěchal k východu podezřele, všichni se jen posunovali, občas někdo zastavil a bavil s dotyčnou ženou. Tu jednu paní jsem viděla jít na informace. Bylo hodně nepříjemné pro obě. Mě bylo z té situace akorát smutno, že jsou takoví lidé kolem nás. A stalo se ve čtvrtek dopoledne, jak jsou akce a hodně lidí.Sama jsem velmi opatrná. Příbuzné přeřízli /přestřihli/ kabelku malou na rameni, takže sjela, sebrali a to šla s manželem nakupovat dárky, takže mj. dost peněz. Jsou to opravdu velmi nepříjemné zkušenosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]