Nejste přihlášen/a.
Dobry den chtela bych poradit: V dusledku ekonomicke krize jsem s kolegy odesla na prac.urad.Nyni kdyz se situace zlepsila nas opet vzali do zamestnani ,ale s ti ze jsme dostali smlouvu na dobu urcitou,ktera tento mesic konci.Byli jsme za sefem a on nam rekl ze dle zakoniku prace,pokud nam neznemozni jakymkoliv zpusobem vstupu do zamesnani,ze smlouva automaticky prechazi na smlouvu s pracovni dobou na neurcito.Chtela jsem se nekoho zeptat jestli to opravdu je tak jak nam rekl vedouci.Dekuji vsem za odpovedi
V zamestnani jsem byla dva roky kdy jsem smlouvu mela na dobu neurcitou letos v lednu jsem odesla na prac.urad,po peti mesicich,jsem opet nastoupila a dostala smlouvu pouze na tri mesice,tento mesic konci.Jak jsem jiz psala vedouci me rekl, ze ze zakona bude pokracovat dale a meni se na smlouvu s prac.pomerem na dobu neurcitou.
No, v zákoníku práce opravdu podobný paragraf existuje.
Doslova je to takto:
§ 65 Skončení pra/...(1) Pracovní poměr na dobu určitou může skončit také ostatními způsoby uvedenými v § 48 odst. 1, 3 a 4. Byla-li doba trvání tohoto pracovního poměru omezena na dobu konání určitých prací, upozorní zaměstnavatel zaměstnance na skončení těchto prací včas, zpravidla alespoň 3 dny předem.
(2) Pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby ( § 48 odst. 2) s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.
Takže - nejde o "znemožnění vstupu", ale o vědomí zaměstnavatele. Hodně štěstí.
Celý zákon zde: business.center.c/...
doplněno 19.11.09 16:34:T.j. to platí, i když to nebylo na dobu dvou let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.