Nejste přihlášen/a.
Trpím artrozou kloubů - kyčlí, poradíte mi nejlepší doplněk stravy na klouby, co vám nejlépe zabírá a pokud možno nejšetrnější ke zdraví?
Na opotřebení kloubů věkem (sportem, ...) snad jedině rehabilitace (mám pocit, že mi trochu pomáhá). Žádné doplňky stravy (ani žádné léky) na to neexistují.
Doplňky stravy → dobrý byznys a pověra... Pomáhat mohou snad jenom vitamíny, ale u těch je lepší dát přednost přírodním zdrojům.
Rehabilitace pomáhá na bolest opotřebovaných kloubů, to ano, ale kloubům samotnám nepomůže. Vitamíny jsou potřebné obecně, o vhodném zdroji nemluvě, ale zrovna na klouby? To už opravdu spíš ta chonroprtetika, a s tou pověrou bych si nebyl tak jist. Doporučují je i mnozí ortopédi, i když mezi lékaři najdete různé názory. A asi nejlepší je condrosulf, což, mimochodem, je přípravek řazený mezi léčiva a není brán jen jako doplněk stravy.
Podle mě si tělo normálního člověka řekne o to, co mu chybí. Tak třeba různé rosoly, huspeniny a kůžičky můžu pořád. Občas dostanu chuť na rybu. Nedávno jsem si koupil tresčí játra v konzervě. A asi poslední dva roky jsem závislý na koriandru. Bohužel má ten instikt i své chybky, protože na pivo a víno mám chuť pořád. Doplňky stravy jsou jen předražený, navoněný a leštěný prd (víte, kdo to řekl?). Třeba taková hlíva ústřičná. Proč jí kupovat starou a sušenou, když si jí můžete koupit v každém obchodě čerstvou? Nechápu! A tak je to se vším, chce to jen myslet.
alusska, ano, dává se to do kapslí, já to odmítla dělat, tak si je manžel plní sám. Vždy mu je koupím v lékárně.
99 % čistý kolagen, jsou to pěnové kostičky ,,Colafitu,,a jsou velmi účinné a nebo taky můžete koupit sypkou želatinu např. v Kaufu a denně si v trošce vody rozmíchat 2 kávové lžičky a rychle vypít než to nabobtná a pak ještě dostatečně zapít.Moje maminka užívá Colafit už celoročně a sama říká,že se cítí mnohem lépe a že ji tolik nebolí kyčle ani kolena a dokonce se jí zlepšily prý i vlasy.
Souhlasím s @ivzez
I lékaři se shodnou na tom, že doplňky stravy typu chondro, kolagen apod., jsou doopravdy jen doplňky. Není prokázáno, že by to mělo významnější dopad na klouby. Moje mamina brala 2x ročně GS Condro, potom Colafit, Geladrink, teď zkouší Kamzík. Místo snížení nadváhy pilulky či nápoj. Vždycky přísahá, jak jí to zabírá a já ji vidím pajdat pořád.
Žádný sportovec se necpe pilulema. Dostanou injekci do postiženého místa (přiznám se, že nevím co...?) Tekutina, která chrání kloub je základem. Když začne ubývat, chrupavka se opotřebovává, dochází k tření (to je ta bolest), vzniku výrůstků a pak už je to v p...
Doktor vám určí rehabilitace, možná léky proti bolesti, magnetoterapii... Ale doplňky stravy myslím ne. M.
Ohledně Alavisu - té želatiny pro koně - jsem měla včera rozhovor se známou, která je lékárnice.
Říkala, že je to nyní takový hit, který si lidi říkají mezi sebou. Lidi mají pocit, že když je to pro koně a ve velkém balení, tak to je silnější a levnější.
Ona říkala, že když tu účinnou látku propočte na počet dávek z jedné té pixly, tak to vychází ještě dražší, než ty želatinové doplňky pro lidi. Navíc ten prášek je strašně hořký a není v tabletkách. Taky říkala, že na rozdíl od těch lidských doplňků (s tou stejnou účinnou látkou), není ten koňský "přečištěný".
Takže tento krok k úspoře a k lepšímu účinku se v tomto případě podle ní nejeví správným.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.