Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vidiny - jsem blázen?

Od: natali* odpovědí: 29 změna:
Dobrý den, je mi 21.let. Jsem vyučená a pracuji no už jsem vystřídala několil prací mam problémi někde vydržet po psichycké stránce. Teď uklizim na takove miny skole za par supu a je to v klidu. A teď k otázce . Opčas vydim v noci na zdi plastický obličeje. Jeden modrej a druhej zelenej. Jako masky. Pak vydivam běhat malou holčičku kolem mé postele. Zaběhne za noční stolek a je pryč. Uplně vim jak vypadá. Bílé šatičky a botičky bledě modré . A klobouček bílo modrý. Pak vidívám ve dne bílí jako stín jak se mihne přez poličku. Nevíte jak to řešit? K psycholožce jít nechci tam sem byla před 3 rokama. Dala my prážky bylo to jal droga zvikla jsem si na ne ..a byla jsem jak sfetovaná bylo mi vsechno jedno. Jednoho dne sem je vyhodila a zvládam vse lip. Krom práce kazdá práce mě neuvěřitelně stresuje . Od výučáku jsem vystřídala 5 práci.v každé 3měsice. Přesto ze jsem ted bych rekla spokojená v práci. Tak se asi podmědomě stresuju v hlavě. Moc toho nepojim a spim jak kdy dobře. K psychiatrice jit nechci nerozumi my a cpe do me jen prášky a to neni řešení. Děkuji za vsechny tipy.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

Stejně dá hodně práce napsat tolyk chyp, viť? Nesmíš to ale s nimi přehánět, to je potom moc nápadné;)

natali*
hodnocení

Nechápu o co vám de. Já dělám chyby . Mam poruchu nevim teď přesně jakou. Ale gramatika my nejde.
sebod*

Natali, o co mi jde? Vlastně o nic. Bavím se stejně jako Ty *smich*

ladinpraha*
hodnocení

1x

A ten kocour vrčí na ty obličeje nebo na tu holčičku? To by asi byla dost podstatná informace.

natali*
hodnocení

Nevim on je asi nevidí. Jen já a v noci.
doplněno 26.05.17 21:56: Asi začínám bláznit a přenášim to na něj.

eulalie*
hodnocení

1x

Jejde, nechcete toho nějak moc? Nebo si vážně myslíte, že laická poradna dokáže určit, jestli jste blázen, či nikoliv? A příště, až si budete vymýšlet, prosím přesněji. Psycholožka není lékařka a nemůže vám předepsat léky. To máte fakt nějaké pomýlené.

doplněno 26.05.17 22:23:

Fajn, budu brát, že si nevymýšlíte a chodila jste k psychiatrovi a léky svévolně vynechala a léčbu zanechala. Tudíž se nedivte, že máte vidiny (po vašem vydiny). To je asi tak všechno. A jestli jste, nebo nejste blázen, to může posoudit pouze kompetentní osoba. A tou je odborný lékař - psychiatr.

natali*
hodnocení

Nic si nevimýšlím ale já chodila k psichiatričce ..prostě ke cvokařovi..a neni jedno zda psychološka nebo psichiatrička
liska*

Zkuste tenhle svůj problém napsat do mailu na tyto dvě adresy. esoteria@seznam.cz a info@lukashodak.cz. Je to alternativní řešení a není zadarmo. Jedno je Praha, jedno Rožnov p.R. Zeptejte se, zda se s tímto dá podle nich něco dělat.

hodnocení

1x

Ale no tak, lidičky, třeba má tazatelka opravdu obavu o své zdraví...

Ale k věci - ten Váš popsaný sen - no, řekla bych, máte dost fantazie, když jdete spát, jste málo unavená. Když jsem hodně unavená, padnu a nezdá se mi naprosto nic (aspoň si to tedy tak brilantně nepamatuji) - tak asi.

Pak by to mohlo být tak, že vlastně potřebujete radu, jak získat důchodek na vaše údajné vidiny... To vás zklamu, to je opravdu málo, na to, abyste ve svém velmi mladém věku se stala invalidní důchodkyní a to pouze na toto...

Problém nějaký máte - ale ten by asi odhalil psycholog (obzvlášť, když už jste něco podobného prošla) - na vašem místě došla bych za psychologem. A jinak - bych byla ráda, že mi je jednadvacet, že mám práci, že mám ještě před sebou celý život a - brala bych ho z té lepší stránky...

rimanka
hodnocení

1x

Dost jste mě tady někteří hnuli žlučí..Cožpak nechápete,že ta paní má schizofrenii a ještě sledujete pravopis.No,nic.k tazatelce:Prosím vás,když se nebudete léčit,stav se vám bude zhoršovat a to přece nechcete?Já věřím že to jsou silné léky,ale časem si zvyknete,nebudou vám připadat již tak omamující.Vaše představy a to,co skutečně vidíte(věřím,že to opravdu vidíte,je to skutečnost),je opravdu onemocnění.špatně vám funguje chemie v mozku a způsobuje tyhle vidiny.Pro ostatní:Když si dá někdo lisohlávky,že jo,tak už se tomu lepší rozumí,že a za to si člověk může sám..Ale tomuhle bych se vážení nesmála,může se stát uplně každému z čista jasna..Nemoc jako každá jiná..Nedivím se tazatelce,že vystřídala několik zaměstnání,vzhledek k jejímu stavu.Musíte k psychiatrovi,dřív nebo později vás to donutí,nebo vaše okolí a pak nemusí již léky zachránit,co je zastaralé.

doplněno 28.05.17 10:57:

Ještě pro pochopení některých lidí.Schizofrenik může jinak normálně uvažovat,může mít dobré IQ,ale jelikož normálně uvažujě,jak si má odůvodnit co opravdu vidí?On to opravdu vidí a není jinak blázen,normálně myslí,logicky.Kolikrát lidí asi napadne,že jsou tací,že viděli nějaký ukaz zázrak,co jiným nevysvětlí,ale ono je to jinak,je to nemoc,nejde o ukaz.říká si,tak jsem blázen nebo né,vždyt to přeci vidím..Opakuji slova tazatelky.Váhá,nechce si připustit onemocnění,ale také chce odpověd proč vidí něco,co druhý ne.Nejsem schizofremička,ale věřte,že jsem měla možnost se už s takovými lidmi setkat.Kupříkladu sousedka,která zažila hrozné věci kidyž utíkali před Němci v 2.světové válce,byla dítě,pak jiné hrozné zážitky v životě,manžel ji bil atd.No a prostě dostala nemoc.Byl s ní jinak normální pohovor,jinak bych její zážitky nevěděla?ale v Televizi se ji zjevovala její sestra amluvila s ní,přesto,že byla již mrtvá..Milé paní dali léky a již se to neděje..Vzpomínám na tu paní,jak logicky uvažovala,vždyt sestra už nežije,jakto,že byla v TV..

janm*

Jen bych takovou poznámku, na vrcholové úrovni se stejně dosud neví "co"vlastně psychickou nemocí poruchou je a co ne, a pochybuje se dokonce i o již zmíněné schizofrenii. Existuje tábor badatelů (větš. psychiatrů, pslogů) které některé dosud "uznané"ps. nemoci považují spíše za manifestaci zsv (změněného stavu vědomí). Čili vše záleží na "úhlu"pohledu a z tohoto hlediska právě opravdu nemusí jít o nemoc. Dnešní medicína (alopat.) vč. psych. jde většinou cestou "tlumení příznaků"místo aby se řešily skutečné příčiny a co je ještě horší, většinou se ani skutečné příčiny u mnoha "známých"nemocí neznají. (a mnohé příčiny ani nemají co společného s nemocí)

Doporučuji ke shlédnutí:

P.S.

A neodpustím si ani poznámku ke zdejším (některým) rádcům: "Opět nezklamali", snůškou netaktností. Vážení přátelé, kdy si konečně uvědomíte že na hodnocení písemného projevu ani na hodnocení tazatele jako takového nemáte žádné právo, není-li toto přímo součástí otázky. Možná se dnes ve společnosti "hulvátství a buranství"nosí ovšem toto opravdu není můj šálek kávy.

Římanko, jsi na velikém omylu. Takhle se schizofrnik vůbec, ale vůbec nechová!

doplněno 28.05.17 16:25:

Janm, když si zlomíte ruku tak, že vám kosti lezou z kůže, nepůjdete se svěřovat do laické poradny Stejně tak, kdo má polámanou duši, má mít svého psychiatra a svého terapeuta. ;) To co někdo popisuje, to vypadá kapku jako "halušky"z nějaké drogy. A vám nebo mi se to třeba líbí nebo ne, ale řešit to na poradně je hoooodně velký nesmysl! Třeba si to ta postižená uvědomí a začne na sobě pracovat. Jestli se chce zachránit, tak jí pomůže jen odborník a ne parta laiků. poradte.cz/...

tazatelka
Děkuji že mě chápete. Rimanka

Tazatelko, vy stojíte o pochopení nebo o pomoc? To byste si měla ujasnit. Politovat vás můžeme. Sama jsem se tady několikrát poplakala a ulevilo se mi, ale pomoci jsem si musela sama. I vy musíte najít pomoc, ale rozhodně ne tady! *hej*Přeji vám hodně štěstí a správná rozhodnutí.

Tazatelka ještě přesně neví, možná, proč má ty sny. Myslím, že nejlépe jí pomůže lékař, doopravdy psychiatr, určí, zda pomohou jen psychoterapie či zda se jedná opravdu o nemoc - i schizofrenie je několik druhů a navíc - každý člověk je specifický. Rozhodně žasnu, jak =římanka= z jednoho mailu určila okamžitě diagnozu - ten, kdo má barevné sny ještě nemusí být schizofrenik a také vidiny či hlasy nemusí mít každý stejné. Opravdu žsnu, neboť lékař po jedné návštěvě ještě nedokáže určit diagnozu, takže =římanka= je tedy zázračná? V každém případě Niky, na nic nečekejte a jděte k lékaři, věřte, že čím dříve, tím lépe pro vás.

janm*

babkazov

Každý má právo dotazovat se tam, kde sám uzná za vhodné, uzná-li někdo ptát se zde, nikdo mu nemůže tuto svobodnou volbu vzít, to je čistě věc tazatele (ky).

doplněno 28.05.17 21:40:

P.S.

Mimoto, tazatelka jasně uvedla, že odbornou pomoc již využila (píše psycholožku nejspíš ale psychiatra, brala léky) a nebyla spokojena, resp. zlepšení se nedostavilo. Proto zřejmě položila dotaz i zde, aby zjistila názory ostatních, ověřila si zda někdo nemá podobnou zkušenost. Pokud selže odborná pomoc, je zcela přirozené že člověk vznáší dotazy i mimo tuto oblast a i zde může ("zpětně") narazit na někoho ,kdo uvede jiného odborníka který ji může pomoci. (s kterým má dobré osobní zkušenosti) I proto se zde lidé ptají.

Pro =janm= - Zlepšení zdravotního stavu (např. u schizofrenie) se nemůže dostavit po využívání, resp. ani nedoužívání léků... Rozhodně "vyhodit je, neboť je po nich pacient ospalý" - no,ano, prvně je po lécích ospalý, léčení paranoidní schizofrenie - pokud to je tato nemoc - je rozhodně trochu delší než angína...

Niky, jste ve věku, který je i uváděn jako optimální pro ataku této nemoci. Nepodceňovala bych to. Ale je to na vás.

rv*
hodnocení

0x

No jseš asi blázen. Ale takových je spousta. Pravděpodobně jen odborník ví, co s tím, jestli se to dá léčit a vyléčit.

jedubaba*

kazdá práce mě neuvěřitelně stresuje

To mě taky - ale na vidiny jsem ID neurvala *smich*

sebod*
27.05.17 09:44

jedubaba *smich*

hodnocení

0x

Nelinko, Natálko, co to je? poraďte.cz jako veliká sranda? poradte.cz/...

doplněno 27.05.17 09:46:

An, tomu já rozumím. Ale nic nevyřeší, ani si nepomůže, když ze sebe budem dělat něco jiného, než je. Pomoc musí hledat jinde a společnost úplně jinde, než na netu. *hej* Tímhle, co dělá, se zakopává, velmi usilovně hlouběji, než je.

an*

Možná že ne. Může být jen nemocná a cítí se opuštěná, proto sem píše.

Z čeho všichni usuzují, že se jedná o tu samou osobu?
doplněno 27.05.17 09:56:

ok, takže neexistují dva různí lidé, kteří píšou podobným stylem? a babkazov není sys, tak jak si je tím ona tak jistá? ;)

Třeba ze stylu psaní, z chyb, a dostupných technických údajů.
Admin, sys a šikovní vidí více...
sebod*

miki, ne, neexistují dva lidé, kteří píší stejným stylem

hodnocení

0x

Jestli je to všechno pravda, co píšete, tak máte doma zbloudilé duše. Najděte si na netu - Jaroslav Drábek, skupina EPRV 777 a zkontaktujte ho. Stoprocentně vám pomůže.

jasaneq
hodnocení

0x
Natali, jestli si neděláte srandu, poradim. Zkuste kontaktovat pana Jaroslava Drabka a jeho skupinu eprv.cz.

hodnocení

0x

Může to být cokoli. Já osobně jsem viděla a zažila takové věci, že by mi to málokdo věřil (ono se stačí pohybovat v určitých místech - ne že bych to někomu radila).

doplněno 29.05.17 12:31:

Když už opravujete tazatelku (jak víte, že nemá třeba dyslexii?), musíte sám psát správně. ;) Žádné jsi se v češtině neznáme, pouze ses.

doplněno 29.05.17 12:34:

A když už jsme u toho: spojení intenzivní učivo je také nesmyslné. Učivo je látka, kterou se učíme. Intenzivně se v tomto případě můžeme věnovat jedině učení.

hodnocení

0x

Kde se bere tolik nesnášenlivosti a zloby?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]