Nejste přihlášen/a.
Ahoj jsem čerstve po maturitě, do práce nastoupím asi od zaří. Přítelkyně je v práci už déle jak 3 měísce avšak na dobu určitou. (Vždy dostává práci na dobu určitou).
Je nějaká možnost jak získat hypotéku 800 tis. Kč? A jak a kde?
Díky za názory.
Jak dlouho pracuje přítelkyně? Je to její první firma a má třeba podruhé smlouvu na určito? Máte nějaké vlastní peníze? Kolik přítelkyně vydělává? Spíš než u banky bych to zkusila úvěrem ze stavebního spoření, spořitelny mají trochu mírnější podmínky. Doba určitá není vždy problém, dnes banky ví, že je DÚ běžnou praxí firem
Počítal jsem že nedají. Nějaký spořko má ale tak kolem 100 tiscí jen já nemám už. A co kdyby mi někdo ručil barákem? To už by bylo reálné o tom přemýšlet?
Ale kdyby mi k těm mým chabým vyhlídkám - čerstvě po maturitě , ještě na brigádě, ručil táta barákem v hodnotě 3 miliony?
Řekl bych že je to dobrý způsob jak připravit tátu o barák.Již se stalo a případů bude jistě dost.
Podle výše výdělku by se dalo uvažovat o úvěru pro přítelkyni, ale ne pro Vás, protože nepracujete. Existuje tedy tuším finanční produkt, který půjčí peníze bez prokázání příjmu, ale myslím, že to bylo jen na 70% odhadní ceny a samozřejmě s další zástavou a vyšším úrokem. Je to extrémně nevýhodné. Nevím, kolik Vám je let, jestli končíte SŠ nebo VŠ. Chápu, že se chce člověk osamostatnit, ale nešla bych do ničeho takto na křeč, hledat tu nejhorší cestu jen abych měla to co chci hned. Pokud Vaši mají barák, zkuste se domluvit, že byste u nich rok bydleli, zatím spořte, ať máte nějaký vlastní základ a pak to začněte řešit. Váš otec by byl blázen, kdyby do takového ručitelského závazku šel. Pokud jsou rodiče majetnější, je ještě další řešení a to aby koupili byt oni a Vy jim budete splácet. Po čase by šlo převést hypo na Vás, až byste měl jistou práci.
Pokud chcete, aby byla nemovitost Vaše a přítelkyně, tak se mi v takových začátcích jeví nejsnazší opravdu úvěr ze stavebka - pro přítelkyni lepší, pokud si spoří, ale i Vy si můžete založit spoření a hned čerpat (až budete mít práci).
A ještě jednu věc Vám napíšu - opravdu pečlivě si rozmyslete, s kým nemovitost kupujete. Ono pokud nejste sezdaní, nabyte nemovitost do podílového vlastnictví, což znamená, že Vám patří 1/2 bytu, ale ručíte za celý úvěr. Pokud by se stalo, že jeden z Vás nebude moct platit, je druhý povinen platit částku celou. Tedy se může stát (nechci se nijak dotknout Vaší patnerky, mluvím obecně), že si za 3 roky najde slečna jiného, ten ji trochu oblbne a ona řekne, že už dál platit nebude. V tu chvíli je na Vás, zda se na to také vykašlete a podstoupíte exekuci a nařízené zpeněženímajetku a nebo se rozhodnete platit úvěr celý. Pak se ale stane to, že zaplatíte Vy sám celou hypotéku, ale stále Vám bude patřit jen a pouze polovina bytu a ta druhá bude přítelkyně, která může klíďo říct, ať ji vyplatíte a bude se zadlužovat znova. A nepřemýšlejte vůbec v rovině, že to ona by nikdy... Několik let jsem se pohybovala v prodeji právě nemovitostí zabavených bankou a velké porcento dlužníků skončilo v exekuci/insolvenci právě třeba z tohoto důvodu - jeden se na to vykašlal a on neměl peníze na celý úvěr a pokud je měl, nechtěl někomu splatit půlku nemovitosti, kterou z něj nikdy nedostane...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.