Nejste přihlášen/a.
Zdravím, co se stane, jsem-li vlastníkem ochranné známky Evropské unie a během doby platnosti ochranné známky jedna ze členských zemí z Evropské unie odejde? Zanikne tím platnost mé ochranné známky v této zemi a já si budu muset nechat vytvořit pro tuto zemi novou ochrannou známku zvlášť?
Řekla bych, že záleží na nastavení pravidel v té které zemi...jestli se rozhodnou akceptovat ochranou známku EU, tak asi budou. Nejspíš vám jde o VB...ta ještě ani nemá vyřešený všechny podmínky, takže bych počkala, jak to bude.
Tak jsem našla jasné vysvětlení:
Co se týče ochranných známek EU, které byly registrovány ještě před Brexitem, tak ty pravděpodobně v momentu odchodu Velké Británie z EU pozbydou účinnosti, ale jen relativně. Pro pokračování ochrany známkových práv založených EUTM bude nutné podat národní přihlášku, která dřívější práva z EU bude akceptovat. To bude možné jen tehdy, pokud mezi Velkou Británií a EU dojde ke zvláštní dohodě, která pokračování práv ve Velké Británii umožní.
V souvislosti s Brexitem pak majitelům ochranných známek EU, kteří budou požadovat stejnou ochranu i pro Velkou Británii vzniknou náklady s podáním jako za novou známku. Doporučujeme také podrobit revizi uzavřených licenčních smluv, které se vztahují na užívání OZ ve Velké Británii, aby nedošlo k nepříjemným překvapením.
Zdroj: korejzova.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.