Nejste přihlášen/a.
V první řadě ihned kontaktujte toho prodejce. Dole u vaší objednávky máte obdélníček kam mu musíte napsat zprávu, že je zboží stále na cestě a na jiné adrese. Požádejte ho o okamžitou nápravu, že jinak budete nucena otevřít spor a žádat své peníze zpět. Pokud neumíte anglicky, tak si to přeložte na překladači a pak vložte do toho obdélníčku a odešlete. Z 99% se prodejce vždycky ozve, protože nechce o své peníze přijít. Alík mu je totiž neodešle, pokud Vy nepotvrdíte příjem zboží. Teda odešle jenom v jednom případě. A to je tak, že třeba zboží vůbec nedostanete, ale také nesledujete pohyb balíčku a nečinně čekáte a čekáte až vyprší všechny ochranné lhůty spotřebitele, což jste Vy. Pak Alík peníze odešle i tak, protože jste se nikdy neozvala a systém považuje objednávku za vyřízenou. Proto je velmi důležité u tohoto obchodování číst všechno co se kolem objednávky děje a včas reagovat. Je totiž mnoho lidí kteří neumějí ani jeden jazyk a třeba ani nevědí za jakých podmínek tento obchod funguje, protože si podmínky nikdy nepřečetli. A pak se diví a nadávají, že byli ošizeni. A to je škoda, protože zrovna AliExpress patří mezi nejspolehlivější. Už obchoduji víc jak rok a hodně a ještě se mi nestalo, že bych přišla o jediný cent. A také se mi stalo to co Vám a to několikrát.
Přeně tak.Prodejci se hodně bojí negativních recenzí a navíc peníze drži aliexpress.Já nakupuji cca 5 let. Nikdy žádný problém. Taky se stalo jednou,že zásilka byla doručena jinam,Do Litvínova,já jsem z Ostravy.Ale napsal jsem email prodejci a zboží bylo do rýdne u mne.Poslal to letecky.
Ano, to je ono. Dole máte tabulku kde je napsáno "message", to znamená česky zpráva. Na to kliknete a otevře se Vám okénko, (obdélníček) do toho okénka pak vložíte text z překladače a pak kliknete na "send", to znamená poslat. A je to hotové. Pak už jenom čekáte, až se prodejce ozve. Většinou se ozve ten samý den, nejpozději do druhého dne. Mají tam jiný čas než v Evropě. Určitě to dokážete. Problém bude jenom v tom, že překladač nepřekládá dobře a je dobré nějaký cizí jazyk znát, abyste to mohla kontrolovat a případně opravit překladač. Pokud neznáte žádný jazyk, použijte angličtinu a snažte se být stručná, oni totiž také neznají anglicky a také si to u nich dávají do překladače a někdy z toho vyjde naprostá konina.
Musíte kliknout vpravo na "view detail". Rozbalí se Vám celá objednávka a dole máte to políčko o kterém jsem mluvila. Tak to dělám já. Ale můžete i přes tu obálku. Je to o zvyku. Držím Vám palce, to zvládnete.
Ne vpravo, ale vlevo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.