Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je vůbec džus zdravější než cola?

Od: strv1 odpovědí: 18 změna:

Začal jsem pít skoro výhradně pomerančové džusy - pouze ty nejdražší, 100% z koncentrátu, Toma, Hello, atd., domnívaje se, jak jsou zdravé. Pak jsem se ale dočetl, že litr džusu obsahuje skoro stejné množství cukru, jako litr coly. Je to pravda? Pak už bych tedy mohl pít rovnou tu colu, která mi i víc chutná :D

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Samozřejmě ze je mnohem zdravější. To co obsahuje 100% džus je pouze a jen přírodní cukr. A nic jineho uz tento výrobek neobsahuje. Za to si přečtěte složení coca coly.
A vubec proc nejdražší? Jakykoliv 100% je proste 100% ja beru z teska a pod a rozdil naprosto zadny. Tusim ze na stream.cz v pořadu jidlo s.r.o nebo A dost je rozbor dzusů tak se na nej mrkněte.
doplněno 24.05.17 19:49: Jen doplním ze pokud chcete pít zdravě pijte jen vodu.
doplněno 24.05.17 20:19: @ra252 : Dobre opravím se. Je zde přirozeně se vyskytující cukr. Jen bych dodal ze jsou i umělá sladidla a ty se uz prece nejak umele vyrabi pokud nejde o Aspartan.

On je i jiný, než přídodní cukr? Někdo ho vyrábí z ropy?

vilik*
A ropa snad není přírodní produkt?
strv1
hodnocení

Chci pít zdravě, ale zároveň taky mít v životě nějakou radost. Voda mi dá život, ale radost ne. :)
Jasně, zdravější je, o tom žádná, ale může tedy mít nepříznivý vliv na hmotnost nebo hladinu cukru v krvi, ne?

"Chci pít zdravě a mít z pití radost.Voda mi tu radost nedá..."
Víš vůbec kolik radosti voda přináší?...
Což takhle vytvářet si vlastní produkty.
Voda s medem,citrónem,okurkou,mátou,pomerančem,broskví,banánem,malinami,rybízem,ananasem,jahodami,atd.,atd.
To je potom radost :)
doplněno 24.05.17 22:23: Testík džusíků.

youtu.be/...
Samozřejmě jelikoz obsahuje cukr. Taky neni zdravé pít ho kazdy den litr a vic. Staci sklenička nebo 2. Ja džus prokládám neochucenou jemně perlivou vodou a jako odměnu si dávám 1 pivo :D

hodnocení

1x

A jak souvisí "zdravost" s cukrem?

hodnocení

0x

Netuším, kolik vámi zmiňované džusy obsahují cukru, ale silně pochybuji, že by se vyrovnaly slazeným chemickým nápojům alá Coca Cola. Stačí se v obchodě podívat na balení džusu a Coly a porovnat. A ono "100%" znamená, že se jedná o nápoj jednodruhový, tedy jen pomeranč, jen hruška... Je nutné číst etikety, jaké množství je tam dalších složek a chemie.

strv1
hodnocení

Teď tu mám HappyDay - složení: 100% pomerančová šťáva z koncentrátu - 9,4 g cukru na 100 ml. Pepsi má 11 g na 100 ml.

No a co si ten džus naředit? 50% džus má 50% cukru, ale chuť - aspoň pro mě - stejná.

Můžete to zkusit jako já: když jsou někde levné pomeranče, nakoupím 2kg, udělám džus (odšťavňovač na citrusy 250,- v Lidlu), klidně ho trošku naředím, a nestojí mě to víc než kvalitní džusy. Jediná nevýhoda je trocha mytí nádobí a není holt k dispozici pořád, ale o to je to lepší, když je džus vzácnější.

vernon
100% neznamená jednodruhový džus. Znamená to, že obsah vody je cca stejný, jako před tím než se z koncentrátu stal odpařením vody koncentrát. Aby nebyl džus kyselý, neměl čirou barvu a něco vydržel, přidává se velké množství cukru, barviv a samozřejmě konzervanty.
liska*

Džusy ředit vodou! Tady nejde jen o cukr, ale o fosforečnany. Cola leptá, proto se používá jako čisticí prostředek.

V džusech jsou fosforečnany?

davidc
hodnocení

0x

Doporučuju si udělat vodu s citrony, je to dobré a zdravé.

Nic proti tomu, ale co je na tom tak zdravého?

iz*
hodnocení

0x

Chcete-li pít zdravě, nekupujte džusy, ale dávejte přednost vodě, kterou můžete i ochutit podle typů (ovoce, zelenina, bylinky) výše.

Zkuste třeba do sklenice nakrájet kousek jablka, zalít vodou a nahoru kousek máty → vynikající. Voda Vám může dát spoustu chuti i radosti, dá se na ni zvyknout během pár dnů (mně samotná voda chutná nejlépe).

Džusy si radši připravte sám pomocí odšťavňovače a řeďte je (minimálně 1:1) → nepijte 100% džusy neředěné. Já džusy kupuji minimálně a ředím ± 1:3 (1 díl džusu na 3 díly vody).

asd1
hodnocení

0x

Džus je řádově zdravější než Cola. Nejde jen o cukr. Mmch. lepší než 100% džus z koncentrátu je mošt = přimo lisovaná šťáva. Lepší ředit aspoň 1:1 s vodou. A na pití je nejlepší čistá voda. Z pomerančú je nejlepší nakoupit pomeranče, před pitím přefiknout a vylisovat, buď ručně nebo na to jsou mašinky...

fram
hodnocení

0x

Ten "přírodní" sacharid (cukr) je fruktóza. Co do zdravosti se od glukózy zase tak moc neliší. Horší jsou umělá sladidla v cole, vyvolávají až závislost, a pijeme, a pijeme... Samozřejmě je lepší džus, už pro obsah vitamínů C, skupiny B, E a provitamínu A, které se někdy přidávají dodatečně (Pfanner).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]