Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci váš názor,když nemám žádné uplatnění tak piju prostě když mám volno a nejsem s přítelkyní nebo nejsem v práci tak mojí kamarádkou se stává flaška vypozoroval jsem to v poslední době
Když jsem v práci tak v pohodě beru si i maximum přesčasu nebo jsem s přítekyní,ale když mám volný den a jsem sám doma tak nemám co dělat a napiju a poslouchám hudbu ale ne do němoty jaký je váš názor?Nestává se ze mě alkoholik?To mám snad pod kontrolou prostě na flašku nesmím mít čas a když vím že dva dny nepujdu do prácea přítelkyně třeba nemá čas nebo něco má tak mi nic nebrání...
Co si to nalháváš? Přiznej si, že jsi alkoholik! Kdybys jim nebyl, tak bys hledal uplatnění. Bylo by ti hanba sedět u flašky. Spousta chlapů když má volno, nepije, ale uplatnění, zábavu, sport, hobby, vzdělávání, četbu si najde. Ty máš v mozku, který pracuje jako počítač, zavedený program alkohol a věř, už se ho nezbavíš! Myslíš si že ano? Vyzkoušej! Vyzkoušej, jak dlouho to bez flašky vydržíš! Ne proto, abys přesvědčil mě, ale sebe! První krok k nápravě je, že si sám sobě přiznáš a pochopíš, že jsi alkoholik!
Pokud piješ, abys měl hned nějaký ampéry, tak se na to okamžitě vykašli. Prostě nepij alkohol, vůbec žádnej. Takhle opravdu poznáš, jestli závislej jsi nebo ne. Tím, že nebudeš pít, nic neztratíš a jen si třeba potvrdíš, že ještě opravdu závislej nejsi a nebude ti dělat problém to ani nepokoušet. Pokud si teď řekneš, že to máš pod kontrolou a nepotřebuješ zkoušet, jestli to vydržíš, tak jsi na nejlepší cestě do pekla.
Docela k tomu spějete, človvěk se musí dokázat ovládnout. Já rozhodně nejsem abstinent, po smrti manžela jsem zůstala sama je mi často smutno, taky si dám často skleničku, ale tím to končí. Ale rozhodně si ji nedám z nudy, ale protože na ni mám chuť a víno je zdravé nebo si někdy dám pivko. Ale toho pití nesmí být moc a musíte být schopen to ustát na malém množství,.
Většinou tvrdej aby se učinek dostavil co nejrychleji a když víno tak alespon tu flašku aby se zase dostavil učinek
"...aby se učinek dostavil co nejrychleji..."
Aha, takže Vy nepijete z nudy, ani pro chuť, ale abyste se co nejrychleji opil. V tom případě nejste kandidát na alkoholika, Vy jste alkoholik se vším všudy. A to, že zatím nepijete v práci je jen otázka času. Žádný alkoholik si nepřizná, že je alkoholik. Každý si myslí, že to má "pod kontrolou". Ale nemá! Nejlíp se to ukáže, když se nenapije třeba měsíc, či dva a při tom mu v pití nic nebrání, i když má třeba načatou flašku v lednici.
Pokud to máš takhle,dát si,aby se dostavil učinek co nejrychleji,tak odpovídám ANO,to už je alkoholismus.Fakt záleží jakou si zvolíš frekvenci a jestli se nebude pak nebude zkracovat doba mezi ní.To nikdo není schopen dopředu odhadnout a zároven alkoholik nikdy neví,zda jim už je.Je spousta lidí,že celý život to mají tak,že se 1 za měsíc zpraží,ale pak normálně fungují,ale je to také alkoholismus,ale asi tolik neublíží,jako když je to vícekrát v měsíci.na tvrdej se vykašli,prostě bych si ho zakázala.víno je také zrádné a lahev je dost.Pokud máš problém ,že od lahve neodejdeš,dokud ji nestrestáš,tak bych se na to vykašlala.Možná že se bude někdo smat,ale zkus si pro chvíle nečinnosti udělat nealkonápoje,které ti opravdu chutnají,jako třeba červstvá štáva z ovoce,nebo dobré jídlo k tomu a trochu se hýčkat,vytvořit si rituální pohodu,vzít dobrou knihu k tomu.Je to jen o návyku,přesměrovat se a poznat,že jsou i příjemnější věci.Asi bych to takhle řešila.Mám výhodu,že doma mě to nenapadne,jak už jsem zmínila,ale asi takhle bych to řešila.Každy je jiný,nemá cenu odsuzovat,je spousta lidí,který se museli zamyslet,ale horší jsou ti,které to ani nenapadlo a vidí v tom smysl.Vytvoř si zásady a snaž se nacházet jiné způsoby uvolnění.Alkohol je nejrychlejší,ale taky ,,nejlacinější"
Dobrý den,nejnebezpečnější je,dát si lahev sám se sebou doma,to fakt se může zvrtnout.Takže lépe jít do společnosti a trénovat se,jednou alkohol ano,jindy ne.Alkoholiků je mnoho typů.Já kdybych měla doma hektolitry pití,tak za několik let,neubyde nic,jen kdyby byla nějaká oslava s s někým,tak možná.Ale příjdu do restaurace,někdy nemám ani chut,ale trápí mě samota,takže jdu a samozřejmě tam si dám a chodím celkem často.také jsem se nad tím zamýšlela.kdybych byla jen doma měsíce,tak si fakt nedám,ale do restaurace fakt chodím kvůli lidem,jiná možnost tu není,ale pak je to nebezpečné.Já myslím že nikdo neodhadne tu hranici jestli je alkoholik či ne.Já si o sobě myslím že jsem,navzdory tomu,kdybych byla s alkoholem sama,že bych si nikdy nedala.soudím tak z toho,že když už si dám někde skleničku,tak při jedné nezůstanu a vždy je to,že se musím tzv.dopít,do své míry a pak v pohodě odejdu.Myslím že je dobré si určit množství a frekvenci a říct si do více nikdy nepůjdu,vždy pít na pohodu a né sám.Jakmile si bude člověk něco vyčítat,zakazovat uplně,tak už má vlastně problém.U všeho platí,že záleží jak k tomu přistupujete.To samé je u drog.Vždyt indiáni je používali jen jako rituál a tak nespadli do závislosti.Pokud si alkoholem něco nahrazujete,pozor na to.Pokud si sednete sám a koukáte do lahve,protože tu není přítelkyně,tak to by byl průser.Ale když si člověk doma něco dělá,nějaká činnost a dá si k tomu pivko na pohodu,tak si myslím,že není problém.Zkuste se otestovat,v situacích kdy si dáváte,prostě si zkusit nedat,co to s váma bude dělat..Jen můj názor a pohled..
- já bych to raději moc nepokoušela ! - zatím se možná do němoty neopijete, ale zřejmě se Vám líbí, být opilý, takže závislost na sebe nedá dlouho čekat. Pijte sodovku.
Alkoholik ještě nejste, ale vzpomínám, že jsme se učili, že jedna z nejrizikovějších okolností vzniku alkoholismu je
"pití z nudy". Asi Vám to samotnému doma nedělá moc dobře. Nějaká činnost, do které byste se nadchnul nebo třeba pořídit si zvířátko?
Stádia závislosti
1. Počáteční / iniciální stadium - poživačné pití, piják poznává a oceňuje "odměňující účinek alkoholu" .
Ty další a ošklivější si přečtěte sám monikaplocova.cz/...
Napsal jsi to velice eufemisticky. Není to spíš tak, že se spíš těšíš na ty chvíle, kdy se budeš moci zrychtovat? Nezačínáš mít to šílené nutkání, skoro i takový ten třas v posledních chvílích, když už láhev otvíráš - konečně...? Požiješ něco, aby ses moc nenadřel a měl to v krvi, a to co nejdříve, že? Je to tak, co? Jedno je v podstatě, kolik toho vypiješ (dnes vypiješ půl litru, za rok litr atd., dokud nepadneš pak nebo pak úraz apod.), ale o ten princip jde. Je-li to tak, a o tom pochybuji, že bych se mýlil, pak úplně normálně chlastáš. Už Ti to tu někteří naznačili, já potvrdím. Nepřestaneš-li s tím, zle skončíš. První věc je přiznat sám sobě chybu (to je boj sama se sebou, ten bývá nejtěžší - dávno to pod kontrolou nemáš, to Ti jen závislost mění myšlení, nic jiného). Až v tomto budeš mít jasno, že doopravdy chlastáš, a nechceš, pak se dá mnoho věcí udělat, mohou pomoci blízcí lidé atd., kolikrát stačí o potíži někomu povědět a uslyšet nějaká dobře míněná slova, pomáhá to dost. Přestat se dá i sám, ale je to očistec, povím Ti. Ze všeho nejdříve doporučuji začít něco ve volných chvílích dělat, tedy pracovat, a popřemýšlet sám o sobě, třeba se Ti ledasco objasní. Hlavně u toho nechlastat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.