Nejste přihlášen/a.
Moc prosím, zda by mi někdo poradil, kolik je slušné si říci za úklid soukromé domácnosti (byt střední velikosti - 2 velké místnosti nebo 3 menší místnosti + příslušenství)? Kanceláře se platí - 60 - 65/h, ale to se pracuje v hodně svižném tempu, když se pracuje tempem, jakým si uklízí člověk doma, je to polovina. (Myšlený je přepočet, kdy je určitý daný prostor, máte času kolik chcete, ale peníze jsou stejné, tj. taxa za hod, je celkem variabilní hodnota). Když tedy budu pracovat svým tempem, napíšu si méně hod (ale jaká je asi ta výsledná suma)? Čekala bych o malinko víc než u kanceláří, ale asi ne o moc.Pokud mi někdo odpovíte, budu moc vděčná.
Maloměsto v pohraničí. Strýc si nechává co 14 dní uklidit skromnou garsonku a příslušenstvím za 200,- . Paní tak za hodinu vyluxuje, utře linku, prach, parapety, umyje sprcháč a WC, vytře dlažbu... Sporák není, jen dvojplotýnka. .Dražší je to o 50,- , když myje okno a dveře na balkon. Když je generálka a vypěnuje i koberec, tak platí 400,-.
záleží jak často. tady v Praze 1x za 14 dní úklid bytu 3+1 větší. okna a čištění kož. sedačky dvakrát do roka. práce na 2-3 hodiny v sobotu dopoledne a tisícovka ležela připravená při příchodu na stole
za 300kč mi nikdo nechtěl ukllízet provozovnu a trvalo to tak 1,5hod. vysát koberec, vytřít podlahy a úklid WC. občas prach.
1 krát týdně. Jsem hodně pečlivá, možná by mi 3+1 trval trošinku dýl (v té firmě psali, že se uklízí, když jsou klienti
v práci, tak že nikoho nebudu otravovat, když budu pracovat v klidu).Ale cena je jasně stejná, nehraje se na hodiny.Děkuji Vám moc za odpověď.
Ještě jen - Vaše ohodnocení bych považovala za hodně nadstandartní. Řeším, zda když si napíšu za jeden úklid 200,-kč
bude to už moc.
U těch kanceláří - dělala jsem je 2 krát týdně večer, nejméně 3,5 hod s odnosem tříděného odpadu docela daleko
a dostávala jsem 850,- kč/měsíc.Hodiny jsem si musela psát sama. Proč nedají člověku firmy jasné ohodnocení? A kdo chce odvést dobrou práci, nevadí mu zůstat déle.
agentury si berou kolem 20kč/kus dětského trička za vyžehlení... to je pro mě nepřijatelné... klidně bych platila 150 Kč/hod
Třeba jen špatně hledáte - tričko i za 15,- Kč, což je přibližně těch vašich 150 korun, s rozdílem dejme tomu 2-3 kusů podle střihu. A koš prádla může být i směska od rovných utěrek po holčičí šatičky s kanýrkama.
dítě taktéž nijak nerozvíjí, komunikuji s ním "jen v rámci toho co musí, jsou placené za hlídání"
No ano - za hlídání. Ne za výchovu - od toho jsou rodiče, babičky nebo školka. Paní na hlídání by měla zaručit, že dítě v její péči dostane najíst, napít, neublíží si a podobně.
Rozumím tomu že píšete, že vyžehlení 1 dětského trička za 15,- Kč/ kus je dobrá cena - a že to vyjde nastejno jako "moje nabídka" 150,- Kč/ hod. - to jakože za HODINU paní vyžehlí 10 dětských triček a s tím se tedy mám (bych měla) spokojit, rozumím tomu správně? Nejsem žádný vykořisťovatel, žehlit umím, ale tohle je teda dost - jen můj názor, Vy máte ten Váš, tak je to zcela v pořádku. Tričko pro dospělého, pánská košile či plášť (lékařský) mají ještě daleko vyšší sazbu za kus, takže tam se ani omylem nedostanu na 150 Kč/hod - spíš tak na 600 Kč/hod. Vážím si práce jiných (a moje paní na úklid má u nás důstojné podmínky a důvěru), ale platit 600 Kč za hodinu žehlení? Většinou to dělají ty paní na úklid - a ty 600Kč/hodinu (v mém okolí) nedostávají.
Tím košem prádla (jak se různě uvádí ty ceny kolem 500 Kč/koš) bych se ráda zeptala - to se prosímvás chápe koš plný prádla vyndaného ze sušičky/sušáku a nějak (mnou) poskládaného do toho koše (který předám paní k vyžehlení), nebo jde naopak o (plný) koš prádla vyžehleného - tedy pochopitelně o daleko více kusů prádla než v prvním případě neb v tomto případě jsou kusy již "vylisované".
dítě taktéž nijak nerozvíjí, komunikuji s ním "jen v rámci toho co musí, jsou placené za hlídání"
No ano - za hlídání. Ne za výchovu - od toho jsou rodiče, babičky nebo školka. Paní na hlídání by měla zaručit, že dítě v její péči dostane najíst, napít, neublíží si a podobně
Ano. A vždy je tak na hřišti krásně poznat, zda jde o vlastní babičku, nebo o paní co "hlídá" za peníze. Akorát, že spousta rodin platí ty osoby v domnění, že jejich dítě na tom bude stejně jako ty děti s opravdovou babičkou - ne že mu ani ten míč nepodá; ale vše je "jen" o lidech a domluvě, že... ani ten úsměv a vlídné chováni není "předepsáno" a někdo to holt má v sobě a jiný ne.
Vždycky je to nabídce, poptávce a dohodě. Nechápu, proč se pohoršujete.
Když vám nevyhovuje poměr cena/výkon, budete muset hledat někoho, kdo bude ochoten přistoupit na vaše podmínky. Když nenajdete, tak buď zaplatíte víc nebo si vyžehlíte sama.
Když se vám nezdá, jak hlídací teta odvede-přivede-nakrmí-napojí-ohlídá, no tak ji vyměňte za takovou, která bude suplovat babičku se vším všudy - hlídat s láskou a zadarmo.
Jejej a z jaké části Prahy jste? Žehlím ráda, protože to je jediná činnost v domácnosti, kdy si člověk neušpiní ruce a může sedět. Nikdy mi tedy nepřišlo, že by to byla nějak příšerná práce, vždy si říkám jé to je prádla, pak si k tomu sednu, vytřídím co se nežehlí a jen složí, zbytek vyžehlím a za 20min mám dva koše vypraného prádla složené. Vyžehlit dětské tričko za 15Kč? Za půl minuty práce? To jako je vážně ochotný někdo platit? A to nežehlíte neperete a rovnou dětské věci vyhazujete? Bych si to klidně přeprala a vyžehlila...
To jako je vážně ochotný někdo platit? A to nežehlíte neperete a rovnou dětské věci vyhazujete? Bych si to klidně přeprala a vyžehlila...
Dotaz na mě? Zjevně píši nesrozumitelně Trička pro děti pochopitelně kupuji a peru. Nic po 1 použití nevyhazuji
Peru denně minimálně 1 pračku (oblečení rodiny a i z domácnosti věci-ručníky, povlečení...tedy nejen dětská trika). Občas i žehlím, ale stačí někam jet na týden a už se plíživě kupí masa nevyžehleného. Tak žehlím ráno v rychlosti, co bude mít kdo na sobě. Včera jsem si spálila ruku, což mě navedlo se zeptat - když už jsem tady viděla Květušky otázku.
Když má Květuška zájemce o úklid, tak já jistě nebudu jediná, kdo vše nestíhá tak, jak bych si představoval (a to máme zase každý jinou představu, co znamená "uklizená domácnost"). Prostě není možno být na 2 místech najednou.
Zdá se mi to tedy nějak nepravděpodobné: že je běžné buď sám si žehlit, nebo vozit vyprané prádlo do různých těch "žehlířských firem" (nedávno jsem četla o projektu, kde jsou sdruženy paní s hendikepem) - kde bývá právě taxa za 1ks žehlení dětského trička 20Kč (dle rádkyně Jedubaby 15,- Kč)...tak to když mají v Tescu po sezoně děts. trička 30Kč/kus, tak ho dám klukovi 2x do školky holt (pochopitelně na každý den vyprané) avšak nevyžehlené - a určitě to bude vypadat LÍP (používám sušičku - takže to není sežvýkané, jen prostě nevyžehlené!...) než x-krát (sice) vyžehlený, avšak starý opraný HADR za úplně stejnou taxu. Snad jsem to již napsala srozumitelněji.
Ale jak píše rádkyně Jedubaba - lidi o to mají zájem a je to v ČR (asi) běžné - to je pro mě moc zajímavá informace. Mě zajímala "cena z praxe" a tu mi sem zatím nikdo z Prahy nenapsal (a do těch agentur jsem se již dívala).
Ad hs
kde bývá právě taxa za 1ks žehlení dětského trička 20Kč (dle rádkyně Jedubaby 15,- Kč)
Nejen dle ní, i dle nabídky - třeba tady rucnizehleni.cz/... - Triko, dlouhý rukáv 18,- Triko, krátký rukáv 15,- Dětské oblečení do vel. 98 12,- Drobné prádlo (utěrky, kapesníky, pleny, apod.) 9,- ...
To hs: Odepisuji vysvětlení (píšete - "za tím musí něco být"). Mám dřívější zkušenost pouze s úklidem kanceláří, byt budu uklízet poprvé.Je to práce přes agenturu, budu psát do výkazu hodiny. Chci si říci spíše méně, ale úplně podhodnotit se taky nechci. A na smlouvání a dohadování určitě nemám povahu.
(Myslím, že jste se ptala - je to Praha).
Jsem moc vděčná. že jste napsala konkrétní ohodnocení (že dáte za Váš byt 500,-kč).
To liška: Také jsem moc vděčná za konkrétní taxu za garsonku.Moc děkuji.
To hs: Vlastně ne, překoukla jsem se, to je taxa za prádlo, omlouvám se. Ale i tak, co jste napsala jsou pro utvoření představy dobrá vodítka.
To vilík: Také moc děkuju : ) Mám tendenci se asi podhodnocovat, protože chci vyjít s lidmi v klidu.
Ke známým chodila paní na úklid 2x týdně, šlo tedy o větší rodinné domy, kdy dělala takové ty největší práce - vytřít, vyluxovat, vyndat z myčky (pokud bylo co), pověsit prádlo (pokud bylo vypráno), pokud zbylo tak vyžehlit. Umýt koupelnu, wc, naleštit zrcadla, utřít prach. Byla tam 4h (to prálo a nádobí někdy nestihla, nevadilo to) a pak šla na totéž k sousedům. Od každé rodiny dostávala 800,- Jeden ji vždy přivezl, druhý odvezl (bydleli v malé vesnici 15km od města). Takže mě 60,- přijde fakt strašně málo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.