Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
V říjnu roku 2005 žemřela moje matka, dědicke řízení bylo uzavřeno usnesením Okresního soudu 12.04.2006. Niní v listopadu 2009 mi bylo doručeno : "Přechod dluhu po zesnulé." Zajímalo by mě zdali je možné po této době po mě neco vymáhat i přesto že při dědickém řízení tento dluh nebyl zjištěn. Mnohokrát děkuji za vaši odpověď.
Dědictví obsahuje tzv. aktiva a pasiva. Neuvádíte čeho se dluhy týkají ...z čeho pramení /např. poplatky za bydlení/ obecně 3 letá je promlčecí doba.
Určitě se více rozepište.
Aktiva sečtena pasiva odečtena a banka po mě žádá tento rozdíl plus právní poplatky na uhrazení nedoplaceného úvěru. Nyní jsem již zjistil, že promlčecí doba je opravdu tři roky, ale advokátní kancelář, která to vyřizuje mi tvrdí, že převzetím pohledávky jsem převzal i smluvní podmínky, ve kterých uvádějí deseti letou promlčecí lhůtu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.