Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam nahlásit bezohledného řidiče?

Od: liska* odpovědí: 22 změna:

Zažila jsem dnes silniční hovado v akci. Velká bílá bedna /asi Volvo/ se pustila do předjíždění našeho autobusu v nepřehledné zatáčce na plné čáře a nepovolenou rychlostí... a v protisměru 2 kamiony za sebou! Zlatý náš řidič. Unikli jsme o vlásek karambolu. Právě jsem si jako cestující něco sepisovala, tak jsem stihla zaznamenat SPZku.Tohle bylo tak nebezpečné a bezohledné, že chci, aby někdo toho řidiče přinejmenším vytahal za uši a nechal ho přezkoušet z pravidel. Mám to sdělit dopravní policii podle SPZky nebo podle místa, kde se to událo?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

5x
Policie neudela nic, pokud ridic nikoho nezabil. A to je mi naprosto sumak, jak PCR pracuje nebo jak to chodi v jinych statech, protoze budu resit, co se deje prede mnou a za mnou na nasi silnici.
Leda zkusit spz a typ vozu hodit do nejake mistni fb skupiny (ridicu?), zda nekdo majitele/ridice nezna. U nas podobna skupina existuje.
Libi se mi narazky na udavace atd. Az vam podobny hovado zmrzaci dite nebo vytlaci ze silnice autobus, pak zas vsichni honem otoci. Ale to se prvne musi stat pruser.
doplněno 24.05.17 06:49: Milane, co zdravym rozumem rozlisovat blbosti typu stani na chodniku nebo koureni u zastavky s primym ohrozenim zivota? Co treba vybrzdovac hasicu z minuleho tydne? Nebyt kamery, taky nad tim mavnete rukou a hasici budou za udavace?
Mozna to nekomu neni po chuti, ale ja jsem pro, aby se o takovych vedelo...

Martino, myslíte si, že by bylo dobré, aby mohl každý nahlásit nějakou nepravost a statní orgán by měl zjišťovat, jak to bylo či nebylo. Třeba od kouření na zastávce, či stání na chodníku, třeba až po přejíždění plné čáry?

Děkuji

doplněno 25.05.17 06:57:

----------------

Martino, zdravý rozum má snad většina národa. Proto ho používáme. Že spousta lidí volá na policii, že mu někdo stojí na chodníku, nemůže projít, stojí před jeho barákem, on nemá kde parkovat, a podobné drobnosti se zde na poradně již řešili mnohokrát. Já dokážu rozlišit drobný přestupek od ohrožení, ale vím, že bez důkazů nikdo nic nesvede.

jedubaba*

je mi smutno z takového národa, co musí ustupovat zmetkům a držet hubu a nechat se ohrožovat na životě, jen proto, že je někdo nervák nebo machýrek
A teď si to zkuste představit naopak. Že tu možnost kdekoho libovolně "prásknout" prakticky bez důkazů bude mít kdokoli a vybere si k tomu třeba zrovna vás. Přivede si svědka/y a i když jiný důkaz nepředloží, bude trvat na tom, aby vás někdo "přinejmenším vytahal za uši", protože on ten prohřešek viděl, což považuje za dostečný důvod k potrestání.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Měl řidič v autobusu kameru? Espézetku sis teoreticky mohla opsat kdekoli. Kromě toho se názor řidiče na situaci může lišit od názoru cestujícího.

liska*
hodnocení

Kameru? Pochybuji, to byla místní doprava,starší obyčejnej autobus, žádnej dálkař. Ale náš řidič zařval, zanadával a pak jsme to s ním a cestujícími rozebírali. Vím SPZ viníka, pak autobusovou linku, spoj, čas, místo a řidič může event.dosvědčit, pokud se ho zeptají.Taky jednu svědkyni znám dobře.

hodnocení

1x

Liška, nic neřešte, nejsme v udavačském státě. Video by bylo možné jen jako podpůrný prostředek. To by bylo, když by každý práskal každého. Každý řidič porušuje předpisy, někdo více, někdo méně.

doplněno 23.05.17 21:03:

mettaxa, jsem si jistý. Vy přeci nikoho neudáváte, já taky ne, takže jsme minimálně dva. A pak milióny další.

Milane jste si jisty? Ja mam prave pocit, ze v udavacskem state jsme.

hodnocení

1x

Podle SPZky nepoznas odkud ridic je.

fiser22*
hodnocení

1x

Moc nepočítejte že by se tím někdo pořádně zabýval, to by PČR nedělala nic jiného, takových řidičů potká člověk na každým větším tahu za 100km tolik že je nespočítá na na prstech u rukou a nohou dohromady, speciálně na cestách které vedou do Polska. A teď si vemte kdyby to každý takhle hlásil.. Navíc, pokud nemáte záznam, je to tvrzení proti tvrzení, podle vás to mohlo být nebezpečné, podle druhého řidiče ne

liska*
hodnocení

Dobrá, nic v tom nepodniknu, ale je mi smutno z takového národa, co musí ustupovat zmetkům a držet hubu a nechat se ohrožovat na životě, jen proto, že je někdo nervák nebo machýrek.

Já to vidím trochu jinak. Hovada jsou totiž i v jiných státech, nechápu proč se podle některých lidí všechno děje jen u nás. Spíš se podívej jak pracuje například policie. Proč máme neoznačená policejní auta? Represe? Asi těžko. Prostě trestat za rychlost na rovných úsecích atd je nejsnažší a o tom to je.

mnd®

Bohužel je to tak.Kamerový záznam nemáte a on bude tvrdit,že tam v tu dobu/čase vůbec nejel a nemohl jet,protože byl úplně někde jinde a zažaluje Vás.Je to tak,ale bohužel.Tu RZ (SPZ neexistuje) jste si mohla napsat kdekoliv na parkovišti.

Blbouni jsou všude a nejen na silnicích - nedávno mi jeden tvrdil,že si nemůžu dát cigáro na obecním chodníku(teda byla to ta náhražka plastová),ale skákal do vzduchu jak odkopnutej balónek a vyhrožoval taky PČR.Jsem se smál a čekal kdy přijedou.A nic.

Je to blbý,je to hnusný,je to nebezbečný a proti předpisům,ale bohužel bez kamerového záznamu nic neuděláte.

PS: někdo tady psal,že v ČR jezdí neoznačená policejní auta - v jiných státech jezdí taky a taky chytají a kontrolují.Že je nevychovanost některých našich řidičů na takové úrovni? V jiných zemích nejsou pokuty a problémy a neoznačená policejní auta?

To je reakce mimo jiné i na mě...ale já netvrdím, že jinde nejsou pokuty. Ale už jsi viděl v ČR, že by PČR pokutovala třeba nedodržení bezpečné vzdálenosti (nemyslím po bouračce, ale za provozu)? Věřím, že jiné země mají neoznačená auta, ale ne v takovém množství, jsou vidět hlavně ty označený, ale tady vidíš každou chvíli neoznačený jak zastavují někoho a nebo stojí ve vsi a měří.
Ale to je trochu mimo otázku, nicméně k té bylo řečeno dost

Liško, mne by mohlo být smutno z Vás, ale není, píšete, že musíte "držet hubu"..."mi smutno z takového národa"

Klidně můžete mluvit a psát, vždyť to ukazujete, že to jde. Smutno z národa, jaký jste Vy sama?

Nerváci a machýrkové jsou na celém světě. Je to občas přirozené.

prazskejpepik*
hodnocení

1x

každý by si měl nejdříve zamést před svým prahem. vidím to denně, jak někdo na někoho nadává a pak se chová úplně stejně. viz. například jízda autem.

cechacek*
hodnocení

1x

Dle mého názoru, pokud by uvedené nahlásil řidič autobusu, jako ohrožení a nutného úhybného manévru s foto dokumentací, tak by pravděpodobně měl pilot borec problém

liska*
hodnocení

Milancukrár, proč ze mne děláte práskače? Plno lidí v tom buse mělo stejný názor. Asi před 25 lety mne coby cyklistku vytlačila Avie a já letěla ze srázu. Někdo to viděl, zastavil a pomáhal mi a nahlásil SPZ a firmu napsanou na té avii,co ujela. Naštěstí žádný úraz. Zanedlouho mne policie kontaktovala. Ptali se jestli a jak chci, aby byl řidič potrestán. Řekla jsem jim, že z toho nechci dělat kauzu, nic nechci sepisovat, kdoví, jestli mne vůbec viděl. A že stačí, že on o tom ví a má o čem přemýšlet. Díky! Hlavně Martině.

Liška,

Já z Vás práskače nedělám, k ničemu Vás nenutím, jak co (ne)máte konat. Sama jste se rozhodla, že nic dělat nebudete. Naopak Vám sděluji, že klidně můžete psát a sdělovat. Tak pro mne osočujete, že z Vás dělám práskače.

Jen sděluji, že není možné, aby každý hlásil někam každé porušení předpisů a zákonů. Bez videa stejně nic nedokážete, páč dobrý právník toho špatného řidiče, z Vás u soudu udělá osoby, které neviděli stejný čin stejně. Vše je o dokazování.

Na každý případ se musí koukat individuelně. Vůbec se nezastávám pirátů a špatných šoférů, jen vím že jich je mnohem více, než je v televizi vidět. Případ, kdy řidič nafackoval jinému, ale provozovatel vozidla nesdělil totožnost řidiče, se musel odložit.

I zde by mohlo dojít k něčemu podobnému, že viník nebude vypátrán.

prazskejpepik*

mockrát s Vámi nesouhlasím, ale v tomhle případě ano. jen bych se nebál opravdové práskače názývat práskačem, pokud ten někdo není vzorem všeho

mnd®

liska:

...Zanedlouho mne policie kontaktovala. Ptali se jestli a jak chci, aby byl řidič potrestán...

Policie ČR vznikla 15.7.1991.

Oni se Vás vážně ptali jestli a jak chcete,aby byl řidič potrestán? O potrestání rozhoduje soud a ne nějaký občan této republiky.Raději tyto pohádky nepište.Matete tím ostatní uživatele,že by mohl případně určit trest pro viníka.

liska*
hodnocení

Mnd: To bylo někdy v tomto období těsně po "revoluci". Přesně si nevzpomenu, mobily jsme neměli a ten, co mi pomáhal, na policii zajel. /Bylo to 4 km před městem./ Ti mi pak volali domů, aby se mne zeptali, jestli trvám na tom, aby to nahlásili zaměstnavateli. Tak to zhruba bylo. Podstatné ale je, že jsem z toho nechtěla dělat drama.

mnd®

Pardon,omlouvám se.Jsem nevěděl,že jste v roce 91 neměli mobil.Podstatné je,že jste to nechala plavat a tento řidič možná brázdí ulice ještě dnes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]