Ahojky, při jídle se my asi natáhl nějaký sval v krku. Na pravé straně mě z ničeho nic začalo bolet při polknutí. Takovej tlak. Zívání nevadí. Trochu mě příde že to jde od zubu přez dáseň až do zadu do krku. Zub ale nebolí. Dáseň taky ne. Ale jde to trochu od ní. Od stoličky. Nevíte co by to mohlo být? Nechci utikat zbytečně k doktorovi. Třeba jde o nataženej sval. Opčas se my to stává ale uprostřed ve vnitř v krku a zase to povolí. Ale tohle trvá asi už pul hodinu. Měla jsem k večeři topinky.
Moje topinky jsou někdy dost tvrdé a ostré, takže není výjimečné, že někde něco odřou. A tvrdší potravu je člověk často zvyklý kousat stoličkami na jedné straně.
Na krku jsou uzliny. Je možné, že máš nějaký zatím skrytý zánět. Pak je příslušná uzlina citlivá a zvětšená. Zkus si dát priessnitzův zábal. Malý ručníček namočený do studené, vyždímat a přes to suchý větší a nechat působit aspoň hodinu. Pak suchý šátek. Nebo sis odřela něco v hloubi hltanu topinkou. Jestli se to opakuje, objednej se na ORL, ať se krčař koukne.
Jak jste se vyspala? Jestli bezproblémově, tak to natažený sval není, protože ten by vás budil ze spaní. Stačí jen trochu se pohnout a v tu chvíli jste vzhůru.
tazatelka
Spala jsem dobře jen při polikání trochu cejtím na jedný straně jak to trochu táhne. Bolí to na jedný straně. Ale už jen trochu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.