Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz. V květnu jsem nastoupila do nové práce ale práce mi nesedí a chci dát výpověď ve zkušební době. Novou práci ještě nemám nalezenou. Jaký by byl postup? Podala bych výpověď a hned druhý den musím jít na pracovní úřad? Lze jít na pracovní úřad ne v místě trvalého bydliště ale třeba kontaktního bydliště? Mohu mít brigádu (než si naleznu zase práci na hl.pracovní poměr) i když budu vedena na pú? Budu pobírat nějaké dávky, přestože budu mít brigádu?
Jinak pracuji už od prosince 2015, v květnu 2017 jsem nastoupila do svého druhého zaměstnání.
Zrušení pracovního poměru ve zkušební době je jiný způsob ukončení zaměstnání (pozor na formulaci, výpověď na sebe váže dvouměsíční výpovědní dobu).
Registrovat byste se měla v místě, kde máte trvalý pobyt a požádat o zprostředkování zaměstnání pobočkou v místě skutečného pobytu.
V době evidence na ÚP lze vykonávat pouze tzv. nekolidující zaměstnání s výdělkem max. do poloviny minimální mzdy (do 5.500 Kč měsíčně). Souběh podpory a přivýdělku není možný, na dobu nekolidujícího zaměstnání se výplata podpory pozastaví. Pokračovat bude po skončení.
Poznámka: Neznám obrat "kontaktní bydliště", znám jenom "kontaktní adresu" → adresu pro zasílání korespondence.
Stát za nikoho sociální pojištění neplatí. Pouze zdravotní pokud se tazatel zaregistruje na ÚP. Nelze pobírat podporu v nezaměstnanosti a současně si přivydělávat (buď jedno nebo druhé). Nekol. zaměstnáním si lze v evidenci ÚP vydělat do výše poloviny min. mzdy, což je 5.500,-Kč a to bez ohledu na to, zda má uchazeč nárok na podporu nebo ne (viz. odpověď ivzez). Jen ještě upozornění, že ve zkušební době se nedává výpověď, ale jde o rzušení pracovního poměru ve zkušební době. Na to pozor!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.