Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Novinovy stankari

Od: krach odpovědí: 13 změna:

Dobry den potrebovala bych poradit nevim jak se mame jako novinovy stankari zachovat ,napisu ve zkratce co mame za problemy spolecnost PNS od ktere odebirate noviny upozornuji je to jedina spolecnost ktera vlasti deni tisk takze nemate sanci zmenit dodavatele vam bude zailat noviny ktere jste si neobednaly ,ale musite je zaplatit. Takze vzika situce kdy vam lezi na stanku neprodjne zbozi ,ktere jste museli koupit a zaplatit. Pravdou je ze po urcite dobe jim SMITE noviny vratit ,ktere pak i v tzv. remitende odectou a dobropisuji. Jenze mezi tim vam poslou jine casopisy nebo navysi nesmyslne dodavku novin -samy od sebe a zase je MUSITE koupit a jste proste v kruhu ze ktereho neni uniku.Vraci se nto jako bumerang.Nakonec zjistite ze uz nemate na zaplaceni faktur .je to presne tak jako kdybyste sli nakupovat a hteli si koupit 10 housek a oni vam je prodali pod podminkou ze si vezmete 10 tvrdych.je to smesne ale pravdive .Za tyden ,mesic,ctvrtrok,a podobne vam penize vrati mezitim ale je zuroci vy tu sanci nemate.MUZE NAM NEKDO PORADIT . REDAKCE to nechce cerne ovce toho maji hodne.Tak uz nevime co delat ,asi krachnout ne svoji vinou.s diky Koutna.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

1x

Já bych zkusila Českou obchodní inspekci a Úřad na ochranu spotřebitele a Antimonopolní úřad a obeslala s tím všechna média, on se někdo najde, kdo po tom skočí, chce to vytrvale prudit. Když potřebuji do tisku nebo televize nacpat nějaké týrání zvířat, musím to zkušet všude možně, podle toho, co se jim hodí, oni totiž mají i kvóty na týrání, když mají pocit, že už toho bylo moc, nechtějí to zveřejnit, byť by to bylo sebezávažnější, zkouším obvolat redaktory oblastních novin, ve vašem případě bych rozhodně shromáždila veškeré důkazní materiály, pokud by došlo k soudu, i pro média a kontrolory.

krach
hodnocení

moc dekuji za napad to by mohlo pomoc diiik Koutna

pepyk93*
hodnocení

0x

To se mi také moc nelíbí...*stop*

Černé ovce to nechtějí řešit.Zkusili jste třeba Občanské Judo?;)

doplněno 18.11.09 15:33:

Určitě bych se právně bránil...

krach
hodnocení

jsem rada ze nekdo cte to co jsem zhruba napsala ono to ma sirsi podnet ale dekuji .Rada bych obcanske judo ale asi mam uz mozek mimo ja proste nemuzu najit rubriku prispevek .Pomuzete my najdu judo ale nevidim kam mam kliknout na prispevky diky Koutna

tesyk*
hodnocení

0x

a co konkurence mediaprintkapa.cz/...?

krach
hodnocení

u te konkurence jsem zacinala maji zatim bomba sluzby kdyby jim PNS nesebrala noviny tak bych tam byla dosud vlastne tam jsem a odebiram to co jim zbylo .Unich pokud nechcete zbozi tak vratite a oni ho odectou u PNS je to naopak ty si udelaly smlouvu a nemate sanci vracet ikdyz ja to bojkotuju Koutna

antara

Pokud chcete i nadále mít ve svém sortimentu denní tisk, tak nečiníte dobře, pokud svým "bojkotem" porušujete smlouvu a zavrhujete jednání. Jednoho rána PNS začne bojkotovat vás a nikdo na světě je nedonutí, aby s vámi dále obchodovali. Koneckonců dá se prodávat i spousta jiného zboží než noviny. Koukněte na webovky PNS a najděte si kdo PNS vlastní.

antara
hodnocení

0x

1. je jednání PNS v souladu se smlouvou, kterou zcela jistě máte s nimi uzavřenou?

2. pokud ne, tak písemně upozorněte PNS na její porušování a v případě další nedohody se braňte soudní cestou.

3. pokud ano, pak si nemůžete stěžovat, když jste takové podmínky akceptovali. Můžete však písemně požádat o úpravu smlouvy - např. zkrácení lhůty pro remitendu, zkrácení lhůty pro vrácení peněz z remitendy, atd.

4. pokud na váš písemný návrh PNS nepřitoupí, pak byste měli začít jednat osobně. Navštivte oblastního ředitele (názvy funkcí a organizační strukturu neznám) a vysvětlete mu své "problémy". Pokud patříte mezi bonitního obchodního partnera s dobrou platební morálkou, určitě nebude v jeho zájmu, aby nenašel společně s vámi pro obě strany přijatelné řešení.

krach
hodnocení

tak za prve- smlouvu jsem podepsat musela jinak bych nemela noviny a to nejenom ja za druhe-na soudni vylohy bohuzel nemam a znam pripad kdy se soudily a prohraly presto ze z normalniho lidskeho rozumu byly v pravu -ale mneli lepsi pravniky za treti ja mam napriklad tydeni remitendu a presto uz nezvladam pladbu mam ted momentalne vyluku a zjistuji ze za tri dny ma PNS 2000kc mych a to je to zbozi ktere ja nachci protoze vim ze si ho nikdo nekoupi a co dalsi dny. Chci udelat cistku a uvidim s kolika penezi manipulovaly a za ctvrte mame tzv. zastupceho ktery by mnel jezdit od trafiky k trafice a ptat se jake mame problemy a vyrizovat je za nas nebo bojovat staci kliknout a zjistit jaky jste byl platce a co se deje ze ted mate problemy ale bohuzel opak je pravdou ba naopak vam rekne kdyz nato nemate tak skoncete s podnikanim.A to je neco pro mne nato jsem odpovedela pouze jedno ze je to diskriminace v podnikani :apsolutne nemaji zajem resit problem.Kdyby dodrzovali objednavky byla bych v pohode

antara

Jestliže se nemůžete dohodnout se zástupcem, tak musíte jednat s lidmi, kteří o tom rozhodují. Pravda asi bude, že do podnikání by se měl člověk pouštět po řádné přípravě a alespoň s nějakým přiměřeným kapitálovým vybavením. Život přináší spoustu nečekaných situací (jak v rodině, tak ve firmě) a pokud nejsou rezervy, pak je to vždy těžké. Na vašem místě bych se pokusil s nima jednat a nastavit podmínky tak, aby firma mohla dále fungovat. Máte proti sobě moc silného hráče na trhu a nějakým bojkotem nic nezmůžete - bohužel.

krach
hodnocení

to mate pravdu ale proc to fungovalo 8let az ty jejich nove podminky vas tlaci ke dnu kdyby si nebrali to co jim nepatri tak by kapital byl a to ze je to silny hrac to taky vim ale proc nefunguje spravedlnost to bych zrejmne musela zit v jine dobe nebo byt bohac a ne prumnerny obcan

loki*

Uplně vám rozumím. Mám bohužel stejný problém. Nejhorší jsou ty jejich DVD,to udělá i několik tisíc týdně. Tisk,co nechci,jsem si zrušil.ale s těmi DVD nic dělat nejde. A Media Print vás okradou zas jinak.

krach
hodnocení

dobry den dekuji za odpoved jsem rada ze poznavam ze problemy nemam jenom ja uz jsem si myslela ze j nas par ale jak se zda tak ono nas je vice .v predeslem emailu nekdo napsal at se obratim na inspekci tak jsem to udelala odpoved- je nam lito ale nase pravomoce tam neshaji zuste se domluvit s PNS tak je my to jasny moje podnikani timto zkoncilo nemola jsem uz unest jejich pzadavky .a tak pro zakazniky nakupuji tis bez zisku proste je nechci ztratit a pokousim se o jinak ziskani tisku ze bych spadala pod nekoho komu nevadi jejich podminky je to smutny ale jeto tak .a to jeste chteji abych zaplatila 47000 a to je na mne moc -nejdrive musim jistit jestly vubec delaly reklamace a decty

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]