Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyzva k vyzvednutí zásilky

Od: chrisoneil odpovědí: 11 změna:
Dobry den, ve schrance lezela vyzva k vyzvednutí zásilky, bylo na ni uvedeno spisove cislo a u toho - usneseni o zast. ex. Mam to chapat jako zastaveni exekuce? Loni jsem úspěšně 100% doplatil insolvenci. Dekuji. Hezky den.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
To je zvláštní dotaz.
Čistě teoreticky...Já najdu cosi ve své poštovní schránce a místo toho,abych jela na poštu pro důležitou písemnost,tak si sednu ke compu a budu se ptát lidí co si o tom myslí *zed*
---
Rada zní - Jeď na poštu a dopis si vyzvedni !

exekuce
hodnocení

2x

Ano, exekutor na základě ukončené insolvence ukončil exekuci a o tom Vás vyrozuměl.

hodnocení

1x

Chápat to můžeš různě. To podstatné se dozvíš teprve poté, co zásilku vyzvedneš, otevřeš a přečteš.

sebod*
hodnocení

1x

Božínku, to jsou zase kydy místo správných odpovědí. Jediný "exekutor" odpověděl věcně a správně. Ano, exekuce byla zastavena. Toto je třeba si VŽDY pohlídat, protože tady jsou určité nejasnosti co se týká pokračování exekuce a ukončené insolvence. Sice usnesením soudu jsou dlužníci osvobozeni od placení zbytku dluhu, na druhou stranu exekuce trvá i po tomto usnesení. Někteří exekutoři dokonce ihned po ukončení insolvence začnou opět vymáhat svoji odměnu.

sebod - nic ve zlém, ale tazatel si tu zásilku ani nevyzvedl (natož aby jí četl) a usuzuje na její obsah jen podle poznámky na výzvě k vyzvednutí, a to ještě ve zkratkách. Nikdo tady, (ani pochválený "exekuce") mu na tuhle otázku rozumě odpovědět nemůže. Jeho úvaha je sice velmi pravděpodobná, ale skutečnost nezjistí jinak, než že si zásilku vyzvedne a přečte.

doplněno 22.05.17 09:29:

"Prostě vezmu obálku od exekutora a už vím, co v ní je..."

No právě, jenže tazatel tu obálku nejen, že neměl v ruce, on jí zatím ani neviděl, protože leží kdesi v depozitu na poště.

sebod*

magdon. Nemáš pravdu. Dopisy od exekutora a jejich označení mají určitá pravidla. Není možné napsat " usn o zast exe" a potom v dopise bude, že dotyčný má platit stále. To opravdu není možné. Prostě vezmu obálku od exekutora a už vím, co v ní je napsáno ;). Prostě tak to je.

Hele, to je obdobné jako u mých problémů s počítačem. Jsem na to blbec. *smich* Takže se zeptám : "Někdo mi ukradl číslice, protože nejdou psát *ee*. Co s tím? " Pro mě záhada. A ten, kdo v tom jen malililičko umí chodit, mně napíše : " Zapni si NUM LOCK". :-D Přesně tak se to má s tou obálkou od exekutora. Kdo je má denně v ruce, ví co je uvnitř :)

doplněno 22.05.17 11:29: magdone, ale on to má napsané na výzvě " vyzva k vyzvednutí zásilky, bylo na ni uvedeno spisove cislo a u toho - usneseni o zast. ex. ". To je to samé. Je jednoznačně dané, co v tom dopise je. A jak jsem již napsala, tazatel určitě ví, že musí jít na poštu. Jen si dovolil se tady optat, jestli někdo neví, co v té obálce je napsáno.

sebod, promiň. Odpovídáš sice hezky, asi i správně, ale jaksi ti uniklo, že adresát si dopis vůbec nevyzvedl a snaží se kalkulovat na základě poznámky na Výzvě k vyzvednutí zásilky. Takže jediná správná odpověď je: Vyzvedni, otevři a přečti si tu zásilku;)

sebod*

satam. Již jsem odpověděla magdonovi. To, co je ve zkratce na obálce, bude napsáno i uvnitř dopisu. Navíc tam bude odůvodnění, proč je exekuce zastavena atd. NIC JINÉHO V TÉ OBÁLCE NEMŮŽE BÝT NAPSÁNO.

To samozřejmě vím a vlastně jako odpověď na otázku tazatele to stačí. Ale normální člověk reaguje na Výzvu a vyzvedne si zásilku, zvláště, když z Výzvy ví, že je to pro něj pozitivní a nic mu nehrozí. Podrobnosti, které se dozví po přečtení zásilky, jsou ale dost podstatné. Nakonec ty sama v jedné ze svých odpovědí na to upozorňuješ, protože podobná informace může být v odůvodnění usnesení.

Nebo snad máš bohaté vlastní zkušenosti;)

sebod*

satam. Ano, mám bohaté osobní zkušenosti ;)

Já tazatele chápu. Našel ve schránce výzvu a obává se, co to je. Na poštu se dostane třeba až ve čtvrtek a tak je nejistý, co se děje. Tak se zeptá tady. To, že má jít na poštu určitě sám ví. Ale zeptal se, protože se domnívá, že od toho tady ta poradna je. To můžeme začít posílat k odborníkovi každého, kdo se tady zeptá na nějakou opravu (auta, spotřebiče, vymalování bytu atd). A můžeme to tady zavřít, nebo si povídat pouze ve volné diskuzi o tom, jestli dnes bude pršet nebo ne *smich*

chrisoneil
hodnocení

Dekuji vsem za odpovedi. Zasilku si samozrejme vyzvednu, jen jsem prijel dnes z 12h nocni a nyni na dalsi 12h nocni jedu. Zitra mam volno, hned pujdu na postu a zasilku prevezmu. Jen jsem chtel pomoc, predcasne. Nevedel jsem, dle zkratky, zda se nejedna napriklad o usneseni o zastaveni exekuce, nebo treba usneseni o zastoupeni exekutora, znovu diky za odpovedi, pekny den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]