Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola nezletilých

Od: zamraceny odpovědí: 12 změna:

Jsem rozvedený a bývalá manželka má v péči i mého syna / 12 let /.

Píšu si s ním přes emaily, messenger atd. Nyní ona chce, aby jí dal PIN jeho telefonu. Chce ho kontrolovat, což sice částečně chápu, ale bude si číst i vše, co si píšeme. Navíc kredit mu platím já.

Jak se na to koukáte, případně poradíte něco? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. S takovou kontrolou nesouhlasím. I děcko potřebuje mít soukromí a pocit důvěry od rodičů. Ale pokud máma bude trvat na svém, pište si jen přes e-mail, nebo si volejte. Co si se synem píšete a s čím se vzájemně svěřujete by mělo zůstat mezi vámi.

hodnocení

0x

PIN není k telefonu, ale k SIM kartě. Používá se pouze pro zabezpečení vypnutého telefonu proti neoprávněnému zapnutí. Myslím, že není nejmenší důvod, aby vaše bývalá manželka znala PIN SIM karty vašehom společného syna, vlastně byste ho neměl znát ani vy. A v okamžiku, kdy syn zjistí, že matka něco tuší a "šmejdí" mu v telefonu, jednoduše si změní PIN a jste vy i matka tzv. nahraní.

Když budu hajzlík, poradím vám, abyste matce řekl ten PIN a zároveň naznačil synovi, co se na něj chystá. Ručím vám za to, že do pěti minut bude mít změnený PIN.

zamraceny
hodnocení

Možná jsem to špatně napsal. Ona ho chce po něm legálně, aby ho mohla kontrolovat a chránit před nástrahami světa. A změnit si ho pak syn nesmí.

Ona ho po něm chce legálně? No to snad ne! A ještě si ho nesmí změnit! Rád bych viděl trest za to, že si ho syn změní! Je to osobní věc byť ještě nezletilého syna. Ostatně už tu něco v tom stylu napsala ivzez a já rovněž nesouhlasím s "legálním"*bzum* poskytováním PINu jiné osobě, byť jsou to rodiče. Ani já jsem neměl potřebu lézt do synova mobilu, protože jsem mu důvěřoval a vždy se mi to vyplatilo.

iz*
hodnocení

0x

Vím, že mobily dětem kontroluje řada rodičů, ale mně se to nelíbí. Zřejmě si neuvědomují, že elektronická korespondence je chráněna stejně jako ta "klasická papírová". Podle mne mají i děti právo na soukromí.

Ovšem neporadím, co s tím. Bude-li matka na sdělení trvat, syn jí PIN pravděpodobně sdělí.

hodnocení

0x

Ať jí syn klidně ten PIN řekne. Když si budete psát jen samé voloviny, tak jí to kontrolování brzy přestane bavit.

zamraceny

Jenže ono nejde jen o voloviny. Syn si např. stěžuje, že je v noci sám doma, že ho odbývá s jídlem, že ho nemá ráda atd. Já to nechci moc řešit, protože dělám i noční, takže by si u mě nepomohl, ale časem asi budu muset.

iz*

A syn neumí SMSky mazat?

krtek6*
hodnocení

0x

takové nesmysly slyším po 1 . žádnej pin nedávat..to je to samé jak kdyby chtěla heslo od mailu...nic sifon..

asd1
hodnocení

0x

PIN bych jí klidně dal, ale zeptal bych se jí u toho, jestli jí není blbý číst cizí soukromou poštu. Měla by respektovat synovo soukromí. A pokud ho už chce kontrolovat, tak se může normálně zeptat "Kdo ti psal a co ti psal?" a syn jí to řekne..

Zprávy beztak jdou mazat, takže znát PIN a šmírovat vypnutý mobil je k ničemu. Jen tím ztratí synovu důvěru...

zamraceny
hodnocení

Všechno jsou to fajn rady, ale nemají asi oporu v zákoně. Pokud ona bude chtít, tak ho třeba seřeže, když jí PIN nedá.

Neseřeže. V dnešní době ji udá a ona bude mít sakra problém. A to oporu v zákoně má, zrovna tak, jako ty rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]