Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nárok na půjčku?

Od: jankoralovsky odpovědí: 24 změna:

Přeji Vám všem dobrý den,

mám na Vás menší dotaz a to, zda-li mám nárok na vyšší půjčku v bance (nebankovní společnosti nechci) cca. 250 000kč, když nepracuji v České Republice? Jsem 22.let starý, nikdy jsem žádný úvěr neměl a chtěl bych si pořídit slušnější vůz, jelikož ten můj už pomalu odchází. V jedné německé bance jsem byl, kde mám vedený účet a bylo mi oznámeno, že bez trvalého pobytu v Německu půjčku od nich dostat nemohu.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

1x
Pokud vám chodí na účet výplata 30tis a výš (můj odhad), tak vám vaše banka půjčku sama nabídne
doplněno 20.05.17 12:31: Pokud ti pravidelně chodí dost peněz na účet, tak půjčku daji bez dalšího ověřování. Mám Air bank a tam mám predschvaleno asi 900tis. Mám tam skořici účet a když jsem byl na pobočce, tak mi tu půjčku nabídli s tím,ze by mi ji poskytli hned bez dalšího dokladovani. Protože ji nepotřebuji a jedinou půjčku,kterou bych si kdy vzal je na bydlení, tak jsem s díky odmítl

To máš sice pravdu, ale po zjištění skutečné situace ji neposkytne. Ta nabídka je jen vábnička a stejně musíš splnit všechny další podmínky, což si myslím, že je v tomto případě nereálné.

Vlastní zkušenost.

sebod*

satam. Nemáš pravdu. Některé banky takový obnos půjčí pouze na základě pohybu peněz na účtu. Pochopitelně musí jít o dlouhodové transakce v dost vysoké výši. Nebo půjčí klientům, kteří mají u banky účet více let. Zrovna nedávno jsem tady měla klientku - důchodkyni, důchod cca 15.000 a té ČS nabídla ve dvou úvěrech 500.000 ! Paní byla více než finančně negramotná, peníze si půjčila a rozfofrovala. A průser na světě. A jsme u toho. Neměla i ta ČS přemýšlet o tom, že paní žije sama, platí nájem (8000) a tím pádem splátky ve výši 6000 jsou pro ni likvidační? Jasně, ONA úvěr podepsala, ale...

Je fakt, že má vlastní zkušenost je s jinou bankou a z doby před cca 10 lety, takže se situace mohla změnit.

Přesto by mě docela zajímalo, jak dopadl ten úředník, který té paní půjčku schválil. Zrovna před půl rokem jsem se u ČS setkal s postupem úplně obráceným, i když v tomto případě šlo o hypotéku. Přestože bylo vše doloženo, oba klienti nadstandartní příjem, smlouvy na dobu neurčitou, vše předjednané a v době, kdy už byla podepsaná kupní smlova, ČS půjčku (hypotéku) zamítla. Asi tam byl jiný úředník*bzum*

mnd®

Zdravím.Proč teda nabádáte s půjčkou u jiné banky než máte vlastní zkušenost?

Ono nejlepší řešení je půjčku si nebrat.Pokud na něco nemám,tak si to nekupuji.

Ten úředník u vaší ČS dopadl zcela určitě dobře - prodal produkt a dostal prémie.Ostatní je na ,,vymahačích,, pokud ten svéprávný člověk nesplácí včas.Nikdo tu paní nenutil podepsat smlouvu pod pohrůžkou zbraní - bylo to její dobrovolné gesto se takto uvázat.

Proč doporučujete banku s kterou nemáte zkušenost?

Promiňte, ale kde jsem něco takového "Proč doporučujete banku s kterou nemáte zkušenost?" napsal? Naopak s Moneta Money Bank (dříve GE Money Bank) vlastní zkušenost mám a ta je jediná, kterou jsem zde doporučil.

Že je nejlepší si půjčku nebrat, s tím pochopitelně souhlasím. Ovšem už ne tak úplně s další větou vaší odpovědi "Pokud na něco nemám,tak si to nekupuji.".

Pokud mi to má pomoci vydělat podstatně více, než dosud, vezmu si půjčku a koupím si to.

mnd®

V 5.39

V Česku bych doporučil zkusit Moneta Money Bank.,

... Ovšem už ne tak úplně s další větou vaší odpovědi "Pokud na něco nemám,tak si to nekupuji.".

Pokud mi to má pomoci vydělat podstatně více, než dosud, vezmu si půjčku a koupím si to...

Vezmu si půjčku a vydělá mi to více? - pořád se bavím o koupi auta !

Takže si půjčíte 250 000 a splatíte 300 000 a ještě vyděláte? Tak to jste teda borec.Doporučujete nějakou Moneta Money Bank,tak doložte informace jak to funguje u této banky a co je to likvidační.Teď píšete o ČS tak jak to tedy je? Taky JPP?

Vysvětlím.

Auta kupuji na půjčku, protože v hotovosti na ně nemám a šetřit na ně ani nemíním. Ale jelikož mě auto živí a "vydělává" mi průměrně 400 tisíc ročně, nevidím důvod, proč si na půjčku nekoupit auto za 250 tisíc. Když ho nekoupím, nevydělám.

A už vůbec netuším, proč a komu bych tady měl dokládat informace o nějaké bance. Od toho tady tedy v žádném případě nejsem*smich*

hybycohugy

Bohužel takto žije většina obyvatel a to z ruky do huby. Podstupují zbytečně velké riziko. Jelikož tě auto živí, tak by také mělo vytvářet finanční rezervu pro nákup dalšího.

Pak se není čemu divit, že v ČR se v tuto chvíly probíhá cca 4,5 miliónu exekucí proti cca 840tis lidem. To je šílené číslo, které dokonce neustále narůstá. *ee*Dokonce i lidé okolo 20let dnes žádají o insolvenci, protože se během 2let dokázali zadlužit nad své možnosti.

doplněno 20.05.17 16:43:

Nikdy jsem nebyl zaměstnán. 20let podnikám.

Finanční rezervu mám trvale dostatečně velkou, abych si zítra klidně mohl koupit nové auto. Dokonce zrovna vybírám a do měsíce budu kupovat. Nikdy by mě nenapadlo si půjčit na spotřební věc jako je auto. Chápu ale, že když je někdo na začátku podnikání, tak musí podstoupit riziko a půjčit si i na spotřební věc.

Auto pochopitelně finanční rezervu vytváří, ale na úplně jiné věci. Domnívám se, že jsi zaměstnanec a ne podnikatel. Kdybys totiž byl podnikatel, tak bys tuhle filozofii pochopil, já totiž zdaleka nežiju z ruky do huby. Ale v jednom pravdu máš - velké množství obyvatel je finančně málo gramotných a proto z ruky do huby žije. To však není můj problém.

doplněno 20.05.17 16:49:

Inu každý máme jiný názor a nemá cenu, abychom si je navzájem vyvraceli. Prostě se na to dívám jinak a peníze z rezervy investuji tak, abych vydělal víc, než mě bude stát případná půjčka na auto. Právě proto, že to auto je jednak spotřební věc a jednak mně ty peníze vydělává taky.

jankoralovsky
hodnocení

Ano, chodí mi i více, ale nemám vedený bankovní účet v České republice.

Jak jsi tu už četl, banka kalkuluje s dlouhodobostí pohybů peněz na účtu (V Německu to nejspíš bude něco podobného) a právě ta dlohodobost je u tebe s ohledem na věk znovu problém. Max. 4 letá pravidelnost nevím, zda bude brána jako dlouhodobá.

iz*
hodnocení

1x

"Nárok na půjčku" nemá nikdo, "nárok na půjčku" neexistuje.

jankoralovsky
hodnocení

Ano, špatně jsem se vyjádřil, omlouvám se. Ale už mě opravil uživatel satam v prvním příspěvku.

hodnocení

0x

Především něco jako nárok na půjčku neexistuje. Máte možnost dostat půjčku. A různé banky mají natolik různé podmínky pro poskytování půjček, a to u nás i v Německu, že to nelze jednoznačně říci. Některá česká banka vám po předložení německé pracovní smlouvy na dobu neurčitou půjčí, zrovna tak jako byste nejspíš v Německu našel banku, která vám půjčí, i když tam nemáte trvalé bydliště. Asi vám nezbyde než projet internet, obtelefonovat a oběhat různé banky a věřím, že najdete takovou, která vám na základě požadovaných a složených záruk půjčí.

V Česku bych doporučil zkusit Moneta Money Bank, která je ochotná obvykle podstoupit dost velká rizika. Ta jsou ale vykoupena dost tvrdými podmínkami, takže je třeba si u nich dát pozor, co vlastně podepíšete.

jankoralovsky
hodnocení

Bohužel nemám smlouvu na dobu neurčitou, to bude asi ten největší problém. Spíše naivně doufám, že má/měl někdo, nebo jeho blízký v okolí obdobný problem.

Je mi to líto, ale v tom případě vám asi žádná seriózní finanční instituce půjčku nedá. Je to pro ně příliš velké riziko.

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

vilik*
Dajka, víte, co mi vadí na starší generaci? Že docela dost z vás žije ještě v minulosti a kecá mladým do života, aniž ho úplně chápe.
Kdybych se při koupi bydlení zachoval podle vaší
rady, nikdy bych si na něj nenašetřil. Ale protože jsem si tehdy půjčil, dnes mám splaceno.
U auta by samozřejmě mohla být situace jiná. Jenže já osobně dneska sám vidím, že hromadnou dopravou se nedostanu všude, nebo pojedu hodně dlouho, navíc cena za takovou dopravu bude téměř stejně vysoká jako cena za PHM. Bez auta mám proto velmi málo možností, včetně těch pracovních. A kupovat rozumně starou ojetinu, která se bude možná opravovat každý měsíc, za 2/3 ceny nového auta, taky není pro každého úplně vrchol logiky. Takže prosím rozlišujte, auto do práce a bydlení nejde porovnávat s půjčkou na dovolenou nebo na obří televizi. A mimochodem, ono víc bude záležet na celkovém přístupu k penězům, protože i ten bez půjček může mít prd. Stačí koupit denně cestou do fachy kafčo a koláče, támhle na ulici bagetku, nový hadry a drahej časák a prachy nejsou.
Takže já tazatele částečně chápu, i když poradit neumím.

jankoralovsky
hodnocení

Děkuji některým uživatelům za pochopení. Někteří zřejmě nepochopili to, na co se ptám resp. s čím potřebuji pomoci. Ano, auto mě defakto živí, bez něj bych se do práce nedostal. Uvažoval jsem také o operativnim leasingu, jenže nechce se mi platit něco, co nebude nikdy moje. U bydlení to beru, i když také ne dlouhodobě.

Tak pokud auto potřebujete "za pár korun", protože vás živí - tak nepotřebujete tak vysokou půjčku. Pokud potřebujete nové nebo vybavené auto k tomu, abyste vydělal peníze, pak operativní leasing je jedna z nejlepších variant.

Co vám zbude za 5 let z auta dnes koupeného za 200tis? Šrot, který budete někomu nutit za 20tis... pokud to auto vůbec přežije tuto dobu. Operák vám vyřeší "mít auto vždy" - neřešíte vlastně nic a když vás někdo nabourá, jen vyměníte vůz...

paw*
Mrknete se na podminky operaku. Nekde je, ze po urcite dobe lze auto odkoupit.

mnd®
hodnocení

0x

Spíš je mi divné,že u té německé banky,kde máte jak píšete vedený účet nedostanene půjčku.

Kde máte trvalé bydlište když píšete,že v Bundesrepublik Geuttschland ho nemáte?

jankoralovsky
hodnocení

V ČR ho mám. Ptal jsem se už ve třech bankách v DE a pokaždé ten samý problem. Napsal jsem na FB stránku do skupiny, kde jsou Češi, kteří žijí v Německu. Poradili mi dvě banky, kde by mohli dát půjčku bez trvalého bydliště. Tak zkusím ještě ty, no. Když to nevyjde, tak pak dál už nevím. Leda ty ZONKY zkusit nebo co :D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]