Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradíte prosím jak je to s EET v případě ŽL na výrobu + maloobchod? Četla jsem o minoritní činnosti, ale nevím zda to mohu vztáhnout i na katalogový prodej jako je Avon a Tupperware. Hlavním předmětem mého podnikání je výroba vlastních produktů a jejich následný prodej - tedy EET až od 2018, katalogovým prodejem si chci jen přivydělat pár stovek měsíčně a teď nevím zda kvůli tomu musím řešit EET nebo zda to mohu vzít jako tu minoritní činnost a evidovat tržby až od toho roku 2018. Jako příklad je tam kadeřnice a prodej produktů na vlasy - což spolu souvisí a toto ne, tak nevím a raději se ptám. Děkuji
No já nevím, ale jestliže chcete něco prodávat za hotové a nebude to vlastní výroba, ale přeprodej kosmetického zboží, tak podle mě se jedná o maloobchod a ten pod EET patří. Doporučila bych vám návštěvu finančního úřadu, pod který spadáte, a zeptat se tam. Zde máte odkaz na stránky, které toto řeší v docela čtivém článku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.