Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EET - katalogový prodej + výroba vl. výrobků

Od: irma* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, poradíte prosím jak je to s EET v případě ŽL na výrobu + maloobchod? Četla jsem o minoritní činnosti, ale nevím zda to mohu vztáhnout i na katalogový prodej jako je Avon a Tupperware. Hlavním předmětem mého podnikání je výroba vlastních produktů a jejich následný prodej - tedy EET až od 2018, katalogovým prodejem si chci jen přivydělat pár stovek měsíčně a teď nevím zda kvůli tomu musím řešit EET nebo zda to mohu vzít jako tu minoritní činnost a evidovat tržby až od toho roku 2018. Jako příklad je tam kadeřnice a prodej produktů na vlasy - což spolu souvisí a toto ne, tak nevím a raději se ptám. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

irma*
hodnocení

0x
A neporadite prosím, kde by se to dalo zjistit? Vím, že se dá ptát finanční správy, ale je to za poplatek 1000 Kč... díky.
eulalie*

No já nevím, ale jestliže chcete něco prodávat za hotové a nebude to vlastní výroba, ale přeprodej kosmetického zboží, tak podle mě se jedná o maloobchod a ten pod EET patří. Doporučila bych vám návštěvu finančního úřadu, pod který spadáte, a zeptat se tam. Zde máte odkaz na stránky, které toto řeší v docela čtivém článku.

irma*
hodnocení

Děkuji, podle toho článku soudím, že když to nebude hlavní činnost, nemusím to řešit a ideální bude platba předem na účet a je to. Na finančáku mě odkázali právě na tu finační správu za 1 000 Kč...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]