Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
tak jsem dostala předvolání kvůli rychlé jízdě.Je to o 18km.
Mám přijít podat vysvětlení.Nevíte co jim mám říkat,když mě jasně zaměřili?
Děkuji
No s tim zamyslenim bych si to jeste rozmyslel. Precejenom za volantem clovek zamysleny byt nema.
Proste rict bezne se mi to v zadnem pripade nestava, ale uz se stalo, nejsem zadnej pirat ale proste mi to v tu chvili jelo krapet rychleji.
Pokud si si stoprocentne jista, ze Te pri prestupku neidentifikovali, tak pak:
V souladu s clankem 37 Listiny zakladnich prav a svobod odpiram vypoved v teto veci
Článek 37
(1) Každý má právo odepřít výpověď, jestliže by jí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě nebo osobě blízké.
Překročení rychlosti o 18km/h se nebude řešit v trestním řízení.
Dobra tedy, kdyz to chcete podrobne.
Pokud pujde podat vysvetleni na policii, tak paragraf 12 odstavec 3 zakona o policii (283/1991 Sb.)
Pokud pujde podat vysvetleni na urad, tak paragraf 60 odstavec 1 zakona o prestupcich (200/1990 Sb.)
Pokud pujde podat vysvetleni mestskym straznikum, tak paragraf 11 odstavec 3 zakona o obecni policii (553/1991 Sb.)
Vse je zalozeno na principu clanku 37 Listiny zakladnich prav a svobod.
Pokutu pocitej kolem tisicovky.
V dopise je zákon č.200/1990 sb.,§ 22 odst.1 písm.F bod 4.
Adresa Korunní 98,útvar řešení přestupků.
Tak to je vše.
Korunni. Tak to jsou mestaci. Velmi znama adresa
To skoro muzete byt poctena, ze si vybrali zrovna Vas. Tem na stul musi chodit nekolik tisic prestupku denne. Kolipa z toho asi staci v zakonne lhute jednoho roku vyridit. Jenom takovej barandovak jim da urcite parset prestupku za odpoledne.
V tom případě je tu možnost:
Oprávnění požadovat vysvětlení
(4) Vysvětlení může odepřít pouze osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.
No a co se stane dál?Když odmítnu?
Mamča řídit nemůže nemá potvrzení po 60letech.Nebo to nevadí?A co když budou mít moji fotku?
I kdyz budou mit tvoji fotku a ty si predtim odmitla vypovidat, tak se nic nemeni. Stale mas pravo nevypovidat.
Ale po jednoznacne identifikaci pokutu zaplatis.
No tak jdu rozbít prasátko.
Tím pádem,můžu přijít,nekecat když to musím stejně zaplatit a jít.
Tak díky
Když je auto psané na maminku tak vyzvali maminku. Může tam dojít a odmítnout vypovídat dle výše uvedeného. Nebo tam chodit nemusí, stačí také poslat doporučený dopis, vzor zde: www.straznici.com/...
A že jsem tak smělý ...Lze tento článek aplikovat i na špatné parkování a s jakým výsledkem mohu počítat?
Když čtu odpovědi, zjištuji že to měřila městská policie?
Byly tam přenosné značky na měření úseku? To musí doložit.
Pokud je to misto co myslim, tak tam jsou stale znacky oznamujici usekove mereni prumerne rychlosti.
Je to možné, když není pachatel přestupku znám a nelze ho zákonnými způsoby zjistit tak není koho pokutovat.
A co když ji ukážou fotku,tak má říct, že tu osobu(mě) nezná.Kdyby tam šla.
Ale jsme rozhodnuti poslat dle rady dopis.
Osobně jsem zastáncem názoru (možná hloupého), že každý má jezdit podle své peněženky...
Fascinuje mě, jak mnoho lidí porušuje nějaké předpisy a nařízení, mnohokrát naprosto vědomě nebo cíleně a když to praskne, hledají, tak koukají na kdejakou skulinku, jak se vykroutit z trestu. To se pak hledá kdejaká blbost, jestli třeba policajt neměl nakřivo výložky a měl je mít rovně, jestli se dost neusmíval apod...
Nebylo by lepší uznat to, že jsem něco provedl, srazit paty a vyslechnout trest?
Možná by to v téhle společnosti začalo vypadat trochu líp...
pak to vidím jako spíše nevýhodu...
Kdejakého grázla díky tomu ochraňuje milion paragrafů , slušný a poctivý člověk je omezován, protože se chová podle psaných i nepsaných pravidel...
je to Váš názor, ale tazatelka patří kam? grázl, nebo slušný člověk?
Už za první republiky se říkalo, že paragrafy znají nejlépe zločinci. Kdypak vy jste četl naposledy zákon o dopravě?
tazatelku nehodnotím. pokud musím, označil bych ji dejme tomu za vyčůranou...
Ale budiž tedy, zákon to umožňuje, proč toho nevyužít... já jsem hloupej trouba, kdybych přestupek udělal, pokutu bych zaplatil a nehledal vytáčky. jsem holt poctivej blbec
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.