Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Četl jsem o nápoji Mana místo jídla porce 65kč 400kcal. Recenze jsou dobré. Nápoj je vhodný i na delší užívání? Jsou i jiné nápoje náhražka jídla? Děkuji.
Je to náhrada, když máte např. patálie se zubama, nebo jste po nějaké operaci nebo máte jinou indispolzici kousat, polikat nebo trávit tuhou stravu. Když za normálních okolností nahradíte pevnou stravu jen tekutou, má to potom zdravotní následky. Vlastně všechny orgány, které se podílejí na trávení zleniví, jinak jako doplněk normální stravy vám doplní minerály a vitamíny. Zapomněla jsem podotknout, že přímo o nápoji MANA nic nevím, vzpomněla jsem si na mléčný obohacený nápoj, který se prodává v lékárně, název jsem zapomněla.Je to pro nemocné lidi, kteří nemohou normálně jíst.
těchto nápojů existuje ohromné množství, jen tak namátkou Nutridrink, Nutricomp, Fresubin atd.. Hledejte pod názvem nutriční výživa případně siping. Osobně piji již rok jako doplněk stravy Nutricomp z důvodu chronické nemoci. Dá se použít i jako náhrada kompletní stravy ale musí se jich vypít asi 6 denně a vzhledem k ceně je to celkem drahé. Co se týká dlouhodobého užívání jako doplňku stravy bych to problém nevyděl v případě kompletní náhrady bych se poradil s lékařem/nutričním terapeutem.
Já sám jsem byl živ po operaci 5 měsíců jen z této umělé výživy stím rozdílem že jsem jí nepil ale měl jsem jí sondou pumpovánu přímo do žaludku. To je totiž způsob který proplácí pojištovna.
Jinak většina lékáren běžně prodává jen drahý český Nutridrink který stojí skoro dvojnásobek ceny německého Nutricompu který se ale musí objednávat, já jsem domluven s lékárnicí která my ho objednává. Složení obou je stejné.
Pokud máte jiný dotaz klidně se ptejte za poslední rok mám s tímto bohaté zkušenosti.
O Maně jsem nějakou dobu uvažovala. V recenzích se uživatelé zmiňují o tomto produktu pochvalně, což nic neznamená, ale sám výrobce píše o tom, že ji vyzkoušel dlouhodobě jako výhradní potravu a nezaznamenal žádné negativní následky.
Přemýšlela jsem o tom proto, že se málokdy v práci mohu normálně najíst, a vyvážený koktejl mi přišel jako mnohem menší zlo, než narychlo pohlcené rohlíky s vlašákem. (Už když to píšu, vidím, že je to jenom moje lenost uvařit si běžné jídlo a vzít si ho s sebou do práce.) Ale líbila se mi i snadná orientace v počtu kcal, a hlavně to, že nápoj obsahuje vlákninu, minerály, vitamíny, sachatidy, bílkoviny a tuky ve vyváženém poměru - není to energetický koktejl ani nic na hubnutí, prostě jenom přesně spočítané, a takové věci mě fascinují. Myslím, že kdybych se odhodlala to vyzkoušet, mohla bych se cítit líp než teď - přece jenom nepřijímám dost vitamínů ani potřebných prvků, jím hrozně lajdácky.
Uvádí se, že je dobré začít jednou porcí Many a dvěma porcemi běžného jídla a po cca týdnu nahradit další jídlo Manou. Čili ne přejít ze dne na den na tekutou stravu, tělo si musí trochu zvyknout. Ale mně se to pořád líbí a láká mě to, jenom se nedokážu rozhoupat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.