Nejste přihlášen/a.
Lékař zcela pochopitelně věří přístrojům a laborce víc než pacientovi a jeho partnerce. Na nemocnici si podle mě nic nevydupete, možná se zkusit s prosíkem a vysvětlení problémů se zaměstnavatelem obrátit na toho prvního lékaře.
Ale je hloupost, když je příteli špatně a pak to rozchodí, aby si místo domácího gaučingu, šel do hospody dát (snad jen) čtyři piva. Když takových pacientů načichlých pivem a kouřem máte na pohotovosti 5 za den, tak se nemůžete divit despektu zdravotníků.
Tady si můžete spočítat hladinu alkoholu v krvi auto.idnes.cz/...
Za mlada jsem byl schopný na tahu vypít lahev skotské a nic na mě nebylo poznat, pak jsem dostal rozum ...
Proč si chcete dupat? Alkohol tam prokazatelně byl, na hodnotě víceméně nezáleží, ošetření se vám dostalo podle popisu adekvátního a přítel si na dnešek může vzít třeba den dovolené nebo náhradní volno. K tomu, že ten, komu je prokazatelně nedobře, jde namísto k lékaři do hospody, urazí pár piv a teprve potom navštíví pohotovost, se vyjadřovat nebudu, ale myslet si o něm můžu leccos.
S alkoholem mám spoustu zkušeností, naštěstí ne vlastních. Ale zažila jsem si...
Laborka se opravdu nesplete, co je v těle, to naměří. A každý alkohol snáší jinak. Někdo spadne pod židli hned, viděla jsem ale drobnou paní v práci, přišla s 3,1 promile! a kdyby to kolem ní divně "nevonělo", chovala se úplně jako jindy. Asi dobrej oddíl.
Bohužel si myslím, že ten Váš druh lhal a nepřiznal barvu. Nebyla to jen ta 4 piva, ale asi je prokládal něčím výživnějším. To on nepřizná, ale testy jsou neúprosné. Svědci jsou houby platní, mohl se napít kdekoliv. Vzpomínáte třeba na seriál Hospoda, kde měl doktor Zatloukal /Jan Kanyza/, často v kuchyni telefon? Tak si chodil "zavolat". Nebo je ten Váš pán zvyklý. U každého se alkohol rozkládá jinak. Co jednoho porazí, to druhý ani nepocítí...
Myslím - nevyskakovat si a nedupat. Co je psáno /tedy naměřeno/, to bude i dáno. S tím nikdo nic nenadělá. A druh by si měl v současné době dát na alkohol dobrý pozor, když měl ty problémy s pícháním na hrudi.
Navíc by se měl teď chovat ohleduplně i k Vám, zbytečně Vás nenervovat, abyste byla v pohodě. Jaga.
A když ho v práci popadla celková slabost a píchání na hrudi, měl jít spíš domů, v klidu si lehnout a netáhnout s kamarády do hospody. Nestěžujte si, ke všemu se dostal sám, nikdo mu nepomáhal, bylo to jeho /špatné/ rozhodnutí. To nemyslím nijak zle, ale je to prostě tak.
Otázce moc nerozumím, ale je fakt, že do podobné situace se nikdy nikdo z mých blízkých nedostal. Ale když to vezmu podle udaných časů, nevidím důvod pro případné problémy se zaměstnavatelem.
Při odchodu z práce - střízlivý. Během odpoledního hokeje se napil, jako mnoho jiných. Až v osm večer mu byl měřen alkohol v krvi. A až druhý den ráno žádá o dovolenou nebo neplacené volno. Copak musí zaměstnaveteli ukazovat lékařskou zprávu? Copak nemůže nahlásit jako důvod třeba akutní průjem?
Jinak o záměně vzorků si myslím své. Před pár lety v nemocnici zaměnili novorozeňata, před pár měsíci v jiné nemocnici při umělém oplodnění spermie nebo vajíčka. Když se v laboratoři sejdou vzorky od lidí s podobným jménem, je možné všechno. Pokud se navíc někdo jmenuje třeba Janů, je možná zaměnit i muže a ženu.
Jít na to slušně. Chápu, že Vás ta zpráva štve, ale pokud jste opravy nedosáhli hned večer, zpětně to už podle mne pjde jen těžko a jedině slušně.
Kdyby Váš partner šel (to není žádné "píchnutí", příčin potíží může být víc) k lékaři hned, jak se to stalo, nebo nejpozději po skončení pracovní doby, byla by situace jiná, než večer po 4 pivech.
Jediné, co laboratoř zjistila, byla zmíněná 2,5 promile. Další provedené testy byly negativní → co jiného měl lékař do zprávy napsat, než to, co jediné se mu podařilo zjistit?
Je pravda, že by lékař kvůli zjištěnému alkoholu neměl pominout nebo přehlédnout další možné příčiny, ovšem testy nic neprokázaly. Proto mne nepřekvapuje, že lékař v takovém případě (testy nic nepotvrdily) nepřikládal sdělení člověka s 2,5 promile alkoholu v krvi takovou váhu, jako v případě střízlivého člověka.
[Podle mne měl Váš partner jít k lékaři hned → zvláště, když už s něčím podobným měl problémy v minulosti.]
Už jsem napsala, že chápu, že Vás ta zpráva štve. Také by mne štvala. Ale je opravdu tak velký problém? Zaměstnavateli do lékařské zprávy nic není (správně by ji vůbec neměl vidět).
Kdyby šlo o neschopenku, kde by lékař uvedl podezření na alkohol, byl by to podle mne větší problém. To by hrozilo krácení náhrady mzdy a/nebo nemocenského.
Já bych se pokusila o dohodu se zaměstnavatelem → řekla bych mu o včerejších potížích (mínim v práci) se zády a zeptala se, jestli mám jít k lékaři (s výhledem na neschopenku), nebo jestli mi dá jeden náhradního volna nebo dovolené...
Takže to nakonec dopadlo dobře. (–:
To, co jsem napsala výše, platí → zaměstnavateli není nic do lékařských zpráv. I kdyby je zaměstnanec z nějakého důvodu musel předložit závodnímu lékaři, nesmí ani závodní lékař informovat zaměstnavatele o jejich obsahu.
Zaměstnavatel potřebuje vědět, jestli je zaměstnanec schopen vykonávat sjednaný druh práce.
Zdravím, Martino. Ne, požadovat lékařskou zprávu a nahlížet do ní, neměl vedoucí (ani zaměstnavatel) Vašeho přítele, právo. Pro příště ať si na to dá přítel pozor a nikomu neukazuje nic, co je jen jeho osobní věc a komu do toho nic není. I lékař v tomto musí zachovat mlčenlivost a zaměstnavateli nesmí podávat žádné info.
Jestli jsem správně četl, tak přítel byl dopoledne na vyšetření pro zdravotní komplikace a odpoledne šel na pivo. Už to je velice divné a tak musí nést následky svého jednání. Lékaři nic nezanedbali a těch 2,5 promile není k chlubení. O nějaké stížnosti nemůže být řeč. To v konečném důsledku ještě přítele poškodíte, protože se vše teprve rozmázne.
U nás ve firmě byly papírky, nosily se k lékaři kde lékař návštěvu potvrdil a mohl napsat od-do. Zpráva, chápu, měla sloužit místo téhle dovolenky. Alkohol je risk, zvlášť když panu příteli nebylo dobře. Zprávu jinou nedostanete, to je docela úřední listina, pracovní omluvu řešte spíš nějak jinak. Zkuste tu dovolenku, že bylo špatně atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.