Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukradený mobil

Od: ks7 odpovědí: 8 změna:

Včera mi byl z uzamčené skříňky ukraden mobil.
Stalo se to o hodině kdy jsme nebyli ve třídě, mám skříňku hned u dveří takže byla první na ráně.
Jde o to že se zřejmě zapomněla zamknout třída a ke skříňkám existuje univerzální klíč kterým jde odemknout všechny skříňky po celé budově, mají ho uklízečky a řéďa.
Ve skříňce jsou objevil prázdné pouzdro v němž byla SIM karta a paměťovka.
Vše jsem nahlásil, třída prohledána.
Policie by ho vystopovala podle výrobního čísla ale to by musel být prý hodně drahý, byl to docela levný model.
Vedení školy teď jen chce potvrzení o koupi kdyby se tím dále zabývali, co si má pod tím představit?
Není možné že mi tu částku za kterou byl koupen dají? Kamarád říkal že pokud to bylo z té zamčené skříňky takto ukradeno že to je chyba školy že to je tak snadné se do ní dostat.
Mohla to být některá z uklízeček, kdo ví...
Když jsem řekl třídní že by to mohla být uklízečka tak mě ještě seřvala.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Chyba školy to je, ale jak můžeš dokázat, že jsi tam ten telefon skutečně měl? Čistě hypoteticky: mohl sis ho právě ten den nechat doma, spustit povyk a chtít na škole náhradu. Neříkám, že to tak bylo, ale jak to doložíš, že tam skutečně byl?

Další divná věc je ta, že uklízečky mají univerzální klíč od skříněk. Pokud vím, o čistotu ve skříňkách se starají žáci, každý o tu svou a celkový úklid problíhá až o prázdninách, když ve skříňkách nikdo nic nemá. Případně o zimních, aby byly skříňky vytřené 2 x do roka. Neříkej mi, že uklízečky denně či týdně otvírají všechny skříňky ve třídách a čistí je. Klíč by tedy měl mít jen určitý žák. Další duplikát případně jen v ředitelně. Když má klíče od skříněk kde kdo, je jasné, že toho může zneužít. Pochybuji ale, že by uklízečka brala mobily. Má přístup, má klíč, podezření by bylo přímo na ni.

Nejlepší by bylo, kdyby žáci podobné drahé věci měli neustále u sebe, při výuce vypnuté.

Vzpomínka: rok 1975: dělala jsem talentovky na pedák. Čekal mě tělocvik. všechny věci jsme si měly nechat v šatně vedle tělocvičny. Dělaly jsme sestavu - a mezitím nám někdo v sousední šatně vybral peněženky. Čtyřem, byla jsem mezi nimi. Ještě, že jsem měla už zpáteční lístek, jinak bych se ani domů nedostala. Řešila jsem to s ředitelstvím školy, že děvčata, která budou jednou vychovávat děti, kradou. Ředitel hrál mrtvého brouka. Nikdy nám nic nenahradili. Školu jsem udělala. Ale příklad jsem si nevzala - nekradu! ;) Jaga.

iz*

Také mne zarazil univerzální klíč od skříněk → snad od místnosti se skříňkami, ale přímo od skříněk? To se mi moc nezdá... U nás si žáci zámky ke skříňkám pořizovali sami a klíče od zámku měli jen ti dva, kterým byla skříňka přidělena.

an6r3w*
hodnocení

0x

Když doložíš doklad, tak by škola měla povinna ti uhradit tuto částku. U nás ve škole to tak alespoň je.

Jak dokážete že tam ten mobil byl?
Silně pochybuju že škola něco uhradí.

iz*
hodnocení

0x

Osočit uklízečku z krádeže aniž byste měl sebemenší důkaz, je sprosťárna.

Podle mne není moc pravděpodobné, že by se zloděj zdržoval vyndáním SIMky a paměťovky. Sebral by mobil a snažil by se co nejrychleji zmizet. Obojí by vyhodil až někde cestou... Spíše mne napadá některý "vtipný" spolužák...

Uklízečku ani kohokoliv jiného bych bez důkazů z krádeže neobviňovala, ALE osoby, které mají klíče (k čemukoli) jsou za ně z principu odpovědny. Tedy jak uklízečky, tak i ředitel by měli správně být vyšetřeni, kde klíče přechovávali a co s nimi dělali. Protože přístup ke klíčům znamená především velkou odpovědnost. Mimochodem, já třeba dočasně vlastním klíče od jedné historické budovy a vždy trnu strachy, aby se tam něco neztratilo - protože budu jedna z těch (jsme tři), kdo budou mít problémy.

Na googleplay máš možnost nechat vyhledat spárované zařízení, pokud jsi tu volbu v mobilu měl zaškrtnutou. Ve chvíli kdy se mobil připojí na GPS by měl odeslat údaje o své poloze.

hodnocení

0x

Jo,jo a teď tu O červené Karkulce. Zloděj se bude zdržovat vytahováním mobilu z obalu,pak vytáhne simku a ještě i paměťovku? To už by musel být fakt magor! Jo a paměťovku by si vzal,ne?Ta není dohledatelná a hodí se i do foťáku,jiného mobilu,Mp3-4...aj.Univerzální klíč ke všem skříňkám? Nenech se vysmát,to by ty skříňky mohly být klidně otevřené pořád ! Mobil jsi někde ztratil nebo spíše prodal-když jsi si stačil i simku vytáhnout i paměťovku a teď to ,,chceš hodit na školu,,? Myslím že máš ,,smůlečku,,a i kdyby povolali do školy Policii,řekne ti zřejmě to co já a i ostatní zde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]