Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr pracovních bot

Od: kvetik* odpovědí: 8 změna:

Přeji pěkný den,

potřebuji poradit s výběrem bot do práce. Pracuji ve skladu (kompletace a balení objednávek), 8-12 hodin jsem na nohou, krokoměr opakovaně uvádí, že nachodím 17-20km za směnu. Problém je v tom, že pohyb po betonové podlaze je náročný, po směně mě bolí nohy až do kyčlí. Zkoušela jsem si do bot koupit gelové vložky, ale bylo to jako mít nohy v kbelíku s vodou, nohy se potili a po dvou hodinách jsem měnila ponožky. Poradíte mi obuv nebo nějaký trik, abych odlehčila kloubům a po směně se neplazila domů skoro po čtyřech?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Mrkněte na zdravotní obuv Barea. Stojí cca 580,- Kč a opravdu je pohodlná a mohla by Vám vyhovovat.

Popis:

Zdravotní obuv Barea má anatomicky tvarovanou koženou stélku, která podepírá příčnou i podélnou klenbu, čímž zabraňuje vzniku ploché nohy. Boty mají zdravotní certifikát a splňují také požadavky pro pracovní obuv. Jsou velmi pohodlné a dodávají noze potřebný komfort i při dlouhodobém nošení. Ortopedická obuv Barea se dá využít jak doma, tak ve škole či zaměstnání i jako letní vycházková obuv.

A např. zde odkaz, ale poptejte se ve zdravotních potřebách, obuv mají i někde v lékárnách.

obuvdetska.cz/...

satak
hodnocení

1x
Po 20km chůze,vás budou bolet nohy v čemkoliv...dobrá obuv stojí více než 500,-.
Nepřemýšlíte nad jiným zaměstnáním nebo druhem práce...?Co budete říkat za 10let?

hodnocení

0x

Řekl bych, že chybí jeden zásadní údaj. Co říká zaměstnavatel a interní předpisy bezpečnosti práce k požadavku na obuv? Jsou sklady, kde lze pracovat "v pantoflích" a sklady, kde musíte mít obuv s kovovou špičkou. V obojím ujít 20 km zanechá na nohách následky.

doplněno 18.05.17 14:47:

@kvetik: Dobře, že se k tomu staví zaměstnavatel takto. V botách s bezpečnostním atestem by byl výběr hodně omezený. Zkusil bych tedy navštívit obchod s turistickou nebo sportovní obuví a zvolil něco odpruženého.

kvetik*
hodnocení

Zaměstnavatel mi při nástupu řekl, ať si koupím boty podle vlastního výběru a že on mi pak oproti účtence proplatí 500Kč. To je všechno, co mi ohledně obutí řekl. V zimě bylo ve skladu kolem 5°C, tak jsem nosila zimní kotníkové boty, do kterých jsem si dala zimní vložky do bot a jakž takž to šlo. Ale teď se otepluje a potřebuju něco lehčího, vzdušnějšího.

iz*

Jsou-li pro Vaši práci předepsány OOPP (např. pracovní obuv), musí zaměstnavatel uhradit celou cenu, nikoliv pouze část. Pracovní obuv by měl vybírat zaměstnavatel podle typu pracoviště, nikoliv zaměstnanec podle svého uvážení...

Tak já to chápu tak, že konkrétní typ obuvi předepsán není a příspěvek zaměstnavatele je jen bonus.

K dotazu: zkusil bych nějakou lehkou sportovní obuv. Když v tom můžou poskakovat po dráze a běhat maratón, tak je to dobré i na kilometry po skladu.

cesmina*
hodnocení

0x

Před 25 lety jsem prochodila také celou směnu.Tenkrát jsme museli mít všichni obuv ,.kterou nám dal zaměstnavatel.My holky jsme nosily takové zdravotní sandály s klínkem.Za mě něco s malým klínkem .

hodnocení

0x

Správně poradil jethro, kupte si běhací obuv. Výborný a pohodlný jsou adidas. Sice na běhání, ale i na normální chození by šly. Jsou to bačkůrky. Akorát mají blbou svítivou barvu. A do nich si můžete koupit nějaké vložky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]