Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úzkost po cvičení?

Od: zdravijejenjedn odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

všude můžeme slyšet, jak pohyb pomáhá proti stresu. Já sice po cvičení a pohybu pak také cítím uvolnění, ale po pár hodinách přichází úzkostlivé stavy a nejrůznější myšlenky (až skoro depresivní). Už jsem to vypozoroval dřív, ale teď jsem si to jen potvrdil.

Jak je to možné? Nemá s tím někdo zkušenosti? Nic jsem na internetu nenašel, ani zmínku.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Toto není otázka pro laickou veřejnost, ale spíše pro psychiatra. Jen mne napadá, že to s tím sportem nesouvisí, asi bych v tom nehledala souvislost. Vaše úzkostné stavy budou mít pravděpodobně jinou příčinu, než je pohyb při sportu.

iz*
hodnocení

0x

Souhlasím s první odpovědí, úzkostné stavy patří do rukou odborníka. Hledáním rad v internetu pouze oddalujete jejich řešení (i kdyby měl někdo podobnou zkušenost jako Vy, mohou být úzkosti u každého vyvolány něčím jiným a ani u jednoho podle mne nebudou mít souvislost s cvičením).

Neztrácejte zbytečně čas a vyhledejte odborníka!

hodnocení

0x

Pokud jsou úzkostné stavy jen po cvičení, zřejmě dochází k nějakému zvýšení produkce neurotransmiterů a hormonů (serotinin, endorfiny atd) během cvičení, ale pak zas dojde ke zvýšenému odbourávání. Je to skutečně otázka pro psychiatra.

rimanka
hodnocení

0x

Píšete,že po cvičení vám pomáhá jen na chvilku od psych.potíží.Tak je to logické,hormony štěstí se vyplaví jen na chvíli,pak by jste musel cvičit pořád,nebo hledat jiná uvolnění,nebo sníst čokoládu a pak jen na moment fajn.Někdy je prostě nutné pomoci léky,kterými nahradíte potřebné hormony štěstí.A neznamená to rozhodně,že si zobnu tabletu a nepotřebuji to řešit už jinak.Je moc fajn,když se ještě dokáže k tomu zacvičit si,nebo udělat jinou aktivitu.jsou totiž lidé,že mají tak značné deprese,že se nedokáži k ničemu dokopat,přesto že vědí,že by pomohlo,zmírnilo stav.Zkuste to zkonzultovat u psychiatra,ale pokud je to unosné,tak raději prášky zatím bych nevolila,pak už je to většinou napořád.

hodnocení

0x

Možná ještě můžete vyzkoušet volně prodejné homeopatikum na stres, jmenjí se Sédatif PC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]