Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo je asociál?

Od: neron odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
když se o někom řekne, že je asociál, co to znamená?

děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím. Jako asociál bývá označován člověk, který se není schopen začlenit do lidské společnosti. Není schopen sdílet mravní hodnoty většinové společnosti, chybí mu sociální cítění, je bezohledný, netrápí ho výčitky svědomí.

hodnocení

2x

asociál je podle mě opak sociálního chování. Tzn že se straní společnosti lidí. V kolektivu se necítí dobře a neumí se do společnosti zařadit a být v ním fungující článek.

ctenar

Dle Vaší ( 2x ohodnocené ) definice by musel být asociál i zeměměřič z Kafkova Zámku nebo Grace z Dogville...

Než člověk něco napíše, měl by to trochu promyslet.

an*

Já s Claymanem souhlasím. Jako asociál bývá často označován každý introvert. Když se o někom řekne že je asociál, lidé tím většinou myslí nespolečenského člověka a vůbec to nemusí znamenat, že je sobecký a bezohledný, jak praví wiki.

Pokud ten zeměřič bude žít sám v kutlochu a měřit převážně sám v terénu, klidně ho označím za asociála.

Když už tak hodně myslíš, obšťastni nás svojí dokonalou definicí, čtenáři. Děkuji

Claymane, ale mně se Vaše definice také opravdu moc nepozdává... Cožpak můžeme postavit rovnítko mezi asociálem a introvertem? Vždyť mezi introverty je spousta citlivých lidí, kteří by nikomu neublížili. Já za asociála považuji člověka, který je bezcitný a bezohledný, nevadí mu jít "přes mrtvoly" apod., kteréžto vlastnosti se přímo nevážou ani k introverzi, ani k extraverzi, ale vyskytují se napříč oběma těmito póly.

---

An, já vím, že to tak říkají, ale lidé toho říkají hodně. Otázka je, zda je to přesné/ správné.

cechacek*
hodnocení

1x

Podle mého, je to bezohledný chamtivec a netrápí ho výčitky svědomí i když na př. jenom krade na hraně zákonů

krtek6*
hodnocení

0x

asociál

Význam:

. jedinec, jehož chování se vymyká společenským zásadám
. bez sociálního cítění, bezohledný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]