Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co si přesně představit, když firma jede na dvousměnný provoz? Jde mi o to, co od toho mám očekávat...než se půjdu poptat.
díky!
Zdravím. Dvousměnný provoz je označení jednoho z druhů režimu práce. V dvousměnném provozu se zaměstnanci při práci vzájemně střídají ve dvou směnách v době 24 po sobě jdoucích hodin. Začátek a konec pracovní doby a rozvrh pracovních směn v dvousměnném provozu stanoví zaměstnavatel a jsou zakotveny v pracovní smlouvě.
Zaměstnanec musí být na pracovišti na začátku pracovní směny a odejít může až po skončení směny.
Pokud chcete mít lepší přehled, doporučím Zákoník práce – pracovní poměr, konkrétně § 83 Vymezení pojmů:
Dobrý den, já si pod tímto pojmem představuji to, že část pracovníků chodí na ranní směnu a část potom navazuje směnou odpolední (v noci se nedělá). A zřejmě se na směnách i střídají (týden ranní a týden odpolední). Více Vám skutečně řeknou v té firmě. Zdravím!
Ano, (logicky) se jedná o počet směn za 24 hodin (1 den). Snad to ani nelze chápat jinak.
My měli ranní od 6 do 14 hodin. Aby bylo mezi směnami trochu času /některá linka třeba dodělávala rest apod./, odpolední směna začímnala až v 15 hodin. Aby tam bylo to místo. Tedy do 23 hodin. Ti co jezdili autobusy to měli lepší,. K nám nejezdil. Já jezdila na kole - 10 km, přes lesy. Zažila jsem plno ošklivých věcí, od píchnutého kola, prasklého řetězu, přes asistenci u bouračky až po opilce, který mě obtěžoval. Nejsou to pěkné vzpomínky. Ale vždycky jsem to zvládla bez úhony.
Přesto můžete děkovat, že nemáte 3směnný provoz. 6 - 14, 14 - 22, 22 - 6. To potom organismus stávkuje a člověk se sotva plouží. Dvousměnný bych brala, jednosměnný dneska seženete jen velice těžko. Spíš ne. Ale ten třísměnný, to je opravdu rasovina. Jaga.
U nás nabízí firma /kovovýroba/ jednosměnný provoz a právě to je tou návnadou, že se tam lidé hodně hlásí. Jinak všichni koukají makat 24 hodin denně. Pokud možno i víc.
tohle je čtyřsměnný. volno je také směna a podle toho se také odvíí počet odpracovaných hodin. v jednosměnném se pracuje 8,5 hodiny. v třísměnném asi těžko, když má den 24 hodin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.